Annonsera på Avpixlat

Succé-serien ‘Bron’ förlorade huvudrollsinnehavare pga Malmös muslimska judehat

Kim Bodnia intervjuad av israelisk TV: "Det är inte säkert för judar att vistas i Malmö."

Kim Bodnia intervjuad av israelisk TV: “Det är inte säkert för judar att vistas i Malmö.”

DET INVANDRADE JUDEHATET Den danske skådespelaren Kim Bodnia spelade en av de två bärande huvudrollerna i de första två säsongerna av polisdramaserien ‘Bron’. Inför den tredje säsongen hoppade Bodnia dock av. Officiellt angav han invändningar mot manus som skäl. Men nu lyfter Bodnia på locket och avslöjar att ett tungt vägande skäl till avhoppet var den otrygghet han kände i Malmö, där serien till stor del spelades in. Bodnia har judisk bakgrund och upplevde en stor olust inför det muslimska judehat som fått ett allt starkare fäste i Malmö som en följd av Sveriges ansvarslösa massinvandringspolitik.

Antisemitismen växer, särskilt i Malmö där vi spelade in ‘Bron’. Det är inte säkert som jude där“, berättar Bodnia i en färsk intervju med israelisk TV. Bodnia befinner sig för närvarande i Israel för att spela in film, ett land där han också har många släktingar. Bodnia berättar bl.a. om vilken fantastisk upplevelse det har varit att komma till Israel som han har starka band till. Situationen för judar i Sverige berättar Bodnia dock att han är oroad över, även för egen del. Det var en huvudorsak till att han tackade nej till en tredje säsong av Bron.

Politiskt korrekt allmänmedia och Malmös styrande politiker har gjort allt för att dölja det växande invandringsrelaterade judehatet. Man har genom bedräglig rapportering försökt tillskriva fenomenet nynazistiska svenskar. Socialdemokraterna i Malmö under ledning av förre kommunalrådet Ilmar Reepalu har dessutom delvis legitimerat judehatet som vore det ett adekvat uttryck för kritik mot Israels utrikespolitik.

Den muslimska antisemitismen i Malmö rönte dock för några år sedan stor internationell uppmärksamhet när först Simon Wiesenthal-centret i Los Angeles 2011 avrådde judar från att besöka Malmö och USA:s president Barack Obamas därefter skickade sitt särskilda sändebud Hanna Rosenthal till Malmö för att ta reda på hur illa det var ställt. Efter det har Obama skickat ytterligare ett sändebud, Ira Forman, till staden som kunnat rapportera att judar i Malmö fortfarande inte kan känna sig trygga. Den politiska ledningen fortsätter att ignorera problemet utöver till intet gagnande symbolhandlingar och tomt prat.

Det muslimska judehatet i Malmö visar sig nu alltså även få konsekvenser för kulturlivet. Frågan inställer sig hur många fler skådespelare och andra kulturarbetare utöver Kim Bodnia – svenska och utländska – som avstår från att arbeta i Malmö och andra delar av Sverige pga denna invandrade rasisms utbredning.

I intervjun med israelisk TV kritiserar Bodnia också att motsvarande judehat håller på att etablera sig på den danska sidan Öresundsbron, även där till följd av hög utomvästlig muslimsk invandring och bristande förmåga hos ansvariga politiker att integrera dessa invandrare in i ett västerländskt samhälles värderingar. Bodnia nämner bl.a. terrorattentatet i Köpenhamn för nästan exakt ett år sedan, där två personer mördades av en radikal muslim.

Som kuriosa kan nämnas att Sveriges politiska korrekthet avhandlas i ett av den tredje säsongens av Brons första avsnitt. Den svenska huvurdollskaraktären Saga Norén, spelad av Sofia Helin, säger under ett spaningsuppdrag till en till Malmö utsänd dansk kvinnlig kollega att “svenskar anses vara lite mer politisk korrekta än danskar” varpå den danska kollegan krasst svarar “Lite?“.

Skillnaden mellan Danmark och Sverige i det avseendet kan också illustreras av att Sofia Helin nyligen gick ut och ställde sig bakom den svenska massinvandringspolitiken och klandrade Danmark för att inte ta emot lika många asylanter som Sverige. Detta alltså i kontrast till hur hennes danske kollega Kim Bodnia i stället kritiserar de konsekvenser som svensk massinvandringspolitik fått för personer med judiskt påbrå.

Den dansk-svenska tv-serien ‘Bron’, blev en enorm publiksuccé och har sålts till inte mindre än 160 länder. Det har dessutom gjorts nyinspelningar av serien i andra länder, i USA The Bridge och i ett samarbete mellan Frankrike och England, The Tunnel.

Axel Andersson

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson