Annonsera på Avpixlat

Ett land där verkligheten är förbjuden

Rolf Malm

KRÖNIKA De tiggande sossarna. Det låter som ett aprilskämt. Ett socialdemokratiskt parti i djup ideologisk kris ska räddas genom att tigga pengar!

Mycket vill ha mer. Redan nu omsätter man 260 miljoner kronor. Statliga bidrag, LO-bidrag, lotteriverksamhet, medlemsavgifter, egna företag, donationer från organisationer, företag och privatpersoner etc. Kan fler allmosor verkligen hjälpa ansvariga politiker att finna politiska lösningar på de djupa kriser som de försatt Sverige i? Det är ett avslöjande och symptomatiskt fattigdomsbevis att man tror att brist på idéer och erfarenhet kan ersättas med pengar.

Efter ett internt krismöte som följd av de senaste katastrofala opinionssiffrorna presenterar man nu en åtgärdsplan. Man ska anställa ”fundraisers” – nyspråk för professionella tiggare alltså. Dessutom ska man utöka kansliet med ”kreativa utredare” som ska hjälpa de folkvalda företrädarna att tänka. Är det ett sätt att få in friskt blod bland de sedan årtionden idealistiskt inavlade politikerbroilers som avlats på Bommersvik och som nu har ansvaret för Sveriges tumultartade framtid? Talade man förresten inte om att tiggeri skulle förbjudas? Men då gällde det ju fattiga romer förstås.

Vore det inte enklare och mer demokratiskt att lyssna på de svenska väljarna och sluta att försöka dölja den alarmerande verkligheten med hjälp av allt mindre trovärdiga statsmedia, en agendasättande press, rådgivare som Henrik Arnstad och allt mer verklighetsfrämmande regeringskollegor från Miljöpartiet. Ett parti som konsekvent sätter regeringsmakten framför samvetet.

Nästa svekdebatt kommer att handla om det avtal som i praktiken gör oss till Natomedlem och hur Miljöpartiet ska kunna motivera medverkan i detta riksdagsbeslut. Man skulle ju tro att man lärt något efter att man efter åratals dimridåer om invandringens problem tvingats genomföra Sverigedemokraternas politik. De mest infernaliska baktalningskampanjer kan inte i längden dölja verkligheten för svenska folket.

”Fåtal brott kopplas till invandrare” ropar DN med jätterubriker. ”Våldet minskar” ropar Aftonbladet. ”Sverige blir tryggare” skriver Henrik Arnstad. Den bilden stämmer inte med de flesta vanliga medborgares upplevelser. Förgäves försöker man ogiltigförklara den vanliga människans egen förmåga att känna av verkligheten. Den verklighet som också avspeglas i statistiken. Man kan knappast påstå att tryggheten ökar. Erfarna poliser varnar högljutt för att det svenska rättssystemet hotar att kollapsa.

Misshandelsbrott 1975: 2.518 – 2014: 83.324
Mord/dråp 1975: 170 – 2014: 792
Våldsbrott 1975: 27.016 – 2014: 108.071

Våldtäkter utomhus – ökning med 5000 % sedan 1975

Dessutom försöker man frisera siffrorna genom att mörka alla brott med invandraranknytning genom en särskild kod hos polisen. Dessa uppgifter ska inte ut i offentligheten. Det liknar alltmer och allt kusligare Orwells 1984. Boken om Storebrorslandet där staten genom förskönande nyspråk och ett diktatoriskt Sanningsministerium bestämmer vad som är sant och verkligt. Ett land där medborgarna kontinuerligt undanhållits sanningen. Ett land där kritiskt tänkande bestraffas hårt. Ett kuvat folk som glömt vad frihet var. Ett land där verkligheten är förbjuden.

Men det svenska sanningsministeriet har fått konkurrens. Alltfler skaffar sig information via alternativa media och utländska kanaler. På senare tid har världsmedia intensivt bevakat Sverige. Tusentals tidningar och radio/tv-kanaler från jordens alla hörn publicerar reportage från ett kaotiskt Sverige. Det välordnade, beundrade landet i norr har blivit ett varnande exempel på nationell hybris. Bristen på ledarskap och öppen debatt, elitens sanningsmonopol och svenskarnas uppgivenhet och flathet hånas med ett stänk av skadeglädje. Till och med i den amerikanska presidentkampanjen används Sverige som avskräckande exempel.

Men det är inte invandrarnas fel. Det är den svenska politikens fel. Eller snarare bristen på politik. Det politiskt korrekta skygglappssamhälle som leder till den kollektiva, enkelspåriga dumheten. Obetänksamt och storvulet har man utropat sig som den humana stormakten och utan kontroll öppnat gränserna. Utan hänsyn till hur man ska kunna ge invandrarna rimliga chanser att smälta in i det svenska samhället. Utan hänsyn till hur mycket vi rent praktiskt och ekonomiskt klarar av.

Utan att ens ta reda på vem invandraren är. Tusentals ensamkommande barn är vuxna, unga män. Men de behandlas som barn. Stängs in bland verkliga flyktingbarn på trångbodda flyktingförläggningar under lång tid. Man blandar etniska identiteter med ärvda motsättningar och utlänningar som fått asyl med dem som fått avslag. Det är naivt att inte inse att det leder till frustration och våldsamheter. Lika naivt som att inte förstå att integration inte åstadkoms genom att tränga ihop invandrare i getton runt storstäderna. Getton som utvecklas till no go-zoner utom räckhåll för svensk lag och ordning.

I åratal höjdes varningsropen. Från kommuner, myndigheter, socialkontor, polisen, oberoende forskare och ekonomer, skolan och från allt fler väljare som visar sitt missnöje och flyr till Sverigedemokraterna. Men styrande politiker avfärdade alla invändningar och farhågor som rasism. Den strukturella rasism som de anser finns inbyggd i den svenska kulturen. Den kultur som de därför med alla medel motarbetar och förlöjligar. Ett bekvämt, men outsägligt bedrägligt och förolämpande sätt att slippa verklig debatt om svåra frågor.

Jag tror att dagens politikerelit missbedömer svenska folket. De flesta av oss är stolta över vår kultur, vår historia, våra sedvänjor och traditioner. Vi är tåliga, men bara till en viss gräns. När vi inser att vi blivit förda bakom ljuset, när vi fått nog av att avfärdas som rasister, när den ansvarslösa invandringspolitikens gigantiska problem nu inte längre går att dölja – då kommer det att utkrävas ansvar. Då kommer motsättningarna mellan vi och dom som ett brev på posten. Då får vi ökande klyftor, medborgargarden, gängkrig, upplopp och värre.

Utan en radikal verklighetsanpassning av politiken och sprängning av åsiktskorridoren har vi bara sett början till sammanbrottet. Det behövs frisk luft i de unkna riksdagsrummen.

Nu gäller det för er politiker att lösa integrationsfiaskot, bostadsfrågan, skolhaveriet, arbetslösheten, laglösheten. Utan att det går ut över välfärden. Utan att nalla pengar från biståndet för att betala invandrarfiaskot.

Nyligen fick Stefan Löfven ett protestbrev från 159 internationella hjälporganisationer där man kraftfullt fördömer indragningen av svenskt bistånd till Globala fonden. Kritiken mot dagens politik är öronbedövande. Då hjälper det nog inte mycket att ge sig ut och tigga pengar till partiet.

Rolf Malm

Fler krönikor av Rolf Malm hittar du HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson