Annonsera på Avpixlat

Sparkade in huvudet på sjukpensionär – misstänkt för nya grova våldsbrott

Diar Mahmoud flinar I rätten efter att ha nästan misshandlat ihjäl en äldre svensk sjukpensionär.

Diar Mahmoud flinar i rätten efter att ha nästan misshandlat ihjäl en äldre svensk sjukpensionär.

DEN INVANDRADE KRIMINALITETEN I mars 2012 misshandlade den unge syriske asylinvandraren Diar Mahmoud och hans afghanska invandrarkompisar 61-årige sjukpensionären Carl-Eric Cedvander grovt på Kortedala torg i Göteborg. Han fick bland annat huvudet insparkat med resultat att han låg länge i koma, drabbades av hjärnskador och förlorade synen på ett öga. Bara två i gänget dömdes och dessutom till några veckors trädgårdsarbete – de övriga fick i stället skadestånd av staten. Nu står Mahmoud åtalad för nya grova brott, och det är heller inte första gången efter domen för misshandeln av Cedvander.

Orsaken till att gänget nästan misshandlade ihjäl Carl-Eric Cedvander var att han sa åt dem att sluta trakassera hans hund utanför butiken. Denna tillsägelse ansåg gänget var så kränkande att de brutalt slog ned Carl-Eric och sedan besinningslöst fortsatte att sparka honom när han rasat ihop medvetslös. Efter dådet beskrev Mahmoud och hans kompisar misshandeln som en “en cool grej” och i rättegången satt han och hans medåtalade kumpan och flinade och skickade statusuppdateringar till sociala medier där de fick beröm från invandrarkompisarna.

 

Trots att det fanns bra vittnesmål som band hela gänget till misshandeln dömdes Mahmoud och en till för misshandeln. Den milda påföljden – om den ens kan kallas för påföljd – på några veckors trädgårdsarbete uppmärksammades och kritiserades hårt av de flesta juridiska bedömare och än mer av det svenska folket. Reaktionerna blev inte mildare av två av de personer som borde ha dömts för misshandeln i stället fick rejäla skadestånd på 36.000 kronor vardera – detta samtidigt som Carl-Erics Cedvanders skadestånd sänktes i högre instans till ett belopp som var lägre än vad Mahmouds två häktade misstänkta medkumpaner fick ut.

När Diar Mahmoud avtjänat sitt “straff” återgick han omedelbart till sin brottsliga bana. 2014 dömdes han för narkotikabrott och fick som påföljd även denna gång utföra några veckors trädgårdsarbete. Förbluffande nog avskräckte ett så hårt straff inte Mahmoud för att återigen återfalla till brott. Nu är Mahmoud misstänkt för att tillsammans med tre invandrarkompisar ha försökt skjuta ihjäl en 21-årig man utanför Blå stället i Angered i augusti. Man lyckades inte ta död på offret men han skadades allvarligt och är nu förlamad i båda benen.

Mahmoud har nu anlitat samma advokat som vid rättegången för misshandeln av Carl-Eric Cedvander. Man ska därför inte utesluta att Mahmoud, om han överhuvudtaget fälls, återigen döms till ett antal veckors trädgårdsarbete. Bengt Söderlund, initiativtagare till en insamling till förmån för Carl-Eric Cedvander, är inte förvånad över att invandrarungdomar från det brottet återigen figurerar i grova brottssammanhang:

– De skulle ha tagit tag i de här killarna tidigare och gett dem ett bra straff. Då hade det här kanske aldrig hänt.

Axel Andersson

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson