Annonsera på Avpixlat

Massinvandringen fortsätter – upp till 140 000 väntas i år

Migrationsverket med graf

MASSINVANDRINGEN Förra och nuvarande regerings uppmaning till massinvandring genom öppna gränser och världens mest liberala invandringspolitik ger fullt utslag – massinvandringen ser trots regeringens panikåtgärder ut att fortsätta under 2016.

I fjol slog massinvandringen rekord med mer än 160 000 asylsökande migranter. När Migrationsverket idag presenterade sin prognos för 2016 ligger siffran alltså inte långt ifrån fjolårets rekordsiffra.

140 000 är ett av tre scenarion, varav 27 000 är “ensamkommande flyktingbarn”. Ofta ligger Migrationsverkets prognos i underkant. Enbart kostnaderna för ersättningar till kommuner och landsting samt boende bedöms ligga på upp till 43 miljarder kronor, varav ca 30 miljarder slukas av gruppen “ensamkommande”.

På Twitter förordar den vanligtvis hederlige debattören Ivar Arpi att Moderaternas invandringspolitik nu bör införas, medan sanningen är att Moderaterna skapat nuvarande kaos och inte vill göra något åt saken utan bara ägnar sig åt att försöka locka tillbaka väljare från SD med tomma löften.

“Detta visar på behovet av en sverigedemokratisk invandringspolitik. Vi måste stänga gränserna för invandring”, konstaterar Kent Ekeroth (SD).

I ett pressmeddelande kommenterar Jimmie Åkesson den nya prognosen:

Under det gångna året inkom till Migrationsverket hela 163 000 ansökningar om asyl, ett antal som vida överstiger alla tidigare invandringsnivåer. Detta har givit upphov till många negativa effekter för vårt land, inte minst kraftigt höjda kostnader för mottagandet.

Trots att vi gång på gång påpekade orimligheten i förra årets avsaknad av invandringspolitiska åtgärder lät regeringen dröja med sitt agerande. Nu har vissa åtgärder vidtagits som enligt regeringen syftar till att få ner volymerna på mottagandet.

Den nya prognosen från Migrationsverket visar att dessa åtgärder är otillräckliga. Man har infört kontroller och krav på pass, men fortfarande står gränserna öppna. I det allvarliga läge som nu råder är allt annat än en stängning av gränsen otillräckligt.

Man har förvisso reviderat ner prognosen i mellanscenariot för 2016 från 135 000 till 100 000. Men detta är inte i närheten av någon tillräcklig förändring. Gällande kostnaderna så antas de fortsätta att öka under 2016, för att sen sjunka, men under förutsättning att inflödet minskar. Det råder en stor osäkerhet i den presenterade rapporten. Risken är stor att prognosen spricker, vilket också har skett många gånger tidigare.

Vad regeringen måste göra nu är att ta nästa steg. Dels måste fler åtgärder sättas in med målet att nå den (förutom kvotflyktingar) nollvision som vi anser att Sverige bör arbeta efter. Dels måste också återvändandet komma igång.

År 2015 kommer att gå till historien som invandringens år, låt oss nu göra 2016 till återvändandets år.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson