Annonsera på Avpixlat

Ordförande i EU-kommissionen erkänner: Majoritet av asylsökarna är välfärdsmigranter, inte flyktingar

Frans Timmermans

Frans Timmermans

EU / ASYLMISSBRUKET Sex av tio – alltså en klar majoritet – av de som söker asyl i EU är inte flyktingar utan ekonomiska välfärdsmigranter som saknar skyddsbehov och asylskäl. Det slår EU-kommissionens förste vice ordförande, den nederländske socialdemokraten Frans Timmermans, fast i ett uttalande till tv-stationen Nederlandse Omroep Stichting, NOS. Timmermans menar att dessa borde skickas tillbaka direkt för att frigöra resurser till de verkligt skyddsbehövande i en situation där mottagandet nu håller på att eller redan har kollapsat. “Det skulle göra en enorm skillnad”, säger Timmermans.

Över en miljon migranter tog sig under 2015 in i EU via Italien och Grekland. EU:s yttre gränskontrollmyndighet, Frontex, går på knäna och det yttre gränsskyddet har i princip havererat. Frans Timmermans, menar med hänvisning till den Frontex-rapport där dessa siffror redovisas att merparten av dessa migranter inte är flyktingar utan personer för vilka bara ett ekonomiskt rikare liv hägrar än det i de lågutvecklade länder de kommer ifrån.

Eftersom man vet att man inte har en utbildning som gör att man kan arbetskraftsinvandra till EU – något som i princip är helt fritt – väljer man att i stället missbruka asylrätten i syfte att komma i åtnjutande av den bidragsförsörjning denna berättigar till. Man söker sig därför också till de länder, bl.a. Sverige, där det ställs lägst krav för att beviljas asyl och där bidragssystemen är mest generösa.

Timmermans stöjder sitt påstående på att det stora flertalet – 60 procent – som anländer till EU kommer från helt andra länder än det krigshärjade Syrien, personer som kommissionsordföranden menar “inte har de ringaste skäl till att ansöka om flyktingstatus”.

Ewa Moncure, som är talesperson för Frontex, som alltså är det organ som står bakom den rapport som Timmermans hänvisar till bekräftar att långt ifrån alla asylsökande kommer från Syrien. Däremot säger hon sig vara belagd med munkavle vad gäller att uppge den exakta procentsiffran. Hon uppger dock att sådana procentsatser ska offentliggöras längre fram.

Många av de som kommit via Italien är nigerianer. Timmermans påtalar även att stora strömmar av tunisier och marockaner kommit till EU via Turkiet och att dessa inte har några flyktingskäl utan är ekonomiska välfärdsmigranter. Enligt Timmermans har de alltså ingen rätt att beviljas asyl i något EU-land. Ändå tar de i anspråk en majoritet av mottaganings- och asylhandläggningsresurserna.

Det menar kommissionsordföranden är orimligt och anser att dessa personer bör återbördas till sina hemländer direkt så att de inte stjäl resurser från verkligt behövande riktiga flyktingar. Detta är helt nödvändigt, menar Timmermans, eftersom det antal migranter som kommer vida överstiger kapaciteten för vad mottagarländerna kan hantera.

Axel Andersson

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson