Annonsera på Avpixlat

Bankekonom: 70 procent av arbetslösheten i Sverige beror på asylinvandringen


Ljudklipp från SR. Inslaget återges här med av SR för ändamålet tillhandahållen inbäddningsfunktion.

DEN IMPORTERADE ARBETSLÖSHETEN En helt dominerande andel av Sveriges höga arbetslöshetssiffror är ett direkt resultat av den massinvandringspolitik som Sverige har fört. Det berättar Swedbanks chefsekonom Anna Breman i en intervju i Ekot i Sveriges Radio.

Att arbetslösheten i Sverige är hög har vi hört larmas om i många år. Varför den är hög har de som larmat inte varit lika pigga på att klargöra. I stället har arbetslösheten använts som ett slagträ mellan de rödgröna och den borgerliga alliansen i valtider. Den för tillfället sittande regeringen har beskrivits som inkompetent på arbetsmarknadspolitik av det för tillfället i opposition varande blocket som förklarat sig själva som betydligt mer kompetent. Vilket block som innehaft vilken roll i detta skådespel har skiftat men den höga arbetslösheten har bestått.

Förre statsministern, Fredrik Reinfeldt, frångick dock i ett högst tillfälligt tillstånd av klarsyn och ärlighet detta spel för gallerierna och klargjorde vid ett tillfälle att arbetslösheten faktiskt inte är jämnt fördelad, utan låg bland “etniska svenskar mitt i livet” men desto högre bland invandrare. Media var den gången mer intresserade av att klandra Reinfeldt för uttalandets “rasistiska” undertoner än att diskutera den svenska arbetslöshetens främsta orsak – massinvandringen av låg- och outbildade personer från tredje världen.

Swedbanks chefsekonom Anna Breman gör nu ett liknande uttalande i vilket hon konstaterar att 70 procent av arbetslösheten i Sverige beror på den extremt höga asyl- och anhöriginvandringen. Arbetslösheten ligger idag på cirka 7 procent. Men räknar vi bort den andel som beror på massinvandringen har Sverige endast 2 procents arbetslöshet. Var och en inser förstås vilka enorma påfrestningar för samhället denna mellanskillnad utgör.

Under de närmaste åren prognostiseras arbetslösheten stiga till runt 8 procent. Så gott som hela denna ökning beror på rekordmottagandet av asylinvandrare under de senaste åren. Arbetslöshetsökningen en bland “etniska svenskar mitt i livet” är däremot försumbar.

Breman formulerar detta som att “polariseringen och tudelningen” i arbetslöshetsstatistiken kommer att öka ytterligare. Den av Breman angivna procentsatsen för den andel av arbetslösheten som kan tillskrivas den ansvarslösa massinvandringspolitiken kommer därmed att behöva skrivas upp från nuvarande 70 till kanske närmare 80 procent.

Axel Andersson

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson