Annonsera på Avpixlat

Socialbidrag till asylinvandrares bostäder går ned i fickan på kriminella gäng


Ljudklipp från SR. Inslaget återges här med av SR för ändamålet tillhandahållen inbäddningsfunktion.

DEN INVANDRARKRIMINELLA BOSTADSMARKNADEN Bostadsbristen i Sverige är idag enorm och den allt annat överskuggande orsaken till detta är Sveriges ansvarslösa massinvandringspolitik. Utan den hade det i princip rått balans mellan utbud och efterfrågan i det svenska bostadsbeståndet. I spåren av denna bostadsbrist har det inom invandrarenklaverna bildats kriminella nätverk där lägenheter hyrs ut svart, ibland i flera led och med rejäla hyrespåslag. Den stora majoriteten av de asylinvandrare som kan efterfråga dessa lägenheter är bidragsberoende, vilket innebär att dessa kriminella nätverk försörjs av de svenska skattebetalarna via försörjningsstöd.

På Socialtjänsten är man medveten om att ett mycket stort antal av de invandrare man år efter år betalar ut försörjningsstöd för bor i denna svarta boendeform. Egentligen är det olagligt att bevilja socialbidrag för svarta hyror men handläggarna anser att de inte har något val. Alternativet skulle vara att inhysa dessa invandrare på hotell och vandrarhem eller att de blev kvar på asylboenden, och det menar man skulle bli ännu dyrare för de svenska skattebetalarna. Därför väljer man att bryta mot lagen trots att man vet att den här svarta hyresmarknaden ofta kontrolleras av kriminella invandrargäng som bara har denna verksamhet som ett ben av många i sin yrkeskriminalitet.

På Boverket som kartlagt de svarta hyresnätverken i invandrarområdena ger man Socialtjänsten sitt stöd i denna lagbrytande pragmatism som göder de kriminella invandrargängen. Micael Nilsson, som är utredare på Boverket tycker inte att socialsekreterarna har något val:

– Man tycker inte att man har något val. Familjer kan inte bli bostadslösa. Det kostar för mycket att sätta in människor på vandrarhem eller hotellösningar och man kan inte låta dem bo på gatan. Man blundar och beviljar försörjningsstöd och i värsta fall är det kriminella gäng eller grupperingar som står bakom den här lägenhetsuthyrningen. Då använder man egentligen skattebetalarnas pengar för att gynna de kriminella krafterna.

Boverket har i sin kartläggning av asylinvandrarnas svarta bostadsmarknad intervjuat personer på andra myndigheter som Arbetsförmedlingen och Migrationsverket, kommuntjänstemän och asylinvandrarna själva och bilden är entydig. Den ansvarslösa massinvandringen har lett till en enorm brist på bostäder vilket skapat underlag för en organiserad kriminell bostadsuthyrningsverksamhet i de invandrardominerade bostadsområdena där gängkriminella personer försörjer sig på att sälja hyreskontrakt och skriver olagliga andrahandskontrakt där man tar ut rejäla överhyror.

Marianne Olsson, som är stadsdelsdirektör i Angered i Göteborg, ett av de många områden i Sverige som i den ansvarslösa massinvandringspolitikens spår förvandlats till invandrarslum med utbredd gängkriminalitet, bekräftar bilden:

– Min uppfattning är att det är vanligt förekommande. Folk betalar alltifrån mer än en fördubbling av den egentliga hyran ner till mer beskedliga summor. Det är helt enkelt sådant som vi hör och ser i stadsdelen som får oss att misstänka det, utan att kunna verifiera det. Det är ett problem i sig att det har skapats en svart marknad som faktiskt göder kriminella nätverk.

Åke Pettersson är sektionschef inom socialförvaltningen på Råslätt i Jönköpings kommun och fullt på det klara med att stora delar av de socialbidrag man betalar ut till asylinvandrare går ned i fickan på de kriminella gäng som kontrollerar den svarta hyresmarknaden:

– O ja, det ser vi ofta. Vi har inget bättre alternativ än att sätta folk på vandrarhem och hotell och det blir ju inte billigare.

För att Socialtjänsten ska kunna fortsätta bryta mot lagen utan att detta leder till några sanktioner eller åtgärder har Socialstyrelsen utfärdat nya riktlinjer där man instruerar socialsekreterarna att inte kontrollera om andrahandskontrakt är lagliga eller olagliga, även om man starkt misstänker att det rör sig om ett svart hyreskontrakt, utan bara betala ut pengarna till de bidragsberoende invandrarna utan frågor.

På så sätt kan Socialtjänsten ha ryggen fri och i varje enskilt fall hävda att man inte vet, trots att man mer allmän är fullt på det klara med att en stor del av de utbetalda bidragen till hyra går till gängkriminella på den svarta bostadsmarknaden. Sannolikt ligger också i vågskålen här som i andra sammanhang att det enligt politiskt korrekt doktrin ska anses utgöra en kränkning av de “utsatta” bidragsberoende invandrarnas integritet att ställa frågor som antyder att de kan vara part i en olaglig verksamhet.

Dessutom skulle ett stopp för de olagliga svartuthyrningarna medföra ett ännu större haveri på bostadsmarknaden än det som råder idag, vilket i sin tur skulle kunna användas som argument för att minska asyl- och anhöriginvandringen. Eftersom upprätthållandet av massinvandringspolitiken och att inte spela Sverigedemokraterna i händerna har högsta prioritet, väljer man hellre att se genom fingrarna med hur det ordnade samhället vittrar sönder och stora delar av bostadsmarknaden hamnar i händerna på kriminella.

För svenska skattebetalare är detta förstås stötande. Inte bara tvingas man betala för att göda de invandrarkriminella gängen. Man betalar dessutom för något som innebär att inga hyreslägenheter kommer laglydiga svenskar i bostadskön till del, där lägenheterna i stället går in i ett system som i praktiken ger nyanlända invandrare förtur framför svenskar till lägenhet i Sverige.

Sveriges Radio och övrig media som uppmärksammar fenomenet nämner förstås inte med ett ord att denna situation är en direkt konsekvens av en på tok för hög invandring av grupper som inte har köpkraft att efterfråga bostäder så att det skapar incitament för byggande. Det törs inte heller intervjuobjekten nämnda av rädsla för att stigmatiseras som rasister. Stadsdelsdirektör Marianne Olsson tillåts i stället avrunda SR:s reportage med det ytliga konstaterandet att “grundproblemet är bristen på bostäder“.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson