Annonsera på Avpixlat

Misshandel, skadegörelse, dödshot och fylla på asylboenden i Dalarna

polis migrationsverket

ASYLBRÅK Våldsamheterna på landets asylboenden fortsätter i oförminskad omfattning och alltfler ställer frågan huruvida det verkligen kan vara riktiga flyktingar som beter sig på det otacksamma sättet mot sina välgörare i Sverige. På tisdagen var det bland annat stökigt på två olika asylboenden i Dalarna, närmare bestämt det till asylboende omvandlade Gylle Värdshus i Borlänge och asylboendet i Nås. Två asylsökande personer från boendena greps av polis i samband med slagsmål, misshandel, skadegörelse, dödshot och fylleri.

Det första av de två larmen kom vid 21-tiden från personalen på asylboendet i Nås. Vid ett försök att avstyra ett handgemäng mellan två asylsökande män utsattes personalen för misshandel från en av bråkstakarna, en man i 20-årsåldern vars nationalitet inte uppges. Johan Wennström, som är vakthavande befäl vid Dalapolisen, uppger till media att mannen även gjorde våldsamt motstånd polisen när han skulle gripas, utslungade dödshot mot personalen och började slå sönder inredningen på boendet.

När mannen gav sig till att slå sönder en fönsterruta skara han sig i underarmen och fick därför skickas till Falu lasarett för omplåstring. Därefter bar det av till polisstationen där han nu sitter gripen misstänkt för misshandel, olaga hot, skadegörelse och våldsamt motstånd. Det är i skrivande stund oklart om mannen kommer att anhållas och häktas.

Än mer oklart är om det inträffade kommer att påverka mannens utsikter att få permanent uppehållstillstånd i Sverige och rätt till livslång försörjning på de svenska skattebetalarnas bekostnad. Prognosen för att en person som redan under asylprocessen börjar begå allvarliga brott skall bli en samhällsnyttig och väl assimilerad svensk medborgare torde vara dålig.

***

Bråk och misshandel utspelade sig under tisdagskvällen även på Gylle Värdshus, som i likhet med så många andra verksamheter i Sverige nu omvandlats till asylboende. Strax före klockan 22 larmades polis till boendet efter att en asylsökande man i 20-årsåldern gått till attack mot en person i personalen och slagit denne i ansiktet.

Misshandeln inträffade efter att den asylsökande mannen varit ute på stan och supit sig redlöst berusad. När personalen hade synpunkter på detta svarade mannen med våld.

Enligt Johan Wennström på Dalapolisen greps och anhölls den asylsökande våldsverkaren av åklagare på sannolika skäl misstänkt för misshandel. Även här är det oklart huruvida det inträffade kommer att inverka på Migrationsverkets bedömning om mannens eventuella framtid i Sverige på de svenska skattebetalarnas bekostnad.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson