Annonsera på Avpixlat

SVT:s kulturredaktion i nyrasistiskt utspel

Kim Veerabuthroo Nordberg

SVT Kulturnyheternas Kim Veerabuthroo Nordberg säger i ett rasbiologiskt utspel att han är övertygad om att nivån på det redaktionella materialet kommer att bli högre om man rensar ut vita medarbetare och ersätter dem med mörkhyade.

“OPARTISK OCH SAKLIG” RASBIOLOGI SVT Kulturnyheterna, som under lång tid utmärkt sig som Public Service-bolagets absolut tydligast vänsterextrema och postmarxistiskt profilerade, går nu ‘all in’ och säger i ett uttalande att man anser att vita gör ett sämre jobb och att de redaktioner som fortsätter att anställa vita borde skämmas.

Det är SVT Kulturnyheternas Kim Veerabuthroo Nordberg som i en intervju med Journalisten ogenerat hetsar rasistiskt mot vita. Att anställa utifrån kompetens anser Veerabuthroo Nordberg är gammalmodigt. Det moderna är att rekrytera utifrån hudfärg, menar han. Och då är det alltså vita som bör ratas till förmån för mörkhyade. Veerabuthroo Nordberg är övertygad om att den postmarxistiska och nyrasistiska DDR-repressionen i Sverige nu är så stark och strukturellt institutionaliserad och etablerad att redaktioner som inte anpassar sig till att välja hudfärg framför kompetens kommer att få skämmas så mycket att de inte har något annat val än att tvingas ge upp inför den massiva hets de utsätts för.

Inom SVT har inte bara kulturredaktionen utan hela företaget under nya VD:n Hanna Stjärne deklarerat nyrasismen som överideologi. Det har, vid sidan av rekrytering av medarbetare utifrån hudfärg i stället för kompetens, även resulterat i att man antagit en Orwellskt nyspråklig språkpolicy där man exempelvis öppet säger att det är i sin ordning att i nyhets- och brottsrapportering peka ut någon som ljushyad och rödlätt men fel att göra motsvarande med den som är mörkhyad eller har andra utseendemässiga utomvästliga invandrarattribut.

Tilläggas kan att Journalisten inte besvärar SVT Kulturnyheternas Kim Veerabuthroo Nordberg med några frågor eller invändningar när han sprider rasistiska föreställningar om vitas underlägsenhet. Inte heller ber man Veerabuthroo Nordberg utveckla sina rasbiologiska teorier om att det “kommer att märkas att vita redaktioner gör ett sämre jobb”.

På SVT Kulturnyheterna har man under en längre tid experimenterat med att rata vita medarbetare till förmån för sådana med mörkare hudfärg. Exempel på det är, förutom Veerabuthroo Nordberg själv, bland annat reportern Abdul Hibombo.

Visserligen har man ännu inte hunnit så långt i den etniska rensningen och flertalet medarbetare är fortfarande vita och har svenskklingande namn. Men trenden beträffande kvaliteten på det redaktionella material man producerar har i varje fall än så länge inte bekräftat utan tvärtom snarare motsagt Veerabuthroo Nordbergs tes.

SVT Kulturnyheterna är – i hård konkurrens – en av Sveriges absolut sämsta kulturredaktioner och nivån sjunker för varje år. Profilen är så gott som helt inriktad på bevakning av radikalfeminism och vänsterextremism. Är bara de ideologiska grundkriterierna uppfyllda spelar det ingen roll om de kulturyttringar man väljer att lyfta fram har någon konstnärlig kvalitet.

Omvänt kan i princip allt räknas som tillhörigt kultursfären om det har rätt politiska förtecken. Det gäller inte minst invandringspolitik där SVT Kulturnyheterna inte har några som helst krav på att det ska finnas någon koppling till det kulturella för att man ska slå ett slag för fortsatt eller ökad massinvandring.

Om du inte vill betala för vänsterextremistisk nyrasism rakt in i vardagsrummet kan du säga upp TV-licensen HÄR. Om du till äventyrs ändå vill se något SVT-program kan du göra det via datorn och SVT Play där flertalet program läggs ut och linjärsändningarna dessutom streamas. För att ta del av detta krävs inte att man betalar TV-licens.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson