Annonsera på Avpixlat

Massinvandringen tvingar socialdemokratin att sälja sin själ till djävulen

Björn Norström

KRÖNIKA Margit Silberstein skrev en intressant text för SVT nyligen med rubriken Socialdemokraterna vrider sig i plågor inför 2016. Det är framförallt en mening som är extra intressant, speciellt i kontexten av min förra krönika kring värderingar, en krönika vars resonemang Finlands president Sauli Niinistö i sitt nyårstal bekräftar i samband med att han försvarar, och inte som i Sverige överger, landets civiliserade värderingar.

I texten skriver Silberstein att ”Finansminister Magdalena Andersson andas en avstickare från de grundläggande värderingarna” i samband med att Andersson öppnar upp för låglönejobb och därmed ett tydligare klassamhälle som ett desperat försök att komma till rätta med det i grunden omöjliga – att integrera ett stort antal och extremt snabbt anländande samt outbildade migranter från tredje världen som inte behärskar det svenska språket.

Med andra ord, den enda potentiella lösningen, som vi inte ens vet om den faktiskt fungerar, på integrationsproblemen för invandrare är att socialdemokratin nu tvingas experimentera genom att att överge sina mest grundläggande värderingar som i decennier legat som stabil grund för den socialdemokratiska folkrörelsen, det socialdemokratiska partiet och därmed även för hela Sverige.

Statsminister Löfven står alltså inför valet att sälja partiets själ, med andra ord förkasta partiets mest grundläggande värderingar, till djävulen och istället efterlikna socialdemokratins och vänsterns skräckland USA vad gäller låglönejobb, svaga arbetsmarknadsavtal samt utökat klassamhälle.

Nu när USA istället regelbundet höjer lägstalönerna så kan Socialdemokraterna paradoxalt nog tvingas göra det motsatta – sänka lägstalönerna. Socialdemokraterna kan tvingas blir mer likt den traditionella amerikanska kapitalismen samtidigt som den traditionella amerikanska kapitalismen kan bli mer lik den traditionella svenska socialdemokratin avseende arbetsmarknadsavtal och lönesättning.

Paradoxen är ett faktum och direkt skapat av den massinvandring av outbildade från tredje världen som Socialdemokraterna ohämmat hyllat men som partiet egentligen borde motarbetat under alliansens tid i regeringen samt omedelbart korrigerat när Socialdemokraterna fick flest röster 2014, kanske genom ett samarbete med Sverigedemokraterna, vilket faktiskt ter sig rätt naturligt i grunden, i synnerhet om man jämför klassisk socialdemokrati med Sverigedemokraternas politik och värderingar.

Att hoppa i säng med Miljöpartiet var inte ett smart första drag av Löfven men det lyckades i alla fall säkra makten för honom. Längre än ett maktövertagande tänkte Löfven sannolikt aldrig. Som ett resultat av denna avsaknad av långtidstänkande och vision visar det sig nu alltså att socialdemokratin tvingas sälja sin värdegrundssjäl och överge sina mest grundläggande värderingar om arbetsmarknad och klassamhälle. Om inte detta görs så vet vi att arbetslösheten bland invandrare och därmed integrationen kommer att vara en total omöjlighet. Socialdemokratin blir alltså då ansvarig för en invandrad massarbetslöshet som partiet inte kan lösa.

Man kan inte äta hela kakan och samtidigt ha den kvar, vilket Löfven nu får bevisat den hårda vägen när arbetslöshet av outbildade invandrare ställs mot socialdemokratiska arbetsmarknadsvärderingar. Det är inget trevligt val Löfven står inför, men som man bäddar får man ligga.

Utöver värderingar om hur arbetsmarknaden ska se ut har Socialdemokraterna även historiskt byggt sin politik på vad som är de traditionellt svenska värderingarna såsom tillit, gemenskap, tolerans, mänskliga rättigheter och numera även den i övriga världen icke-existerande floskeln ”alla människors lika värde” osv. Dessa värderingar har Socialdemokraterna dock redan helt förkastat som ett direkt resultat av massinvandring av islam, muslimsk kultur samt klankulturer som romsk och somalisk.

Som vi vet råder kvinnoförtryck i svenska moskéer samt hedersförtryck och homofobi i svenska förorter. Det muslimska judehatet i “framtidsstaden” Malmö är världsberömt. Socialdemokraterna har helt vänt ryggen till allt detta. Där ryker alltså socialdemokraternas värderingar kring tolerans, mänskliga rättigheter, jämställdhet och människovärde.

Inom den romska samt somaliska diasporan i Sverige vänder sig individer till klanen istället för till det svenska samhället, stat, kommun eller myndigheter. Så fungerar det världen över med klankulturer och naturligtvis även i Sverige. Även detta vänder socialdemokratin helt ryggen åt. Även där ryker alltså de socialdemokratiska värderingarna kring tillit och gemenskap.

Det vi i slutänden kan konstatera är att socialdemokratin, med välsignelse av fackföreningen LO, redan övergett en rad av deras mest grundläggande värderingar, vilket i praktiken direkt lett till utanförskap och parallellsamhällen för invandrare.

Socialdemokraterna tillsammans med LO, men även vänstern, kan omöjligen lösa integrationsproblemet av invandrare och samtidigt behålla sina mest grundläggande värderingar kring arbetsvillkor och samhällsklasser. Dessa måste nu helt överges, vilket Moderaterna, Centern och Liberalerna säkert njuter av.

Däremot kunde Socialdemokraterna behållit sina värderingar kring tillit, gemenskap, människovärde, jämställdhet och mänskliga rättigheter osv och krävt att invandrare ska anamma dessa. Ett sådant stabilt socialdemokratiskt ställningstagande hade sannolikt delvis förebyggt parallellsamhällens framväxt där motsatta värderingar numera istället dessvärre flödar. Tyvärr övergav socialdemokratin och vänstern dessa värderingar för ett antal år sedan när man undantog vissa samhällsgrupper från dem, till exempel invandrare och framförallt muslimer under rökridån “antirasism”, dvs att det skulle vara kulturrasistiskt att kräva samma sak av invandrare som av svenskar.

Massinvandringen av outbildade från tredje världen har direkt orsakat detta extrema samhällsdilemma som nu socialdemokratin, LO samt vänstern står inför, samma massinvandring som dessa rörelser alltså hyllat de senaste åren. Socialdemokraternas ohämmade och ogenomtänkta iver och upphetsning att helt okritiskt hoppa på massinvandringståget har alltså slutat i att socialdemokratin tvingas sälja sin själ till djävulen.

Vi hörs i kommentarsfälten!

Björn Norström

Fler krönikor av Björn Norström hittar du HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson