Annonsera på Avpixlat

Nacka nästa kommun att kollapsa under det skenande inflödet av “ensamkommande flyktingbarn”

Ahmad, ett "ensamkommande flyktingbarn" från Afghanistan.

Ahmad, ett “ensamkommande flyktingbarn” från Afghanistan.

“ENSAMKOMMANDE”-HAVERIET Nacka kommun i Stockholm lex Sarah-anmäler nu sig själva som en markering om att man inte klarar av den skenande anstormningen av unga afghanska och somaliska män som välfärdsmigrerar till Sverige genom missbruk av asylrätten, i media ofta felaktigt kallade “ensamkommande flyktingbarn”.

Ett mycket stort antal svenska kommuner lever under en enorm press i form av konsekvenser av rikspolitikernas ansvarslösa massinvandringspolitik. Somliga kommuner väljer att tiga, andra att tala och vissa att anmäla sig själva till Inspektionen för vård och omsorg, IVO. I Stockholmsregionen har tidigare kommunerna Norrtälje och Huddinge gjort sådana anmälningar och nu gör alltså även Nacka samma sak.

I anmälan skriver de ansvariga i Nacka att de inte längre klarar att bedriva verksamheten, i vissa avseende inte överhuvudtaget och i andra inte med i närheten av den kvalitet som krävs enligt lagar och förordningar. Den direkta anledningen till problemen är enligt Sam Carlsson, som pressansvarig vid Nacka kommun, att det har kommit väsentligt många fler “barn” än vad man har kapacitet för och avtalat med Migrationsverket om tidigare. Om tillflödet inte stoppas riskerar man allvarliga missförhållanden i omhändertagandet.

Enligt den överenskommelse som Nacka kommun träffat med Migrationsverket skulle man ta emot 48 “ensamkommande” under 2015. Redan slutet av november hade den siffran överskridits till det mångdubbla, 274 stycken. Hur många ytterligare som kommit under december framgår inte av medias rapportering eller uttalandet från kommunens pressansvarige.

Det råder en skriande brist på boendeplatser, i synnerhet eftersom “ensamkommande” måste ges en omsorgsstandard som ingen annan grupp i Sverige, inte ens de mest omsorgskrävande sjuka åldringarna, har rätt till. På ett HVB-hem för “ensamkommande” skall finnas lika många personal som boende och där måste finnas bemanning dygnet runt. Varje “barn” ska också ha en egen god man och en egen socialsekreterare. I Nacka har man inte kunna rekrytera all denna personal. De enorma kostnaderna för allt detta väljer man dock från kommunens sida att inte problematisera.

På Inspektionen för vård och omsorg, IVO, ställer man sig dock kallsinnig till Nacka kommuns anmälan. I ett svar uppger man att även om “de krav som nu i den extraordinära situationen ställs på socialnämnder i landet innebär stora påfrestningar, så förutsätter man att Nacka ska hantera situationen genom att planera och bedöma situationen och kunna tillgodose nödvändiga behov“. I klartext innebär svaret att IVO kräver att Nacka kommun tar resurser från andra verksamheter, t ex barn och äldre, och överför dessa till de “ensamkommande” som enligt IVO ska prioriteras.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson