Annonsera på Avpixlat

Känd gängkriminell begärd häktad för knivmord och mordförsök i Norrköping

Norrköpings tingsrätt

Norrköpings tingsrätt.

MORD OCH MORDFÖRSÖK I november i år knivskars två män, varav den ene till döds, i det av invandrad gängkriminalitet hårt drabbade Norrköping. Initialt greps en person som misstänkt för dådet men polisutredningen visar nu att en annan person är den sannolika gärningspersonen. Mannen, som har syrisk invandrarbakgrund och är välkänd av polisen sedan tidigare för en lång rad gängrelaterade brott, begärdes på tisdagen häktad.

Jonny “Rocky” Boutros, 28, begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för mord och försök till mord i centrala Norrköping den 26 november i år då två män knivskars i en gänguppgörelse i centrala Norrköping. Den ene mannen avled senare på sjukhus av de skador han tillfogats. Polisen har fortfarande inte lyckats bringa klarhet i exakt vad som låg bakom knivskärningen mer än att motivet är relaterat till stadens omfattande gängrelaterade och invandrardominerade kriminalitet.

Jonny Boutros som i Norrköpings kriminella gängkretsar går under smeknamnet “Rocky” har ett gediget brotts-CV. Han är dömd för bl.a. misshandel, narkotikabrott, häleri, vapenbrott, brott mot knivlagen, rattfylleri, olovlig körning, våldsamt motstånd mot polis med mera och har för dessa brott avtjänat åtminstone sex olika fängelsestraff på mellan 2 och 10 månader.

Om Boutous fälls för de brott han nu begärts häktad för kan det vara första gången som han på allvar plockas bort från gatan under någon substantiell tid. Boutros är ytterligare ett av oräkneliga exempel på hur förhärdat yrkeskriminella döms till låga påföljder och trots att de inte har rehabiliterats om och om igen släpps ut ur fängelset tills dess någon får sätta livet till. Boutros är också exempel på hur personer trots grov kriminell belastning slentrianmässigt och kravlöst beviljas svenskt medborgarskap.

Det kan i sammanhanget vara relevant att nämna att flera av Boutros bröder är välkända av polisen.

En annan omständighet som bör nämnas är att större medieaktörer som Dagens Nyheter, Sveriges Radio och Norrköpings Tidningar tillhör de som i sin research kring ovanstående brott använt Flashback som källa och via den sajten laddat hem domstolshandlingar, i stället för att begära ut dem från domstolarna. Det är samma medier som i andra sammanhang hårt kritiserar Flashback bl.a. just för hur sajten på ett förment oetiskt sätt handskas med information om kriminella och hur problematiken kring invandrad kriminalitet diskuteras.

Att själva använda de uppgifter som Flashbacks grävare fått fram har “finmedia” uppenbarligen inga problem med att göra när det passar. Någon kredd till Flashback-grävarna ger man däremot aldrig.

Trots att media genom sina besök på Flashback fått ingående information om Jonny Boutros ursprung, gängkriminella CV osv så väljer man att mörka detta i sin rapportering. Själva anser sig journalisterna tillhöra något slags upphöjd skara med rätt till tillgång till alla fakta och med förmåga att hantera och dra “rätt” slutsatser utifrån dessa. Vanliga medborgare anser man däremot inte kan anförtros utan tvärtom måste undanhållas samma fakta för att de annars kan dra “fel” slutsatser, rösta på “fel” parti osv.

Med sådant elitistiskt folkförakt behandlar man alltså sina läsare, lyssnare och tittare samtidigt som man förväntar sig att de ska betala för ens medieprodukter. Sedan undrar de varför konsumenterna flyr och i stället söker sig till alternativmedia där de får respekt och betraktas som vuxna och myndiga människor med både förmåga och demokratisk rättighet att få tillgång till fullödig samhällsinformation att bilda sina åsikter utifrån.

Norrköpings tingsrätt, B 3167-15

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson