Annonsera på Avpixlat

Avpixlats julkalender den 23 december

julgran 2015

Dan före dopparedan

JULKALENDER Mellin vaknade vid 8-tiden av att thai-maten tryckte på. Det hade blivit en ganska beskedlig julfest efter att han hade tillkännagivit det minst sagt kontroversiella beslutet att Kvällskuriren skulle slå in på en ny bana.

Kungörandet hade utlöst ett helt kalejdoskop av reaktioner, från kraftigt negativa till lätt positiva. Men den känsla som genomgående hade präglat festen var nog ändå – förvirring. Allra nöjdast hade Göransson sett ut. Han gick omkring som en tupp med svullen kam och småmyste hela kvällen, masserade struphuvudet med mäktiga klunkar öl ur bastanta ölsejdlar och drack bottenfock på en och annan strösnaps när han trodde att ingen annan såg på.

Efter toalettbesöket gick Mellin ner i köket och satte igång med julförberedelserna. Mellin hade bjudit in Göransson med Carole och familjen Jönsson för att fira den 24:e med dem. Traditionalisten Mellin vill förstås bjuda på ett klassiskt julbord, och det skulle som vanligt säkert bli en kamp med klockan för att få allt färdigt i tid – inklusive storstädning. Det var för övrigt en av de få gånger om året man såg Mellin stå och hantera i köket och agera köksmästare, kock och munskänk i en och samma person.

Efter en stund sällade sig Elna till honom, och han gick över till knäcken som var hans absoluta paradgren. Annifrid och Holger kom också ner och provsmakade allt möjligt och sprang mest i vägen.

– Vilka kommer nu i morgon då förutom Olle och Anita? frågade Elna lite stressat. Och hur ser det ut med tomte, förresten?
– Det finns inga tomtar! Det är bara påhitt, fnyste Holger.
– Det är väl klart att det finns tomtar, sade Mellin med emfas i Holgers riktning innan han vände sig mot sin fru och fortsatte
– Göransson kommer med sin nya flamma, Carole, svarade Mellin samtidigt som han droppade lite knäck i kallt vatten för att bedöma konsistensen, som utföll till belåtenhet. Tomte har jag också fixat tillade han och lämnade därefter över görat med knäckformarna till Elna och smet ut i garaget för att ringa ett samtal. Där stod redan en stor säck med de julklappar som Mellin hade köpt under lördagen till fru och barn.

Han drog upp mobilen:

– Hej, det är jag. Som sagt, vid 16.00-tiden i morgon, direkt efter Kalle Anka. Och se för helskotta till att du är här i tid, annars blir ungarna besvikna. Tänk för Guds skull på attiraljerna i ryggsäcken som jag gav dig häromdagen. Du behöver inte äta innan, mat finns det här så det räcker och blir över. Och glöm för tusan inte säcken med julklapparna. Den står i garaget.

När han var klar drog han en lättnadens suck. Allt löpte enligt plan. Tankarna tog honom tillbaka till julfesten och tillkännagivandet att Kvällskuriren skulle återgå till det koncept som den hade haft för väldigt länge sedan. Som första större kvällstidning skulle man nu närma sig en mer verklighetsbaserad och konservativ inriktning.
Vad ingen annan visste var emellertid att Mellin visserligen hade varit helt ärlig med tillkännagivandet, som ägarna hade insisterat på, men inte berättat hela sanningen utan taktiskt utelämnat en del av informationen.

Han återvände till knäcken i köket. Just när han hade tagit den första formen ur ugnen ringde det på dörren. Elna öppnade, och in kom en svettig Olle Jönsson i träningskläder. Han hade tydligen varit ute i Päronslingen så här på lille julafton. Mellin bjöd honom ta plats vid bordet och slängde fram några knäck och bjussade på julmust.

– Ja, jag tittade förbi mest för att berätta en sak som kunde intressera er, började han lite försiktigt. Mellin hörde koncentrerat på.
– Jo, frugan och jag har funderat lite hit och dit och kommit fram till att vi faktiskt trivs kanon här i Päronsvängen. Så det där med asylboendet, det blir nog inget med det. Han sken upp lite och plirade på sitt typiska sätt.

Mellin kände hur en sten föll från bröstet. Såhär måsten en dödsdömd känna sig som har fått domen upphävd precis innan verkställandet, tänkte han.

Joakim ”Bronco” Mårtensson

Övriga luckor kan läsas HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson