Annonsera på Avpixlat

Avpixlats julkalender den 22 december

julgran 2015

Julfesten

JULKALENDER En efter en började medarbetarna från Kvällskuriren droppa in och blev tillvisade sina bord. Vid Mellins hedersbord satt den hårda kärnan, bland annat bestående av van Knaak, Göransson och Anita Berlin.

Mellin satt hursomhelst knappt på sin stol utan minglade omkring med en drink i vänsternäven och skakade tass med folk till höger och vänstern. Det var ”god jul” hit och ”god jul” dit. Han ställde frågor om makar och makor (vilka inte var inbjudna till festen), barn och hundar (vilka inte heller var inbjudna till festen). Det var precis sådana här tillfällen då Mellin var i högform. Det var hans rätta element.

När förrätten annonserades återvände han till sin plats där Göransson var i berättartagen:

– Har ni hört den om när den gamle formel 1-stjärnan Niki Lauda som ju var med om en fruktansvärd olycka på Nürburgring 1976 där han bland annat brände bort båda öronen? frågade en tämligen tankad Göransson. När han fick det ”nej, berätta” som han hade förväntat sig, harklade han sig teatraliskt och sade självbelåtet:

– Ok, ok. Alltså: Niki Lauda skulle anställa en ny sekreterare, och tre stycken hade blivit kallade till anställningsintervju. Den första gick in, och Lauda ställde lite frågor till henne och avslutade med ”och är det något särskilt ni lägger märke till vad gäller mitt utseende?”

”Ni har inga öron”, sade kandidaten.

Den fåfänge Niki Lauda blev ursinnig och kastade ut henne och ropade in nästa. Han ställde samma frågor till henne och avslutade med samma fråga, om hon lade märke till något speciellt beträffande hans utseende.

”Ni har inga öron”, svarade hon, varpå Niki Lauda slängde ut också henne.

På väg ut mötte hon den tredje kandidaten och varnade henne ”Om han frågar dig om du lägger märke till något speciellt med hans utseende så säg för guds skulle inte att han inte har några öron. Då flippar han ut fullständigt och du kan glömma jobbet.”

När den tredje kandidaten hade satt sig ställde Niki Lauda samma frågor som till de andra två och avslutade med att fråga om hon lade märke till något speciellt vad gällde hans utseende.

”Ja, ni har kontaktlinser”, svarade hon. Niki Lauda såg mycket nöjd ut och sade förvånat:
”Det är helt rätt, ni får jobbet, men hur i all sin dar visste ni det?`”
”Tja, glasögon kan ni ju inte ha – ni har ju inga öron”.

Bordet rullade av skratt och Göransson njöt av att vara mittpunkten och lägerelden som de andra värmde sig vid. Det var nästan som på den gamla goda tiden.

Mellin slog gaffeln i glaset och äskade tystnad. Samtliga medarbetare förutom Göransson tystnade också tämligen omedelbart. Göransson hade någon utläggning som han ansåg sig behöva avsluta för innan han sällade sig till de tigandes skara. Efter en lätt irriterad blick från chefen lyckades emellertid också han få stopp på ordflödet.

Mellin tog en ett djupt andetag, blåste upp kinderna och lät luften långsamt sippra ut mellan framtänderna. Så tog han till orda.

– Kära kollegor. Som ni känner till så är jag ingen stor talare och skall ägna de kommande 45 minuter åt att bevisa det, började han med en spelat godmodig min. Även om det förstås överhuvudet inte stämde och Mellin i själva verket var en utmärkt retoriker så visste han att de alltid var bra att börja med ett skämt för att lätta upp stämningen. De spridda skratten tydde på att han i alla fall delvis hade lyckats.

– Jag önskar er alla hjärtligt välkomna till vår traditionella julfest och en god jul till både er och era familjer. Han kände en värme stiga upp inom sig som emellertid snart falnade inför nästa avsnitt av talet.

– I själva verket, sade han, kommer jag att fatta mig kort, ja, väldigt kort. Jag tänkte bara meddela att händelser på tidningen och i samhället på senare tid har gett mig en och annan sömnlös natt. Det har blivit alldeles uppenbart att vi måste genomföra vissa förändringar på redaktionen. Kollegorna granskade honom ingående och lyssnade med spänt intresse. Att förändringar på redaktionen meddelades på julfesten var ett novum. Handlade det kanske om personalnedskärningar?

– Jag vill bara meddela att vi från och med årsskiftet kommer att slå in på en ny bana. Vi kommer inte längre att definiera oss som en agendasättande tidning utan skall gå inför att granska makten i första hand. Av den anledningen är också samtliga granskningsreportage förpassade till soptunnan. Det gäller såväl granskningarna av Backlash-användarna som Durendal. Jag har redan talat med ägarna som är med på försöket. Vi har ett halvår på oss att öka upplagan med det nya konceptet. Jag hoppas på ert allas stöd. Tja, det var i princip vad jag vill tillkännage i kväll. Jag önskar, som sagt, er alla och era familjer en god jul och ett synnerligen gott nytt år!

Mellin satte sig igen. Salen var helt tyst. Man kunde höra en knappnål falla. På Göranssons läppar spelade ett triumfatoriskt leende.

Joakim ”Bronco” Mårtensson

Övriga luckor kan läsas HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson