Annonsera på Avpixlat

Avpixlats julkalender den 21 december

julgran 2015

Knaakens ölofon

JULKALENDER Det drog ihop sig till julfest, och Marie hade bokat bord på ett av stadens mest fashionabla ställen nere vid Kungsfjärden. Eftersom Mellin hade implementerat ett nytt koncept på jobbet som kallades ”empowerment” hade han varit noga med att inte lägga sig i var hon bokade och hade därför missat att hon hade valt ett thai-ställe. Som den traditionalist han var hade han utgått från ett klassiskt julbord med lutfisk och skinka men kunde förstås inte köra över hennes beslut eftersom det gick stick-i-stäv med empowerment-filosofin.

Bara på ett område hade han gripit in, och det var när Marie hade föreslagit att varje kollega skulle få ta med sig en flykting för att ”festen skulle bli både färggrannare och livligare” och dessutom ”stärka integrationen”.
Verklighetsdemokraterna hade fått en toppnotering på 26,8 % och Mellin hade filat på en ledare samt suttit i flera långa möten under dagen, det längsta hade varit med Kvällskurirens ägare. När han kom till julfesten satt redan van Knaak och Göransson vid bardisken i väntan på att deras bord skulle bli ledigt. De var förstås inga såta vänner, men förutom att Göransson tog varje tillfälle i akt att ge Knaaken lite tjuvnyp låtsades båda som om inget hade hänt.

Knaaken sög på en gin and tonic, och framför Göransson tronade en full Staropramen med två fingrar skum på. De var inbegripna i ett intensivt samtal om Knaakens nya mobil och nickade bara lite lätt när Mellin tog plats bredvid Göransson. Mellin hade dåliga minnen av förra gången han druckit gin och tonic och var ingen ölbuk; han beställde därför en rum och cola och lyssnade in sig i samtalet.

– Jag lovar: den är vattentät, sade Knaaken.
– Ja, det har du tjatat om flera gånger nu. Så låt oss testa det med en gång, kontrade Göransson, norpade telefonen med en snabbhet som ingen skulle tilltrott hans kraftiga kroppshydda och kastade den sedan i en vid båge rakt ner i barens vattenfyllda diskho där den med ett högljutt plask sjönk som en sten.

van Knaak såg ut som om han skulle spränga en säkring, men med Lucia-debaclet i åtanke förstod han att det var synnerligen dålig PR att få ett utbrott inför chefen, som hursomhelst ansåg sig ha ensamrätt på det området. Med högrött ansikte bad han därför servitrisen bak bardisken att returnera mobilen till honom. Efter att han hade torkat av den med en servett och konstaterat att den var oskadd brast han ut i ett brett, triumferande leende:

– Där ser ni, vad var det jag sade? Den är vattentät!
– Hördu, din gamla skäggdopping. Nu har du suttit här i säkert tio minuter och skrutit om din fantastiska vattentäta mobil, och när det sen verkligen stämmer verkar du lika överrumplad som en snögubbe över vårens första solsken. Är den öltät också kanske?
– Hur menar du? tvekade Knaak.
– Jag menar, om man kan stoppa ner den i ett glas öl också med samma resultat?

Knaaken såg lite osäker ut och var inte den riskbenägna typen men kände väl ändå att det var upp till bevis. Styrkt av det lyckade vattentestet tog han därför Göranssons ölglas och släppte ner mobilen med ett kletigt ”plopp”. Flink som en vessla körde Göransson ner pekfingret i ölglaset och tryckte på fotoknappen. De andra höll på att drunkna i skratt.

När Knaaken tagit upp mobilen igen bad Göransson honom att visa upp fotot: Det visade upp van Knaaks och Mellins skrattande anleten som med sina sugrör påminde om två blodsugande myggor från Jura-tiden som överraskats av snabbrinnande kåda och nu gjorde tjänst åt evigheten ingjutna i bärnsten.

– Ser ni? sade Göransson. Sedan sumerernas tid har människan haft ett ensidigt och egoistiskt förhållande till ölet och bara intresserat sig för vår blick på det. ”Titta i glaset” säger vi, men ingen har någonsin brytt sig om hur ölen ser på oss. Det här fotot kan i det hänseendet betraktas som banbrytande. Så ser det alltså ut när ölet ”tittar ur glaset”. Knaaken, din mobiltelefon kan härmed ses som världen första ”Ölofon”, avslutade han sin predikan över ölets saligheter och teknikens framsteg och betraktade de andra som om han hade väntat sig att någon skulle säga ”amen”.

– Undrar om det funkar med rum och cola också? återtog han och sneglade mot Mellins grogg. Fast då får vi nog aktivera blixten först. Han sträckte sig efter mobilen som Knaaken lyckades sno undan en tiondels sekund snabbare. Nu fick det vara slut på dumheterna, tyckte han.

Nu var det bara att vänta på de andra och sedan kunde festen börja. Mellin föreslog en skål.

– Sluta upp med det där skålandet, sade Göransson, det slöar bara ned drickandet.

Joakim ”Bronco” Mårtensson

Övriga luckor kan läsas HÄR.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson