Annonsera på Avpixlat

Avpixlats julkalender den 20 december

julgran 2015

Pannbiff med lök

JULKALENDER Mellin lyckades emellertid hejda det annalkande utbrottet och bestämde sig i stället för att vända på pannbiffen och fråga Olle vad han egentligen jobbade med. Det visade sig att Olle inte jobbade alls. Han hade tjänat en nätt summa som aktiespekulant och hade dessutom varit en av de första i landet som startat upp en poker-internetsida som han sedermera hade sålt till ett amerikanskt bolag och fått ”multum” för, som han valde att uttrycka det – något som Kakan bekräftade genom att dubbelflöjta ”multum”.

Numera försörjde sig paret Jönsson på att köpa upp hus här och var och bygga om dem till asylboende. Att hyra ut till Migrationsverket var tydligen också en verksamhet som man tjänade multum på.

När den andra glöggen var tömd tog de plats i det vidlyftiga vardagsrummet för att inmundiga Anitas kokkreationer.

– Varsågod och sitt, bjöd Anita in medan Olle försvann i väg för att korka upp rödvinet som Mellins hade haft med sig.
– Jag hoppas att inte förväntningarna är för högt ställda, fortsatte Anita. Ni vet ju att vi bara bor här tillfälligt, tills vi kan lämna över till Migrationsverket. Jag valde därför att göra något enkelt och klassiskt för i kväll, ja, något typiskt svenskt. Vi är så trötta på all utländsk mat man får nere i Malmö. Ja, ni vet, kebab hit och sushi dit, sade hon och himlade lite lätt med ögonen.

Pelle spetsade öronen. Det här kunde ju falla honom på läppen. Olle återvände med öppen vinflaska och skänkte i så det stänkte om det och satte sig sedan mitt emot Mellin. Medan Anita var ute och grejade i köket utbringade Olle redan den första skålen och lovordade rödvinet efter att tagit en rejäl slurk som han först skummat omkring med i munnen som om det var fluorsköljning i lågstadiet.

Anita återvände till vardagsrummet med en stor bricka. Mellin kunde knappt tro sina ögon: På fatet tronade ett tiotal pannbiffar täckta av ett tjockt lager brunstekt lök. Han var inte säker på om det var löken, men han kände hur ögonen höll på att svämma över och hur en våg av välbehag sköljde över honom.

Mellin passade på att ta två biffar som han toppade med en ordentlig skopa stekt lök. Han kompletterade med ett par potatisar bara för att avslutningsvis döpa kreationen i en halv liter fet gräddsås. Maten fick Mellin att tina upp, och han började fråga ut Olle om hur det var i Malmö, och vad som hade fått dem att intressera sig för Päronsvängen.

– Tja, du vet Malmö i dag är inte som det var på den gamla goda tiden. Det har blivit en riktig pangstad med en jävla massa kriminella blattar som springer lösa och förstör för vanligt folk.
– Men så där kan du väl inte uttrycka dig, brusade Mellin upp. Rödvinet hade fått honom att släppa lite på hämningarna. Du vill ju hyra ut huset till Migrationsverket som avser att inhysa 20 somalier, afghaner eller vad det nu var här? Vad är det för hyckleri?

Mellin kände att om han någon gång skulle kunna påverka familjen Jönssons beslut så var det just här och nu. Han hade fått upp farten och fortsatte:

– Uppriktigt sagt är jag inte speciellt förtjust i att få ett helt somaliskt fotbollslag, inklusive afghansk avbytarbänk, placerat på Päronsstigen. Och det är väl en oerhörd dubbelmoral att racka ner på det mångkulturella samhällets juvel Malmö samtidigt som man hyr upp hus, gör om dem till asylboende och hyr ut dem till Migrationsverket?

– Jo jo, det är det kanske hyckleri, men business är business. Migrationsverket betalar verkligen multum för asylboenden just nu. Det är ju fullt överallt. Dessutom hycklar vi väl alla lite till mans, eller vad säger du, Per Mellin, chefredaktör på PK-tidningen Kvällskuriren, som lovordar det mångkulturella samhället men inte vill ha det inpå husknuten. Det är väl klart att jag visste vem du var redan innan vi köpte huset här.

Jönsson visade upp ett skevt leende och plirade med ögonen som en bilförsäljare som fått en tusenlapp för mycket för en begagnad Opel med fel på förgasaren.

Mellin var först chockad över svaret men insåg att det inte lönade sig att spinna vidare på hyckeltråden. Nu när fikonlöven var kastade och båda stod nakna inför varandra kunde liksom ingen ta hem spelet. Man lyckades snart komma in på andra ämnen, och det blev en överraskande trevlig kväll. Efter att ha bjudit hem paret Jönsson på middag på julafton gick paret Mellin hem kort före 23:00. I morgon var det julfest med Kvällskuriren, och Mellin skulle hålla ett tal som förändrade situationen på jobbet för alltid, och då ville han vara riktigt på hugget.

Men för andra natten i rad sov han dåligt och kastade sig ideligen från höger till vänster sida och väckte Elna flera gånger. Drömmarna tog honom tillbaka 10 år i tiden, då han med oschysst rävspel hade tillskansat sig posten som chefredaktör, trots att Göransson egentligen hade varit den självskrivne kandidaten. Det dåliga samvetet hade sedan dess plågat honom mer än han hade velat erkänna inför sig själv.

För Göransson, vars farfar hade grundat Kvällskuriren, hade det inneburit rena undergången och utlöst en nedgående spiral på livets alla områden som hade resulterat i alkoholism, kraftig viktuppgång, och ständigt självtvivel. Hans fru hade lämnat honom, och hans tidigare extravaganta och färgglada klädstil hade fått ge vika för en oändlig serie grå skjortor. Det var så Grå Baronen hade skapats.

För Mellin var det dags att ställa saker och ting tillrätta igen.

Joakim ”Bronco” Mårtensson

Övriga luckor kan läsas HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson