Annonsera på Avpixlat

Avpixlats julkalender den 18 december

julgran 2015

Göranssons revansch

JULKALENDER Göransson kom till jobbet direkt efter lunchen som han hade intagit i flytande form på ”Bar One”. Han hade dessförinnan suttit i polisförhör, och det i kombination med hela händelsen under morgontimmarna gjorde att han var på ett ruskigt humör. Alkoholförtäringen hade sannerligen inte gjort saken bättre.

Han hade förstås sina misstankar om hur allt det här hade gått till och förmodade naturligtvis Knaaken, den lilla skunkråttan, som organisatör av det hela. Men han tänkte inte konfrontera honom utan direkt gå till huvudet på ormen – Mellin.

När han anlänt till kontoret tog han hissen upp från bottenvåningen till Mellins kontor där han gick rakt in utan att knacka. Mellin satt just i telefon med ryggen mot dörren och lade därför först inte märke till Göranssons entré. När han fick syn på honom ursäktade han sig i telefonen och lade genast på.

”Tjena Lenny”, försökte han först lite insmickrande, men hans leende frös snart till is.

Framför honom stod Göransson jämfota och stöttade höger hand på ett basebollträ. Han såg inte direkt ut som om han tagit med träet som stödkäpp. Ett kusligt frånvarande leende spelade på hans läppar, och han gjorde intryck av att ta till vad som helst för att få upprättelse.

Mellin var en pragmatiker och förstod att här kunde en situation lätt uppstå som det kunde vara svårt att ta sig ur. Han hade redan under samtalet med Knaaken insett att hela situationen med intrånget hos Göransson var mycket allvarligare än han egentligen hade trott och att han varit en idiot som hade delegerat ansvaret för operationen till van Knaak. Här gällde det att handla snabbt och tämligen omgående blidka Göransson så att det inte slutade i tråkigheter.

– Jo, du Lenny, jag tänkte bara säga det att det här med granskningarna… började han med hes röst. Vi kanske skulle ta oss en funderare på dem igen.

Oombedd satte sig Göransson tungt ner på stolen framför Mellins skrivbord. Han lade händerna ovanpå varandra och använde basebollträet som stöd för händer och haka. Hans maliciösa leende gav vika för en allvarlig min med ögon som verkade se rakt igenom Mellin. Mellin började kallsvettas, och Göransson tog, efter vad som verkade ha dröjt en halv evighet, äntligen till orda:

– Pelle, sade han med mörk röst. Du säger väl inte det här bara för att ett gäng intellektuellt låghalta tomtar försökte bryta sig in hos mig igår?
– Va? Utbrast Mellin med illa dold överraskning. Vad är det du säger? Tomtar, inbrott, jösses.

Göransson lät höra en tung rossling. Han lade träet tvärs över knäna.

– Jag vet inte vem som ljuger för vem här, men det kan kanske kvitta. Om du har någonting som helst att göra med den här skiten så vill jag inte veta det. Han tog av sig glasögonen och började putsa dem på den grå skjortan medan han balanserade slagträet på låren. Hursomhelst är jag övertygad om att Knaaken på något vis är inblandad. Hemfridsstörarna var ju maskerade så jag vet inte om han var någon av dem. Men också det kan kvitta. Jag kommer att låtsas som ingenting när jag träffar på Knaaken, och det lär jag väl göra senast på julfesten.

Göransson verkade nu göra ett mer resignerat intryck, och en våg av medlidande vällde upp i Mellins inre.

– Det är snart jul, och jag vill inte att den skall gå i konfliktens tecken, fortsatte Göransson lugnt. Jag är beredd att stryka ett streck över det här – på vissa villkor. Mellin spetsade öronen och hörde uppmärksamt på utan att säga ett knyst.

– Jag utgår från att det inte blir någon publicering av de invandrarkritiska internetanvändarna, riktigt?
– Korrekt, det blir varken någon publicering av Backlash-användarna eller Durendal sade Mellin lite för snabbt.
– Jag utgår ifrån att du ser till så att ingen av de där tomtarna gör någon polisanmälan. Och så en sak till. Han harklade sig och fick en grötig darr på rösten. Jag vill att Carole får en fast anställning hos mig på Politik. Vi har fått ihop det privat och hon var i lägenheten i natt.

Mellin försökte dölja sin överraskning så gott det gick och tänkte: ”Jaha, där har vi förklaringen till att han gick bärsärkagång som en bindgalen jomsviking hög på flugsvamp.” Han sade:

– Alltså: Den där granskningsgrejen som Grävlingarna hållit på med. Vi skiter i den. Du har rätt, det går emot grundlagen och gör att vi sätter oss i en omöjlig sits hos många av läsarna, och det är säkert inte positivt för upplagan. Han försökte visa upp ett godmodigt och förbindligt leende. Faktum är att jag kommer att kalla till ett krismöte med resten av redaktörerna och ägarna där jag vill diskutera tidningens vidare inriktning.

Joakim ”Bronco” Mårtensson

Övriga luckor kan läsas HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson