Annonsera på Avpixlat

Avpixlats julkalender den 17 december

julgran 2015

Utvärdering av Operation Lucia

JULKALENDER Man kunde höra en knappnål falla.

De satt på Mellins kontor. Knaaken såg skärrad ut och drog sig gång på gång i det buskiga skägget med darriga händer. Mellins uppsyn liknade ett åskmoln som skulle regna av sig närsomhelst.

Knaaken hade redan på morgonen direkt efter debaclet ringt upp Mellin och kvickt redogjort för förloppet av Operation Lucia och föreslagit ett möte. Incidenten skulle hursomhelst ändå komma ut. Det fasansfulla tumultet i trapphuset på Sveastigen hade förstås väckt nästan samtliga grannar vilka i sin tur hade alarmerat polisen. Mellin hade haft ett par andra viktiga möten och kunde därför inte ta emot Knaaken direkt, men hade i pauserna passat på att ringa runt till lite folk, mest för att bedöma skadans omfattning. Bland annat hade han haft ett långt samtal med Polstjärna som behandlades på sjukhus för nyckelbensfraktur.

Göransson hade inte kommit till jobbet ännu, men han hade bett Carole att meddela att han inte var att vänta förrän fram emot eftermiddagen. Han satt i polisförhör.

Mellin reste sig långsamt upp från kontorsstolen och gick med tunga steg bort mot panoramafönstret där han började vanka av och an med händerna på ryggen. van Knaak visste att det var ett dåligt tecken. Efter ett par rundor vid fönstret harklade han sig och vände sig mot Knaaken:

– Alltså, började han lågmält. Det här är nog.., han höjde tonläget en oktav, det MEST IDIOTISKA OCH KLANTIGASTE jag någonsin har hört talas om! Nu skrek han så att det hördes i hela tidningshuset.
Knaaken drog in huvudet mellan axlarna som om han kunde skona trumhinnorna på det viset.
– Vem fan tror du att du är? Någon befälhavare som försöker att ta en misstänkt terrorist till fånga? Förklara dig för bövelen!
– Men, du du du du var ju själv med på planerna, stammade Knaaken fram.

– Med på planerna? Vi hade kommit överens om en grej som skulle vara ”low key”, vet du vad det betyder? Kan du engelska egentligen? Och sedan går du i väg och leker Rambo och planerar en gryningsräd med tomtemasker och jultidningar. Vad fan är det för skit? Det ser ju ut som om ni försöker göra inbrott. Varför tog du inte med dig ett helt Luciatåg med pepparkaksgubbar när du ändå var i farten?
– Jag tyckte det kändes viktigt med en bakgrundsstory för att motivera ASS så att de verkligen var taggade inför insatsen. Knaaken flackade med blicken och drog sig nu ideligen i skägget.
– Och resultatet blev att en av dem fick ett brutet nyckelben, kameramannen en bruten tumme och den där, vad heter han nu igen?

– Tex, gnydde Knaaken som en knähund som vill göra husse lycklig genom att apportera en kastad boll så snabbt som möjligt.
– Tex, ja just det. Vilket jävla namn förresten, stönade Mellin och slog handflatan i höger tinning som om han inte kunde tro att det var sant att folk döpte sina barn till något sådant. Mellin fortsatte sedan med dundrande stämma som en gammaldags präst som läste högt ur Gamla Testamentet ifrån predikstolen:
– Han har fått en nästippshämatom, eller vad det nu heter på läkarspråk, och ligger hemma med obeskrivliga smärtor. Det är väl lika bra det förresten: Han kan ju ändå inte gå ut för då hade folk väl misstagit honom för ett mobilt rödljus och tvärbromsat i parti och minut. Blir det kroniskt kan han ju alltid göra tjänst som navigationsljus på min båt ute i skärgården i sommar.

Tystnaden mellan de båda återvände. Mellin vräkte sig ner bakom skrivbordet igen och satte fjutt på snuggan som snart spred en angenäm doft över hela kontoret. Knaaken satt och beundrade tåspetsarna på sina skor. Hans bild av sig själv som en stor fältherre med utsikt på en position som chefredaktör för en av landets största tidningar inom några år hade fått sig en rejäl törn.

Just då ringde Mellins mobil. Tydligen var det viktiga nyheter för han lämnade Knaaken ensam på kontoret och smet in i ett mötesrum längre ner i korridoren.

Om och om igen passerade insatsen revy inför Knaakens inre öga. Han såg kameran flyga igenom luften som en helikopter med förlorat rotorblad och krascha på golvet i trapphuset. ”Tja”, tänkte han. ”Det där med den kraschade helikoptern var väl kanske också den enda likheten med Operation Neptune’s speerhead.” När Mellin återvände utbrast Knaaken resignerat:

– Jag skulle göra vad som helst för att få det här ur världen. Vad som helst.

Mellin suckade, men fick snart ett hemlighetsfullt skimmer i blicken och böjde sig förtroligt över skrivbordet och sade i konspiratorisk, nästan viskande ton:

– Jag tror jag har en idé.

Joakim ”Bronco” Mårtensson

Övriga luckor kan läsas HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson