Annonsera på Avpixlat

Avpixlats julkalender den 14 december

julgran 2015

Planeringen av Operation Lucia

JULKALENDER van Knaak hade haft bråda dagar den sista tiden. Han hade varit i tät kontakt med ASS och suttit i telefon med dem dagligen angående ”avslöjandet” av Göransson som högerextrem Backlash-kommentator på en vänsterinriktad kvällstidning.

Men nu var allting förberett och ”tillslaget”, som Knaaken gillade att kalla det, var egentligen planerat att ske den 13 december och gick därför under beteckningen ”Operation Lucia”. Eftersom operationen hade flyttats fram med två dagar hade det förts intensiva diskussioner mellan Knaaken och ASS om att ändra namnet till ”Operation Gottfrid”, men den dramaturgiskt lagda Knaaken hade insisterat på den fastlagda benämningen eftersom det helt enkelt lät klatschigare.

På grund av operationens känslighet var det förstås viktigt att Knaaken inte hade någon synlig roll i det hela. Han skulle i och för sig inte ens behöva vara med men kunde inte motstå frestelsen av att nära sin skadeglädje genom att se Göranssons förvånade, och kanske skrämda, min när de konfronterade honom med de ”fakta” de hade fått fram via ASS.

I princip påminde hela operationen om en ”hit and run” grej, och Knaaken såg det lite som Kvällskurirens svar på ”Operation Neptune’s Spear” där Navy Seals hade eliminerat Osama bin Laden.

Det planerade scenariot skulle utspelas på följande vis:

Fyra man från ASS-gruppen skulle ta sig in i portuppgången. Kameramannen samt dennes assistent skulle ta hissen upp och vänta inne i den tills Daniel Polstjärna, som var ledare för ASS-gruppen, hade ringt på dörren. Han och hans hjälpreda Tex skulle ta sig upp för trappan till fots i fullständigt mörker och först tända i trapphuset när de hade ringt på Göranssons dörr. Om ljuset var tänt eller inte hade visserligen ingen som helst betydelse för operationens framgång, men var en detalj som Knaaken hade insisterat på för att öka på mystiken.

För att inte Göransson skulle fatta några misstankar när han tittade ut genom dörrspionen skulle de klä ut sig till tomtar som sålde jultidningar. Tomtemaskerna var ytterligare en detalj som Knaaken hade lagt till ”för säkerhets skull” som han uttryckte det. Det var tämligen osannolikt att Göransson skulle känna igen Polstjärna eller de andra även utan tomteförklädnad.

När Göransson öppnade dörren skulle Tex agera fysisk dörrstopp och ställa sig strategiskt placerad så att dörren inte gick att dra igen. Därpå skulle Polstjärna högt ropa ”Nu tändas tusen juleljus” vilket var startsignalen för operationen. Kameramannen med assistent skulle då störta ut ur hissen med kameran som ett granatgevär på axeln och med siktet inställt på Göransson.

Uppdragets övergripande mål var att få Göransson att framstå i dålig dager, så lite självtvivel hos honom och rent allmänt lära honom en läxa. Mellin, som hade okejat operationen men inte lagt sig i detaljerna, hoppades naturligtvis på att pressa Göransson till att erkänna att det var han som hade skrivit kommentarerna, vilket Knaaken visste att han inte skulle göra eftersom det ju var han och ASS som hade skrivit dem i Göranssons namn. Mellin hade också inskärpt i Knaaken att hela operationen skulle vara ”low key”, det vill säga inget som väckte uppseende hos grannarna.

Knaakens roll begränsades till fältobservatörens. Han skulle hela tiden befinna sig i trapphuset på bottenvåningen men kunna ta del av händelsernas förlopp via en feed från videokameran som var uppkopplad till hans mobil.

Innan han gick till sängs ställde han mobilväckaren på 5.00. På grund av upphetsningen sov han emellertid nästan ingenting under natten.

Joakim ”Bronco” Mårtensson

Övriga luckor kan läsas HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson