Annonsera på Avpixlat

Avpixlats julkalender den 13 december

julgran 2015

Med tunga fjät i Päronslingan

JULKALENDER Mellin kom tillbaka till villan efter att med tunga fjät ha gjort ett tafatt försök i Päronsvängens joggingspår, Päronslingan. Det var ett tag sedan han hade varit ute och rört sig, men han visste att julmaten ytterligare skulle öka på hans redan tämligen imponerande midjemått och att det gällde att stämma i bäcken om han inte ville gå upp i byxstorlek nästa år. Maries hembakade lussekatter, som han tryckt i sig under Luciafirandet på redaktionen, hade säkerligen inte gjort saken bättre.

När han stod och stretchade vid lyktstolpen utanför huset hörde han ett högljutt flåsande bakom sig som fick honom att vända sig om. Som ett jehu flög en man i svarta kläder fram i full fart över Päronstigen och stannade lite längre ner på vägen utanför Lindahls gamla hus. Mellin lade ihop ett och ett och förstod att det förstås var den nya skånske grannen.

Hellre förekomma än förekommas heter det ju, så Mellin lommade långsamt bort mot den mörkklädde gestalten som pustade ut med handflatorna stödda på låren. Det ångade om honom i kylan, och ur munnen kom rökstötar som ur skorstenen på en ångbåt.

– Hejsan, nya grannarna förmodar jag, började Mellin i ett försök att bryta isen.
– Ja, men hallau, det stämmer, sade mannen med utpräglad malmöitisk dialekt samtidigt som han med viss möda kämpade sig upp i upprätt ställning.

Han var smärt byggd, i 40-årsåldern och visade upp en buskig rapsblond mustasch ovanför överläppen. De bruna ögonen plirade som på en nyfiken iller och gav honom ett utseende som hos en bonnaslug bilförsäljare.

– Välkommen till Päronsvängen, återtog Mellin och sträckte fram högerhanden i en hälsning som direkt besvarades med ett fast handgrepp av ett dasslock till näve.
– Ja, vi skall ju inte stanna så länge här, som du kanske känner till. Du är förresten den andre personen jag lär känna här. Förra veckan mötte jag en riktig dofsing med blont långt hår och ett leende som skulle slagit knock-out på Mike Tyson. Hon var ute och promenerade, och jag bjöd in henne på en kopp glögg. Han blinkade menande med ena ögat samtidigt som han rättade till den snöblöta vintermössan.

Mellin kände hur vreden vällde upp inom honom. Stod den där jävla gåsapågen och drev med honom? Han borde väl fatta att det var hans fru även om de inte hade presenterat sig för varandra.

– Ja, det låter som en bra beskrivning av min fru, sade han och visade upp ett lite lätt forcerat leende.
– Åh, det var ju som bara den, skrattade skåningen så att det gick vågor i mustaschen som i ett rapsfält vid stark blåst. Det var inte meningen att låta respektlös. Dessutom var ju min fru Anita hursomhelst hemma. Olle Jönsson förresten, och du är …
– Per Mellin, kastade Mellin in och visade upp ett något ansträngt leende som nu delvis berodde på att han inte blivit igenkänd som chefredaktör för Kvällskuriren som han var van vid. Tydligen läste de inte högkvalitativ kvällsjournalistik i Malmö. Tackar förresten för inbjudan till middag på lördag.

De snackade lite om ditten och datten – dock inte om Jönssons planer att bygga om huset till asylboende; det skulle säkert finnas anledning till att ta upp det vid senare tillfälle – tills Olle Jönsson började huttra i kylan och avslutade samtalet genom att med skallrande tänder säga:

– Fan, jag fryser som en hottentott på kanotutflykt i Norra ishavet. Nåväl, då ses vis på lördag vid åttatiden. Försök att komma i tid. Frugan är visserligen en jävel på att laga mat, men när det gäller tider är hon lika flexibel som en talldunge på Österlen.

Mellin lunkade stelfrusen tillbaka till huset och grubblade lite över samtalet. Olle verkade vara en schysst prick trots hans lite olyckliga framstöt vad gällde Elna. Nåväl, vi får väl se på lördag hur det artar sig, tänkte han. Han öppnade dörren och slängde den svettiga mössan på hatthyllan och tog av sig skorna. Han såg redan fram emot den värmande whiskeyn som han tänkte dricka direkt efter duschen.

Joakim ”Bronco” Mårtensson

Övriga luckor kan läsas HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson