Annonsera på Avpixlat

Avpixlats julkalender den 11 december

julgran 2015

Mellin och Knaaken smider planer

JULKALENDER När han var tillbaka på kontoret ringde han efter Knaaken direkt. De satte sig i fåtöljgruppen vid fönstret där Mellin brukade stå och titta ut över Kungsfjärden och röka pipa. Mellin tog till orda:

– Ja, det är visserligen oerhört olyckligt att det här skall drabba en egen medarbetare, och en gedigen sådan av Göranssons kaliber till på köpet. Men vi kan kanske köra en grej som gör att vi slår två flugor i en smäll. Han började tankfullt stoppa sin snugga medan han fortsatte:
– Hur vore det om vi helt enkelt körde vidare med avslöjandet och skickade ett team hem till honom med kameran i högsta hugg?

Knaaken såg plötsligt en oanad möjlighet till internt avancemang även om han hade lite svårt att föreställa sig att Mellin verkligen ville hänga Göransson på galgbacken till allmänhetens beskådan. Han försökte utröna vart Mellin ville och testade en försiktig trevare:

– Ja, det vore ju förvisso ett scoop, sade han, politiskt korrekt tidning har en näthatare som avdelningschef. Han log lite skevt i Mellins riktning. Och visst slår vi slår två flugor i en smäll, tänkte han, du blir av med Göransson som problembarn och jag blir av med honom som karriärbroms.
– Hur menar du? Mellin stirrade misstänksamt på honom medan han tog två kraftiga drag i pipan och pustade ut röken med en kraftig stöt. Snart var det rökigt i rummet som på ett industriområde under högkonjunktur.

Knaaken hostade lite i rökdimman och hade inget riktigt bra svar. Han våndades lite över att han hade sagt något överhuvudtaget. Han blev räddad av att telefonen ringde. Mellin reste sig tungt från fåtöljen och svarade.

– Jaha, om fem minuter. Ja, ok, hörde Knaaken honom säga innan han som vanligt lade på luren med en myndig smäll.
– Just det, var var vi någonstans? återupptog han samtalet. Det var för övrigt Marie som ringde. Hon skickar förbi den nya temporära anställningen från Politik om fem minuter. Hon ska jobba här ett halvår. Det är förresten en brasilianska, lär vara en riktig puma, fortsatte han och blinkade menande mot Knaaken. Ska jobba ihop med Göransson.

Knaaken registrerade omedelbart ”skall jobba ihop med Göransson” vilket förstås betydde att Mellin också i framtiden planerade med honom.

Mellin fann snart tråden igen och berättade sedan under de kommande fem minuterna rappt vad hans plan angående Göransson gick ut på. van Knaak lyssnade först med ljummet intresse men snart som Petrus till Jesus vid Genesarets sjö. Planen var enkel, inte nödvändigtvis genial men hade ändå sin charm. Det allra viktigaste var att den involverade Knaaken i en central huvudroll och att han fick fri hand vad gällde detaljerna.

Det knackade på dörren och Mellin segade sig upp ur fåtöljen igen för att personligen öppna. Han lade stort värde på att behandla nya medarbetare respektfullt, ett förhållande som brukade vara ömsesidigt tills Mellin fick sitt första utbrott över medarbetaren och hos denne respekten delvis blandades ut med ett par droppar rädsla, och Mellins jovialitet mer framstod som ett spel för galleriet.

Anställningen av brasilianskan var för övrigt ett led i Mellins nya satsning ”Diversify – för ett mer mångkulturellt Kvällskuriren” som gick ut på att med alla medel försöka göra den i princip helvita redaktionen lite mer mångkulturell. Hans nya anställning hette därför Carole da Silva och kom från Sao Paulo i Brasilien. Hon var svart som en chokladboll och skulle, som Mellin påpekade för Knaaken, jobba som sekreterare, eller alltiallo, på Politik där ju Göransson höll i rodret.

Mellin öppnade dörren och åkte nästan på en hjärtsnörp.

Joakim ”Bronco” Mårtensson

Övriga luckor kan läsas HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson