Annonsera på Avpixlat

Blåsten kring Margot Wallström tilltar i styrka


Videoklipp från SVT. Inslaget återges här med av SVT för ändamålet tillhandahållen inbäddningsfunktion.

SVERIGE / ISRAEL Som Avpixlat tidigare rapporterat om gjorde utrikesminister Margot Wallström (S) på fredagen återigen bort sig, denna gång i en interpellationsdebatt i riksdagen mot bl.a. Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth. Några av de anmärkningsvärda uttalanden Wallström under den debatten fällde om Israel har nu nått fram till Israel och fördöms där på högsta politiska nivå av premiärminister Benjamin Netanyahu.

Netanyahu kallar Wallströms uttalanden för ”skandalösa”. Wallström hävdar att blivit felciterad, något hon även vid tidigare tillfällen hävdat när Israel protesterat mot hennes grova klavertramp. Bland annat är man i Israels regering upprörd över att Wallström i riksdagen sade att Israel ägnar sig åt “utomrättsliga avrättningar”. Att Wallström verkligen sade så, är ställt utom varje tvivel eftersom debatten filmades. Ingen felcitering där således.

Det Wallström syftade på var att den israeliska polisen skjutit ihjäl några av de palestinska muslimska knivterrorister som attackerat och mördat civila israeler. I själva verket har det oftast varit fråga om en variant av vad som i USA brukar kallas “suicide by cop”, dvs att man medvetet går till attack mot polis eller andra för att bli ihjälskjuten. I de här fallen handlar det om att vilja dö som martyrer för att få sin plats i det muslimska paradiset.

Att polisen tvingas skjuta personer som löper amok är allmänt heller inget ovanligt. Det har skett i Sverige vid åtskilliga tillfällen. Vi hörde inte Wallström prata om utomrättsliga avrättningar när polisen sköt Anton Lundin Pettersson efter att denne gått till attack med svärd mot elever och lärare på en skola i Trollhättan. Wallströms uttalanden om den israeliska polisen var inte objektiva utan starkt färgade av hennes sympatier för terrorstämplade palestinska Hamas och hennes till antisemitism gränsande aversioner mot Israel.

I ett officiellt utalande på söndagen sade Israels premiärminister Benjamin Netanyahu så här om Wallströms utfall i Sveriges riksdag:

– Jag fördömer uttalandena, de skandalösa uttalandena. Det verkar som att hon förväntar sig att Israels medborgare ska blotta sina strupar för de som försöker att hugga dem. Det kommer inte att hända, och vi kommer att fortsätta att skydda israeliska medborgares liv.

Även den Israels ambassadör i Sverige, Isaac Bachman, har reagerat starkt på Wallströms grundlösa och grova beskyllningar. I ett skriftligt meddelande till media säger han:

Att fokusera på de åtgärder offren för terrorn vidtar i självförsvar, bidrar till att dra uppmärksamheten från terrordådens fasor. Istället borde man fördöma och agera mot terroristerna själva, deras finansiärer och den som uppviglar till terrorism. Om fokus ligger på att fördöma och motarbeta terrorismen, kommer självförsvarsåtgärder inte att vara nödvändiga.

Det är inte första gången som Wallström och hennes rödgröna regering under sin förhållandevis korta regeringstid har hamnat på kollisionskurs med Israel. En av regeringens första åtgärder efter att den tillträtt var att egenmäktigt och utan stöd i riksdagen eller hos det svenska folket erkänna det i huvudsak terroristkontrollerade palestinska områdena i Gaza och på Västbanken som staten Palestina. I en protest mot den deklarationen kallade Israel hem sin ambassadör i Stockholm.

Wallström hamnade även i konflikt med Israel efter en intervju i SVT Rapport efter de muslimska terrordåden i Paris. Hon antydde då att Israel skulle vara medskyldiga till den muslimska terrorn i världen, på liknande sätt som Sveriges Radio gjorde i samband med de muslimska terrordåden i Danmark. Sveriges ambassadör i Israel kallades efter Wallströms anklagelser upp till regeringen för en protest och man formulerade också ett kritiskt uttalande där dete slogs fast att Wallström “uppvisar ren fientlighet” mot Israel.

Relaterat

Utrikesminister Margot Wallström gör bort sig igen

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson