Annonsera på Avpixlat

Personporträttet: Johan Widén från Folkets demonstration – snart i Göteborg

Johan Widén 747663

DISPATCH INTL När IKEA-morden inträffade i Västerås flydde landets makthavare från sitt yttersta ansvar – att leda det svenska folket igenom en nationell kris. Men det blev också upptakten till en folkrörelse som växer i omfång – Folkets demonstration. På lördag 5 december hålls manifestationen för första gången i Göteborg.

I en personlig intervju med grundaren Johan Widén får vi höra hans syn på Sverige i dag – och för kommande generationer svenskar. En dag i somras fick Johan Widén och hans sambo Therese Larsson (bilden) nog. När IKEA-morden inträffade i Västerås sänkte sig mörkret över det svenska folket. Från regeringens sida var det alldeles knäpptyst. Men när hot framfördes mot asylboendet där IKEA-mördaren bodde, ja då klev inrikesminister Anders Ygeman, S, fram i strålkastarljuset och lade all skuld på det svenska folket. En nation i kris. Ett land utan ledare. Ett folk som inte får finnas mera. Detta blev upptakten till att Johan Widén och Therese drog igång Folkets demonstration – en folkrörelse som samlar allt fler svenskar för att förändra Sverige till det bättre.

Varför drog du och Therese igång Folkets demonstration?

– Det började efter IKEA-morden i Västerås. Vi blev upprörda över att det först var tyst från regeringen. Sedan fördömde Anders Ygeman (red. socialdemokratisk inrikesminister) mörka krafter i samhället som hotade asylboenden. Vi blev förbannade och bestämde oss för att stå utanför riksdagshuset och protestera i samband med riksdagens öppnande i höst. Vi skapade ett event på Facebook och på ett dygn anmälde 4 000 personer att de skulle komma dit. Planen var från början att stå utanför riksdagshuset med var sitt plakat och lufta vårt missnöje. Intresset blev så stort att vi bjöd in talare som gjorde att det blev en stor demonstration 15 september på Sergels torg i Stockholm.

Varför är Folkets demonstration en viktig manifestation?

– Vi ser Folkets demonstration som en mötesplats för oss som är kritiska mot samhällsutvecklingen. Makten är inte i samklang med folket. Vi har märkt att det finns ett behov hos folk att få uttrycka sina åsikter och mötas.

Vad hoppas du att Folkets demonstration ska leda till?

– Ett drömscenario är att vi blir så många att makthavarna och medierna inte kan ignorera oss.

När tror du fler människor vågar sig ut på gator och torg?

– Vi har haft två demonstrationer. Det var en dubblering av antalet åhörare den andra gången. I takt med att vi blir fler så kommer ännu fler att delta.

Hur kändes det när statsministern valde att åka direkt till Trollhättan?

– Jag tycker att statsministerns agerande vid skolmorden i Trollhättan var helt korrekt. Men det som hände vid IKEA-morden varinte rätt. IKEA i sig är bland det svenskaste vi har. När två svenskar mister livet på grund av Migrationsverkets avslag på en asylansökan så kan man säga att IKEA-morden hade politiska förtecken. IKEA-mördaren letade efter någon som såg typiskt svensk ut. Det fanns rasism som del av dådet. Statsministern struntade i att åka till IKEA i Västerås för att inte visa att invandringspolitiken är misslyckad. Morden väcker frågor om hanteringen från Migrationsverkets sida. De borde ha tagit honom i förvar i avvaktan på utvisning.

Varför är den nuvarande politiska kursen skadlig för landets framtid?

– Vi har begränsade resurser och att då inte ha koll på vilka vi släpper in i landet är fel. De flesta saknar giltig ID-handling (red. nio av tio asylsökande saknar giltig ID-handling vid ankomst till Sverige enligt Migrationsverket). Då vet vi inte heller om de har asylskäl. Vi har bostadsbrist och kan inte bygga ikapp mer. Det är så pass många som kommer hit att det är skadligt för Sverige.

Hur tror du att den nya invandringspolitiken kommer att påverka Sverige?

– Jag tror att i viss mån minskar nu antalet som beviljas asyl. Men vi kommer ha lika många som söker sig hit under en lång period. Jag förstår inte hur samhället ska klara av det.

Litar du på att regeringen verkligen vill förändra invandringspolitiken eller är det bara ett spel för galleriet?

– Det är ett spel för galleriet. Någonting gör att politikerna vill ha massinvandring till Sverige. Nu går samhället sönder och görs ingenting nu kraschar allt på en gång.

Tror du att SD kommer att minska kraftigt nu?

– Nej, jag tror att de flesta har genomskådat 7-klöverns kappvändning. Ju fler som blir SDare desto mer kommer Sverigedemokraternas inflytande att öka. Om inte Sverigedemokraterna får 51 procent av rösterna kommer de övriga partierna att bilda en samlingsregering för att hålla SD utanför politiskt inflytande. Ju fler som kommer ut som sverigedemokrater desto mer rumsrent blir det att tycka som en SDare.

Vad tror du gemene man och kvinna i det svenska folkdjupet tycker om samhällsutvecklingen i Sverige och andra västländer?

– Jag tror att folk är oroliga över den europeiska utvecklingen. Grekland har redan gått i teknisk statsbankrutt och vi har en massinvandring som Europa inte kommer klara av att hantera. Ett lands utveckling bygger på långsam befolkningsökning. Om befolkningen ökar på naturlig väg genom barnafödsel kan samhällsplanerarna ordna allt i tid.

Vad tror du kommer att hända med Sverige?

– Jag tror att Sverige aldrig kommer att blir som det land som jag växte upp i. Då var Sverige ett tryggt land, det fanns fritidsgårdar överallt och det fanns resurser till allt. Sverige var ett homogent land med samhörighet och lojalitet med varandra. Det finns inte kvar mera, bara hos likasinnade.

Vilket Sverige skulle du vilja överlämna till dina barn och barnbarn?

– Jag vill att de ska få uppleva det Sverige som fanns under min uppväxt. På min tid rullade lärarna in TV-apparaterna i klassrummet så vi fick titta på Ingemar Stenmark och känna oss stolta över att vara svenskar.

På lördag 5 december hålls Folkets demonstration för första gången i Göteborg. Berätta vad som händer!

– Det blir på Gustav Adolfs torg i Göteborg. Vi har samma upplägg som tidigare med en massa duktiga talare till exempel kända namn såsom Ingrid Carlqvist och Stefan Torssell och lite mindre kända som Barbara Trusz och Axel W. Karlsson. Jag hoppas att de får hålla tal inför minst 1 000 människor. Det kommer att gå jättebra. Vi har ett budskap som många vill ställa sig bakom!


Artikeln publicerad med benäget tillstånd av Dispatch International.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson