Annonsera på Avpixlat

Donald Trump vill övervaka och stänga vissa moskéer

Donald Trump - foto Michael Vadon, Wikipedia Commons

USA / POLITIK Enligt en opinionsundersökning är muslimer den religiösa grupp som högst andel amerikaner har en negativ inställning till och allt fler amerikaner förknippar islam med terrorism, något som Parisdåden förstärkt. Presidentkandidaten Donald Trump har uttalat sig om att det är dags att övervaka vissa moskéer i USA men även att vissa sådana bör stängas.

2007 visade en brittisk tv-dokumentär med hjälp av dolda kameror, Undercover Mosques, att i många moskéer i Storbritannien utövas hatpredikningar, intolerans och extremism, alltså öppen demokratifientlighet. I Sverige avslöjade SVT Uppdrag Granskning genom dolda kameror kvinnoförtrycket i moskéer i Sverige. Under samma tidsperiod har en studie i USA påvisat att tre av fyra moskéer i USA predikar västfientlighet.

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump har under en längre tid uttryckt oro över islams hot mot västvärlden och ser muslimsk massinvandring som problematisk för en nations säkerhet. Trump har nu även påpekat att vissa amerikanska moskéer borde övervakas samt att vissa även borde stängas.

Enligt flera opinionsundersökningar har Trump under en längre tid varit den ledande kandidaten att representera partiet i presidentvalen i november 2016. En anledning till detta är hans löfte om strikt migrationspolitik. En annan anledning är att Trump förstår islams hot mot västvärlden och är öppen med att krafttag måste tas i USA för att förebygga muslimsk terrorism genom övervakning och stängningar av moskéer.

Trumps öppenhet om detta ligger i linje med det en stor andel av det amerikanska folket redan begriper och uppskattar att en presidentkandidat vågar tala öppet om. Som ett resultat belönas Trump med stort stöd på gator och torg, vilket lett till att han är den överlägset ledande republikanska presidentkandidaten.

Som grädde på moset ryktas det att Ted Cruz, som även han är republikansk presidentkandidat men som sannolikt kommer dra sig ur, kan bli Trumps vicepresidentkandidat. Även Cruz vill se strikt migrationspolitik och är fullt införstådd med de problem som islam skapar i västvärlden och dess hot mot demokratin. Trump/Cruz skulle troligen bli ett mycket starkt radarpar mot demokraterna både gällande nationell säkerhet och migrationspolitik. Även i ekonomiska frågor skulle dessa anses ha en fördel över de som slutligen blir demokraternas kandidater.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson