Annonsera på Avpixlat

Beslut fattat om tillfälliga “gränskontroller”

Foto: Jan Sjunnesson

Foto: Jan Sjunnesson

TOTALINVANDRINGEN Efter begäran från Migrationsverket har regeringen ikväll beslutat att – tillfälligt – återinföra gränskontroller som primärt avser Öresundsbron och färjelägena i Skåne. Det hela är dock bara en minst lika stor icke-åtgärd som alla tidigare charader inom området från regeringen, eftersom vem som helst fortfarande kommer tillåtas söka asyl direkt vid Svenska gränsen, för att sedan omedelbart därefter släppas in. Den enda reella effekten är att ingen av asylsökarna längre kommer tillåtas åka vidare från Sverige till Finland och Norge, vilket t.o.m. direkt på presskonferensen sades istället riskera öka antalet asylansökningar till Sverige snarare än att minska dem.

Det krävdes en näst intill total kollaps innan regeringen ens beslöt att över huvud taget låtsas agera, och över 2000 migranter, plus lika många som inte registrerar sig, per dag – det sistnämnda gäller i synnerhet så kallade “ensamkommande flyktingbarn”. Polisen bedömer läget vara så allvarligt att hot föreligger mot säkerheten i det svenska samhället, trots detta har man inte begärt gränskontroller utan den begäran kommer alltså från Migrationsverket där man nu sannolikt tappat kontrollen fullständigt.

Gränserna ska initialt bara gälla i tio dagar, vilket är max vad en EU-nation självständigt kan göra utan att ta det vidare. Övrigt polisarbete kan bli lidande, enligt inrikesminister Anders Ygeman som återupprepade en förhoppning om att övriga EU-länder “ska ta sitt ansvar”.

Vem som helst kommer dessutom fortfarande kunna söka asyl direkt vid gränsen, för att sedan bli insläppta i landet till asylboende etc precis enligt samma rutin som för sådana som hittills sökt asyl från insidan av gränsen. Dessutom sade man t.o.m. uttryckligen på presskonferensen att risken finns att dessa nya gränskontroller snarare bara leder till ett ännu högre antal asylansökningar i Sverige, då den enda reella effekten av gränskontrollerna är att ingen längre kan åka genom Sverige för att sedan söka asyl i Norge eller Finland, utan nu snarare måste bestämma sig vid Sveriges gräns ifall de vill söka asyl i Sverige eller vända tillbaka och hoppas hitta en annan väg till Norge eller Finland i det osannolika fall att det var dit de tänkte åka från början.

Som om inte detta vore nog uppger man hos Skånepolisen redan på onsdagskvällen att den nya gränskontrollen på torsdagen kommer bestå i att man “endast kommer att genomföra stickprovskontroller”, med den officiella ursäkten att resurserna inte räcker till för att kontrollera alla. Att låta asylsökarna vänta i kö den tid det tar att kontrollera dem förefaller inte ens komma på fråga, och det hela har därmed på enbart ett par timmar efter presskonferensen kokat ner till ett låtsasutförande av en låtsasåtgärd, med den uppenbara avsikten att bara vinna ännu mer tid där den okontrollerade totalinvandringen kan tillåtas fortgå ostört.

Ett annat problem ifall någon av dessa “stickprovskontroller” mot all förmodan skulle resultera i något slags negativt utslag är att hela 70 procent av de som får avslag på asylansökan går under jorden, numera även med en rad förmåner framför legala, skötsamma och skattebetalande svenska medborgare, tack vare Fredrik Reinfeldt och Miljöpartiet.

SD och invandringskritiker som i åratal varnat för dagens situation, med det batteri av problematiska konsekvenser som ingår i generationer framöver, har stigmatiserats, hetsats mot och jagats. Det var bara en tidsfråga innan delar av SD:s politik blev verklighet – även om det som vanligt är alldeles för lite, alldeles för sent, och i huvudsak enbart en verkningslös charad för att kunna utöka och dra ut på katastrofsituationen ännu mer.

Det är nu också tydligt att media gör allt för att dölja det faktum att SD förordat denna slags politik under flera års tid.

SD-ledaren Jimmie Åkesson kommenterar den senaste utvecklingen i ett pressmeddelande:

– Stefan Löfvens förmåga och förtroende i sin roll som statsminister, leda Sverige i rådande krissituation, får anses förbrukat. Så sent som igår varnade Stefan Löfven för förslaget om gränskontroller med anledning av moderaternas framlagda förslag. Idag presenterade regeringen tillsammans med Migrationsverkets kommunikationsdirektör Mikael Hvinlund, att gränskontroller från och med imorgon och 10 dagar framåt, införs. Förvisso välkomnar vi förslaget men det kommer inte på något sätt att minska rådande asyltryck, vilket också konstaterades under presskonferensen.

– Stefan Löfven, stäng Sveriges gränser för fortsatt asylinvandring, eller avgå!

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson