Annonsera på Avpixlat

Nu ska svensk film bli mer politiskt korrekt

Foto: Vargklo

Foto: Vargklo

PÅHITTADE SAMTIDA PROBLEM Det är alldeles för vitt i svenska filmer, vilket Svenska filminstitutet vill råda bot på genom att göra svensk film mer politiskt korrekt och krystat liksom reklamfilmerna på tv där den uppenbara kvoteringen börjat ta smått absurda former.

Baker Karim är långfilmskonsulent och är en av personerna bakom projektet Fusion, ett projekt från Svenska filminstitutet som ska “bryta det stereotypa berättandet”. Via projektet ska filmskapare ges ekonomiskt stöd för att göra filmer som “utmanar normer”.

Enligt Karim existerar idag en tydlig mans- och vithetsnorm där viktiga roller i svensk film oftare ges till män och i synnerhet vita sådana. Att de politiskt korrekta föreställningarna kan vara biologiskt motsägelsefulla är inget problem, det viktiga är istället att “bestämda föreställningar om hur en film presenteras förändras i grunden”.

– Kan vi ha en familj där pappan är muslim, mamman är asiat, ena barnet är svart och det andra barnet är vitt. Går det att se sådana familjer på film, och varför inte?

– Du är vit och jag är svart. I en film skulle folk köpa att vi var på Saturnus och att det här samtalet utspelade sig där. Men man skulle aldrig kunna köpa konceptet att du och jag skulle vara biologiska bröder. Det skulle aldrig gå, varken i en svensk film eller en utländsk film, säger Baker Karim.

– Vi kan ju åka rymdskepp in i maskhål, åka tillbaks i tiden och förändra universum. Det kan vi med enkelhet föreställa oss. Men vi kan inte föreställa oss att en asiat och en muslim skulle ge upphov till en svart unge eller en vit unge, säger han.

Baker Karim har även tidigare gjort sig känd för sin nyrasistiska ideologi. Han har bland annat drivit rekryteringsorganisationen The Black List för kulturarbetare där endast personer med svart och brun hudfärg varit välkomna medan personer med vit hudfärg stängts ute.

Det är en trend för närvarande bland vissa personer med utomvästlig invandrarbakgrund i Sverige, att försöka ta genvägar på arbetsmarknaden genom att åberopa sin hudfärg som en merit. Fenomenet bottnar också psykologiskt i komplex över att leva i ett nordiskt land men inte se ut som en nordbo. Det är också en konsekvens av en ogenomtänkt massinvandringspolitik.

Man har därför, som en del av den postmarxistiska diskursen, bytt poler på den klassiska rasismen och lanserat en nyrasism som i stället för att fördömas nu hyllas både bland vänstersinnade personer med invandrarbakgrund och bland vänstersinnade etniska svenskar med postkoloniala skuldkomplex som i denna diskurs ser en möjlighet till masochistisk botgöring för sin upplevda arvssynd för forna tiders slaveri, kolonialism och rasbiologiska irrläror.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson