Annonsera på Avpixlat

Daniel Suhonen (S): “Om socialismens införande kräver att ta upp kalashnikoven och skjuta, då gör vi det”

“DET GODA VÅLDET” Vänsterpartiet Halmstad anordnade nyligen ett Socialistiskt forum där bland annat en modererad paneldebatt hölls om väpnad revolution som alternativ till reformism som metod att genomföra socialismen och kommunismen i Sverige. En av debattörerna var Daniel Suhonen, känd profil och debattör på Socialdemokraternas vänsterflygel, marxist, tidigare redaktör för S-tidningen Tiden, talskrivare åt förre S-ledaren Håkan Juholt som han även skrivit en bok om.

Under debatten deklarerade Suhonen att han om det krävs tar upp kalashnikoven och skjuter – underförstått kapitalister, högerpolitiker och andra som motsätter sig att Sverige blir ett kommunistiskt land. Tills dess tiden är mogen för att ta upp vapnen menade dock Suhonen att det är bortkastad tid att sitta hemma och drömma om en framtida revolution. Även revolutionärer som egentligen inte tror på reformism bör därför inte avvisa reformarbete.

I publiken fanns även Vänsterpartiets ordförande Jonas Sjöstedt som var inbjuden för att under forumet hålla ett föredrag om samarbete mellan Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Sjöstedt hade inga invändningar mot att väpnad revolution debatterades som ett reellt politiskt alternativ för Vänsterpartiet.

Utåt låtsas partiet att man är ett demokratiskt parti. Man har strukit “kommunisterna” i partinamnet och säger sig ta avstånd från de totalitära kommunistiska stater man innan murens fall hade nära samarbete med och tog emot stora summor pengar från. Bakom denna kuliss frodas dock den våldsbejakande politiken som förr.

Än mer anmärkningsvärt är förstås att Socialdemokraterna accepterar att ha en revolutionär marxist högt upp i partiet, en person som alltså tydligt deklarerar att han är beredd att plocka upp vapnet och börja skjuta människor för att genomföra socialismen.

Man behöver inte tveka kring hur det skulle ha blivit löpsedlar med krigsrubriker om någon lokalavdelning inom Sverigedemokraterna anordnat ett forum där partiledaren Jimmie Åkesson varit inbjuden och där man på allvar diskuterade väpnad kamp med militanta högerextremister för att ta makten i Sverige och genomföra nationalismen. När Vänsterpartiet och Socialdemokraterna nu gjort just detta, då har ointresset från media och andra opinionsbildare varit obefintligt.

Revolutionärt vänstervåld betraktas av många journalister som “det goda våldet”. Man protesterade högljutt när Janne Josefsson på SVT Uppdrag Granskning gjorde ett reportage om den våldsbejakande vänstern i Sverige. SvD-krönikören Ivar Arpi har överösts med glåpord för att han i ett antal artiklar granskat och ifrågasatt “det goda vänstervåldet”.

En våldsbejakande kommunistisk revolutionär, den för terrorbrott dömde Martin Schibbye, är nominerad för Stora Journalistpriset nu i november. Många namnkunniga journalister som varit med ett tag har ett förflutet som revolutionära kommunister, Jan Guillou till exempel, som så sent som förra året tog emot Lenin-priset av Jan Myrdal, en annan revolutionär kommunist som bland annat försvarat den kinesiska regimens massaker på Himmelska Fridens torg i Peking 1989 och den kambodjanska Pol Pot-regimens massmord.

Expressen och Aftonbladet har ett nära samarbete med Researchgruppen, som utgör en del av den våldsbejakande organisationen AFA, som nyligen utförde en attack mot SD:s presstalesperson Henrik Vinges hem och som hyllar den för mordförsök dömde vänsterextremisten Joel Bjurströmer Almgren som en hjälte. Den kommunistiska tidningen ETC är en av landets absolut största mottagare av presstöd från skattebetalarna. Listan på medias samröre med den revolutionära och våldsbejakande vänstern och denna rörelses förgreningar in i etablissemanget kan göras hur lång som helst.

Daniel Suhonen kommer sannolikt att bli kvar i Socialdemokraterna och fortsätta gå som barn i huset som politisk kommentator i bl.a. SR och SVT. Han kommer troligen inte ens att avkrävas en pudel. Vänsterpartiet kommer med största säkerhet inte heller att ta avstånd från den aktuella revolutionsdebatten i Halmstad där partiets ordförande var närvarande, teg och samtyckte.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson