Annonsera på Avpixlat

Sveriges Radio spelar Niklas Strömsteds hatlåt mot SD och alternativmedia

Jonas Westman / Niklas Strömstedt

Jonas Westman / Niklas Strömstedt

HATARTISTER Som Avpixlat tidigare uppmärksammat, kidnappade artisten Niklas Strömstedt i lördags underhållningsprogrammet “Så mycket bättre” i TV4 för att sprida hets och hat mot Sverigedemokraterna och alternativa medier. Från förment sakliga och opartiska Sveriges Radio meddelar man nu att man ska vara TV4 och Strömstedt behjälpliga med att propagera mot parlamentarisk demokrati och pressfrihet.

I Ace of Base-låten som fått ny torftigt nödrimmad svensk text av Niklas Strömstedt kallas Sverigedemokraterna för en “järnrörsliga med trollsvans” och alternativmedier som Avpixlat och Fria Tider pekas ut som nazister. Strömstedt hävdar också i texten att vi svenskar “haft tur” som hittat “lyckolandet” Sverige när verkligheten är att det inte har ett dugg med tur att göra utan om att det svenska samhället är ett resultat av generationer av svenskars mödosamma samhällsbygge, ett nationsbygge som sju av åtta riksdagspartier nu i ett allt raskare tempo håller på att rasera.

Jonas Westman, som är chef för musikläggningen på Sveriges Radio, ser dock inga problem med att ett Public Service-bolag spelar en låt som propagerar mot politiska partier och pressfrihet som är grundpelare i ett demokratiskt samhälle – värderingar som Sveriges Radio enligt demokratiparagrafen i Radio- och TV-lagen har ett särskilt ansvar att slå vakt om. Westman bagatelliserar textens innehåll beträffande vad som sägs om SD och de delar som handlar om alternativa medier låtsas han överhuvudtaget inte om.

Nyligen var det regeringens nationella samordnare mot våldsbejakande extremism, Mona Sahlin och den vänsterextrema boulevardtabloiden Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg som släpptes fram i Public Service för att oemotsagda hetsa mot och sprida desinformation om Avpixlat. Sveriges Radio har även ägnat sig åt dylikt på eget initiativ vid flera tillfällen.

På Avpixlats redaktion har vi emellertid förtroende för medborgarnas intellekt och är övertygade om att var och en som hör Avpixlats varumärke nämnas i SR eller SVT och själva bemödar sig om att gå in på sajten och ta del av det redaktionella innehållet inser att Avpixlat står för högkvalitativ nyhetsförmedling och opinionsbildning. Smutskastning av det här slaget slår i stället tillbaka mot förtroendet för Public Service när medborgarna inser vilken vulgärjournalistik dessa medieaktörer ägnar sig åt.

Motsvarande gäller förstås den som tar sig tid att läsa Sverigedemokraternas partiprogram. Det gynnar heller knappast Niklas Strömstedts artistkarriär att förknippas med hets och hat mot oliktänkande och mot grundläggande demokratiska institutioner som flerpartisystem och pressfrihet.

Relaterat

Niklas Strömstedt sjöng om Avpixlat

 

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson