Annonsera på Avpixlat

Vapengömma hittad vid asylboende

Vapengömma (Kaxås flygbild)

VAPENBROTT Vid ett asylboende i Krokom i Jämtland påträffades i förra veckan en vapengömma inne i fastighetens värmerum. Enligt säkra källor som Avpixlat varit kontakt med har både polis och Säpo varit kontaktade och beslagtagit vapnen, men inte sagt något till medier eller de boende om saken.

Det var när personal från ett lokalt energibolag skulle in och läsa av mätarna i värmepannan som upptäckten gjordes. De kunde inte komma in på grund av att dörren var låst. Efter att ha ordnat med huvudnyckel, så kunde personalen ta sig in och fick då se vad som hade gömts där inne, troligen av de asylsökande.

Det var inte fråga om ett litet jaktvapen utan flera riktiga skjutvapen enligt uppgiftslämnarna. De tillkallade då den lokala polisen som i sin tur kontaktade säkerhetspolisen. Vid Länspolismyndigheten i Östersund kände man inte till uppgiften om vapengömman när Avpixlat ringde och kunde inte heller hänvisa till någon.

Krokom som ligger mellan Östersund och Åre blev känt 2013 då en lokal ICA handlare i orten Kaxås ville visa sitt stöd för de asylsökande. Press och kändisar som Gustav Fridolin engagerade sig, liksom den från bygden härstammande unga krönikören Linnea Swedenmark vid Aftonbladets ledarsida.  Se Avpixlat HÄR och HÄR för kommentarer. Vi kan för övrigt nämna att Aftonbladets seniora krönikör Lena Mellin fick uppgift om vapengömman ikväll tisdag och svarade ”Tack för synpunkter och trevlig kväll”.

En annan detalj i sammanhanget är att Krokoms kommun skrev till Migrationsverket den 10 juni 2014 att ett asylboende (i Föllinge) hade stora brister och förväntade sig därför att verket skulle åtgärda dessa. Kommunen hade då inte kunnat ana att vapen gömdes i ett asylboende. Vid en konflikt hade dessa kunnat komma till användning mot såväl asylsökande som jämtar.

Jan Sjunnesson

I en tidigare version var artikeln illustrerad med två allmänna miljöbilder från orten. På den ena förekom en byggnad vars ägare på oklara grunder känt sig utpekad för att vara den som hyst den aktuella vapengömman. Ingenstans i artikeln pekas dock den byggnaden ut.

Husägaren säger i en artikel i Östersunds-Posten att han polisanmält bildpubliceringen. Vilken brottsrubricering det skulle röra sig om  är dock oklart. Husägaren säger att byggnaden är välkänd på orten och anför det som ett skäl till att Avpixlats läsare med lokal förankring i trakten skulle ha kopplat ihop vapengömman med husägaren.

Av vår artikel framgår dock klart och tydligt att vapnen gömts på ett asylboende. För den som är bekant med den avbildade byggnaden bör det därför vara uppenbart att det inte är den byggnaden som artikeln handlar om. För den som inte har lokal kännedom är det å andra sidan omöjligt att göra kopplingen till husets ägare.

Husägaren är således som vi bedömer det ute i helt ogjort väder. För att undvika varje eventuellt missförstånd har vi dock valt att byta ut den aktuella miljöbilden mot en som är ännu mer allmän. Vi betraktar därmed saken som utagerad.

***

Uppgifterna i artikeln bygger på en som vi vid publiceringstillfället bedömde tillförlitlig källa. Efter publiceringen har riktigheten i uppgifterna ifrågasatts. Det har hävdats att det inte fanns någon vapengömma i anslutning till asylboendet ifråga. Åter andra uppgifter säger att det bara var fråga om något enstaka vapen. Vilka av de motstridiga uppgifterna som är korrekta har inte gått att få full klarhet i. 

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson