Annonsera på Avpixlat

Polisen släpper sitt ordinarie arbete, prioriterar invandringen

Mats Löfving

Mats Löfving

ASYLKAOSET Nu erkänner polisen öppet att man nedprioriterar sina normala arbetsuppgifter med att förebygga och utreda brott till förmån för att – ja vad är inte riktigt klart, bara att det på något sätt är kopplat till den pågående asylinvasionen. Beskedet kommer från polisen högsta operativa ledning som nu indirekt säger till svenskarna att de får klara sig själva bäst de kan. “Vi har inte resurser för ordinarie polisarbete” säger Mats Löfving, chef för polisens nationella operativa avdelning NOA, f.d. Rikskriminalen.

Samtidigt hävdar Löfving att det råder ordning och säkerhet i Sverige. Hur dessa dubbla och motsatta budskap går ihop förklaras inte. En förklaring kan vara att den verkliga anledningen till att polisen vill hävda att det råder ordning och säkerhet inte är att det faktiskt råder ordning och säkerhet utan att man inte vill stöta sig med media genom att införa de gränskontroller man som EU-land har rätt till i särskilda situationer och som man skulle tvingas införa om man öppet erkände att det inte längre råder ordning och säkerhet i landet.

Flera tusen migranter strömmar nu okontrollerat in i landet varje dag. Runt hälften av dessa bara försvinner, många sannolikt in i en illegal invandrartillvaro som idag är fylld av förmåner i det svenska samhället som inte ens laglydiga medborgare har. Trots att kanske så många som tusen utlänningar nu går under jorden i Sverige varje dag anser polisen inte heller att det är befogat med utökade inre utlänningskontroller. Tvärtom har man paradoxalt minskat på dessa kontroller jämfört med tidigare.

Även här är sannolikt förklaringen att man inte vill stöta sig med den svenska vänsterliberala mediekratin som är den makt som egentligen styr landet numera. Man har mediedreven mot Reva i färskt minne och vet att läget nu är ännu känsligare än då. Därför gör man precis tvärtemot vad man borde, givet antalet illegala invandrare som tar sig in i landet.

Detta leder också till frågan vad det i så fall är som tar så mycket av polisens resurser att man lämnar svenska folket utan polisskydd och prioriterar asylkaoset men inte i det sammanhanget anser sig ha resurser för att stävja illegal invandring. Är det till att ledsaga, hjälpa och skydda migranterna resurserna används? Vakta asylboenden? Frågan lämnas obesvarad.

Desto tydligare är Mats Löfving med att man vare sig kommer att införa några yttre eller ökade inre gränskontroller. Därtill är rädsla för media alltför stor även om man officiellt skyller på EU-regler, samma regler alltså som gäller för en lång rad andra EU-länder som tvärtemot Sverige skärpt sina gränskontroller kraftigt och även byggt upp fysiska gränsskydd, uppenbarligen utan att göra sig skyldiga till några regelbrott.

För den gränsöverskridande kriminaliteten är Löfvings besked emellertid en tidig julklapp. Nu blir det ännu enklare än tidigare att operera i Sverige för stöldligor, narkotika- och vapensmugglare och andra yrkeskriminella med hela EU som verksamhetsområde.

Blir du utsatt för ett brott framöver, ring inte polisen. Visa lite förståelse för att de inte har tid med de triviala vardagsbrott du kan ha blivit utsatt för, som att ha fått villan länsad, båtmotorn stulen, bankkontot tömt, sonen rånad på mobilen och jackan, dottern sexuellt ofredad på väg hem. Nu är inte tiden att vara egoistisk och tycka synd om sig själv när det kommer tusentals “utsatta flyktingar” till Sverige varje dag. Läs vårt reportage här intill om “ensamkommande” Zabi Nasros umbäranden så inser du varför.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson