Annonsera på Avpixlat

Desillusionerad medborgare som övergett 7K för gott

7-sd_ny_3b

INSÄNDARE / FRÅN SJUKLÖVERN TILL SD Det görs många tappra försök i svensk media för att försöka förklara varför Sverigedemokraterna växer så mycket som de gör. De flesta försök som vi har sett hittills har knappast varit särskilt övertygande. Journalisterna verkar hellre vilja komma med olika sorters bortförklaringar än att försöka förstå varför mer än 800.000 svenskar röstade på Sverigedemokraterna i det senaste valet, och varför antalet väljare fortsätter att öka.

Jag ämnar inte försöka förklara varför dessa människor har lämnat de övriga partierna. Här tänkte jag enbart ge min förklaring till varför jag till slut valde att rösta på SD i valet 2014, och varför jag kommer göra det igen vid nästa tillfälle som ges.

Jag tillhör de ”svenskar mitt i livet” som fick det bättre ekonomiskt ställt under Fredrik Reinfeldts tid vid makten. Alla i min familj och närmaste släkt har utbildning och jobb, och vår totala förmögenhet har ökat i takt med att boräntor sjunkit och fastighetspriser ökat. Vem har anledning att klaga under sådana omständigheter?

Samtidigt som många i Sverige fått det relativt bättre ställt under de senaste åren håller andra delar av landet på att fallera fullständigt. Det pratas ofta i media om att det är den ökade ekonomiska otryggheten som är orsaken till SD:s framväxt. Det kanske ligger någonting i detta, men den otrygghet som nästan aldrig diskuteras eller analyseras är den ökade otryggheten som många människor upplever på våra gator och torg.

Otrygghet handlar om mer än bara osäkra anställningar och dåliga sociala skyddsnät. Det handlar också om hur miljön upplevs i skolan, på tunnelbanan och i bostadsområdet. Det är väldigt frustrerande att bevittna flatheten från politikernas sida mot den växande brottsligheten som börjar påverka samhället alltmer. Oviljan från politiskt håll att på allvar ta tag i brottsligheten, de framväxande kåkstäderna och förslumningen av hela stadsdelar är mycket beklämmande att bevittna. Det omfattande asylfusket och handeln med svenska pass verkar inte heller vara någonting som bekymrar svenska politiker nämnvärt, trots att det i slutändan kan påverka våra relationer med andra länder och vår egna interna säkerhet.

Bland det som skrämmer mig mest inför framtiden är det totala haveriet i den svenska skolan. Skolan har under många år tillåtits vara en politisk lekstuga för radikala ideologer. Värt att komma ihåg när skolfrågan debatteras är att Sverige för bara ett par årtionden sedan hade ett av världens bästa och mest jämlika skolsystem. Nu ligger vi i botten bland de industrialiserade länderna. Sannerligen en prestation av våra makthavare!

Social tillit är någonting som vi tar för givet i Sverige. I många andra delar av världen finns tillit i väldigt begränsad omfattning. I länder där människor inte litar på varandra förekommer generellt sett mindre handel och investeringar, eftersom transaktioner blir dyrare. Det är också svårare att planera inför framtiden under sådana omständigheter, vilket missgynnar ekonomiskt tillväxt och utveckling. Social tillit är därför avgörande för hur samhällsekonomin fungerar. Den sociala sammanhållningen vi haft i Sverige under lång tid har varit en stor konkurrensfördel, men det verkar som om vi är på väg att förlora även den. Det svenska samhället börjar tyvärr alltmer leva på gamla meriter.

Ovanpå alla problem som redan finns i Sverige ska vi nu också ”lösa” flyktingkrisen i Mellanöstern genom att låta de som vill komma till Sverige och bli försörjda av svensk välfärd. Det framgår allt tydligare att svenska politiker inte lever i verkligheten längre. Det ”Sverige” som sjuklövern håller på att skapa är ingenting jag vill kännas vid längre. Löfven håller på att sälja ut Sverige till lägstbjudande.

Under valet 2010 tänkte jag inte ens tanken att lägga min röst på SD. När jag väl började reagera och fundera på konsekvenserna av den hittills förda politiken blev det till slut ganska enkelt att välja parti. Har SD lösningarna på Sveriges alla problem? Förmodligen inte, men de är iallafall inte medansvariga till att ha raserat ett en gång välmående samhälle.

Sverige håller på att förvandlas till oigenkännlighet, och även om vi långt ifrån levde i något idealsamhälle tidigare kan jag inte komma ifrån det faktum att jag saknar det gamla Sverige.

Medborgare Börje

Övriga insändare i vår serie “Från sjuklövern till SD” hittar du HÄR.

Vill du också dela med dig av din historia om vad som fick dig att byta från ett sjuklöverparti till Sverigedemokraterna? Skicka in din berättelse till oss så publicerar vi den.

– Avpixlatredaktionen

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson