Annonsera på Avpixlat

Fridolin vill placera vuxna invandrare i lågstadieklasser

Foto: AlmegaAB

Foto: Almega AB

STOLLIGHETER Utbildningsminister Gustav Fridolin lovade lösa skolans problem på 100 dagar om han fick väljarnas förtroende. Det fick han men skolans förfall fortsätter i oförminskad, snarast ökad, takt medan ministern lägger huvudet på sned, pratar till lärarna som de vore dagisbarn och formar hjärtan med händerna. Nu har Fridolin fått en ny snilleblixt. Han vill placera näst intill vuxna invandrarmän med svenska 7-8-åringar i grundskolans 2:a klass.

Mer specifikt är det de många tusentals unga män från Somalia och Afghanistan, felaktigt benämnda “ensamkommande flyktingbarn”, som Fridolin insett inte är den högutbildade hjärntrust som hans parti med understöd från media framställt dem som. Nu har Fridolin insett att dessa män i genomsnitt har en utbildning motsvarande svenska grundskolans 1:a klass. De bör därför placeras ut tillsammans med svenska andraklassare. Förslaget lades fram av Fridolin under en intervju i Aftonbladet om hur den svenska skolan som redan går på knäna ska klara av det enorma ytterligare asyltryck som nu drabbat Sverige.

Till saken hör att dessa unga män ofta är betydligt äldre än vad de uppger för Migrationsverket. Fridolin talar i sitt förslag om 14-åringar men dessa är i normalfallet 18 år eller äldre. Det rör sig dessutom ofta om män med allvarliga beteendestörningar, vålds- och brottsbenägenhet, ibland krigstrauman osv, vilket är orsaken till att myndigheterna i Sverige valt att placera dem på s.k. HVB-hem anpassade för allvarligt socialt missanpassade och kriminellt belastade ungdomar.

Sådana män vill nu alltså utbildningsministern placera med svenska småknattar i grundskolans andra klass. Förutom den ökade arbetsbelastning på lärarna som detta innebär, medför det också uppenbara risker för de svenska barnen med dessa näst intill vuxna unga migrantmän med sina utagerande beteenden i sin omedelbara närhet. De somaliska och afghanska migrantmännens skolkunskaper må vara i nivå med svenska 8-åringar men i övriga hänseenden är de åldersrelaterade skillnaderna stora. Dessa skall dessutom adderas till de stora kulturella skillnaderna.

Fridolins förslag är bara det senaste i raden som illustrerar hans partis brist på politisk mognad och olämplighet att sitta i en regering. Sverigedemokraterna har länge krävt en regering som inte ger Miljöpartiet det oproportionella inflytande som de haft under såväl den förra borgerliga regeringen som under den nuvarande. Nyligen ställde Folkpartiets ledare, Jan Björklund, i en stund av politisk klarsyn, samma krav. Fridolins senaste utspel om vuxna invandrarmän i svensk grundskola visar med all önskvärd tydlighet hur angeläget det är med en MP-fri regering.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson