Annonsera på Avpixlat

Regeringen höll väckelsemöte

Foto: Jan Sjunnesson

Foto: Jan Sjunnesson

DEN SEKULÄRA RELIGIONEN Idag hölls den mest bisarra tillställningen i svensk politik sedan alliansens kickoff inför valet 2014. Regeringen hade under parollen “Sverige tillsammans” samlat till vad som mest kan liknas vid ett väckelsemöte för ett avancerat vänsterkoketteri där det hela gick ut på att svenskar är rasister som måste ge ännu mer plats åt invandrare.

Frosseriet i oikofobisk propaganda har sällan skett så öppet och ohämmat. “Invandring är inget nytt”, “Vi är alla en konsekvens av invandring” samt “Det finns ingen inhemsk svensk kultur” gjorde historikern Ingrid Lomfors klart.

Under spektaklet presenterade regeringen en ny satsning på invandrare kallad “100-klubben” där företag som kan ta emot 100 nyanlända under en treårsperiod samlas. Dessa företag erbjuds skräddarsydda lösningar via arbetsförmedlingen. Fem företag har hittills nappat på idén som alltså innebär något slags arbete för totalt 500 personer – ca en fjärdedel av antalet som nu kommer till Sverige per dag.

Det hela inleddes med referenser till Vilhelm Mobergs böcker om Karl-Oskar och Kristina och avlutades med gospel i bästa halleluja-stil. Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson lät också meddela att hon tycker det är “härligt att vara med om att Sverige förändras”.

Se tillställningen på SVT Play.

Nedan följer Avpixlats utsände Jan Sjunnessons rapport från eventet:

Regeringskonferensen ”Sverige tillsammans” för 800 ditresta kommunpolitiker och föreningsfolk bjöd inte på några överraskningar eller pengar, däremot sedvanliga floskler som var och en kan ta del på SVT som direktsände tillställningen vid vackra Münchenbryggeriet på Södermalm.

Antje Jackelén, Sverige tillsammans

Foto: Jan Sjunnesson

Vad som möjligen kan intressera är att Avpixlats utsände Jan Sjunnesson fick några ord med Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson. Vad han sa var mindre intressant än att han faktiskt inte avvisade ett spontant samtal med denna utskällda webbtidning:

Vad vill du säga till de 2,5 miljoner som läser Avpixlat?

– Inget speciellt riktat till dem, men vill understryka att jag fullgör ett demokratiskt beslutat uppdrag som ska skydda asylrätten. Jag läser själv Avpixlat ibland och gillar inte era personangrepp på mig. Jag är en tjänsteman och ska behandlas så.

(Detta stämmer dock inte då Danielsson intervjuades i Dagens Nyheter 11/10 med en särskilt personlig vinkel, ”Han klarar flyktingvågen om han får vara sig själv”)

– Jag har dessutom egen erfarenhet av dessa krisområden om Latinamerika och Afrika, till skillnad från Avpixlats läsare.

Danielsson tillade att hans roll är att hantera det politiska uppdraget och att han varit Säpo-chef och haft andra uppdrag som gör att han förstår sin uppgift som tjänsteman.

– Vi har yttrandefrihet och Avpixlat och kritiker av det politiska uppdraget ska naturligtvis tillåtas.

Denna konferens kan möjligen gå till historien som den när kungaparet, statsministern och hans ministrar Johansson, Fridolin, Kaplan, Damberg, Bah Kuhnke, LO:s Thorwaldsson, ärkebiskopen Jackelén fick sitta stilla och lyssna på att det land de företräder inte existerar. Från podiet berättade historikern Ingrid Lomfors, utsedd av Stefan Löfven till chef för Forum för Levande Historia och en profilerad ambassadör för den judiska kulturen (som uppenbarligen i motsats till den svenska existerar), bland annat att:

  • invandring är inget nytt
  • vi är en konsekvens av invandring
  • det finns ingen inhemsk kultur

DN:s ledarskribent Erik Helmerson och Timbros integrationsansvarige Andreas Johansson Heinö är några som inte blev imponerade av Lomfors tal:

Helmersson Heinö tweets

Ingen i salen reagerade men i sociala medier blev hennes uttalanden snabbt spridda.

Vänsterartisten tillika skribenten för den kommunistiska tidningen ETC, Emil Jensen, läste dikter som för att understryka “balansen” i tillställningen.

Samtidigt som detta snömos levererades i statsmediet SVT  för miljontals skattepengar, pågick massinvandringen i än större takt.

Denna helg slogs rekord i antal asylsökande och samma förmiddag som denna mångkulturella masspyskos pågick meddelade Sveriges Radio att skolorna i Norberg  inte räcker till inför flyktinganstormningen så att ansvariga överväger att undervisa utomhus. Temperaturen var mellan 3 och 7 grader i trakten av Norberg.

Men dessa praktiska förhållanden bet inte på de som hade gjort programmet för dagen. En sång från Utvandrareposet Kristina från Duvemåla sjöngs så att vi skulle förstå att de som kommer hit är i samma situation som de Vilhelm Moberg skrev om (fast då fanns ingen välfärdsstat med bidrag i Nordamerika, bara eget slit lönade sig).  Benny Andersson tackades från scenen, den miljardär som skänkt Gudrun Schymans Feministiskt Initiativ flera miljoner att sätta eld på.

De kommunpolitiker och organisationsrävar som trodde att regeringen skulle dela ut mer stödpengar gick bet för något sådant utlovades inte. Ylva Johansson sa visserligen att Arbetsförmedlingen skulle vara mer flexibla och att hon skulle se till att företag skulle göra projekt ”tillsammans” med AF, dock utan någon exakt prislapp.

Men det mest minnesvärda och lika vedervärdigt som att svensk kultur inte existerar kom från hennes mun när hon med stor inlevelse sa att hon verkligen ser fram emot att förändra Sverige.

– Bara en gång får man vara med om ett stort skede, som när man genomgår en personlig livskris kanske i livet, och det gör vi nu. Det är en härlig känsla att Sverige förändras och att jag får vara med om den, sa Ylva Johansson, arbetsmarknadsminister.

Ärkebiskops Antje Jacklén tog vid och sa att vi måste respektera religioner mer därför att de troende kommer öka i Sverige. Hon menade muslimer naturligtvis men sa inget om att runt 75 % av de som nu kommer är just muslimer. För att bemöta dem rätt och de integrationsmisslyckanden som de kan hamna i behövs sk ”avgrundskunskap”. Vad denna bestod i var inte lätt att förstå men hon talade om att religioner kan få folk att orientera sig mot livets oundvikliga hårda sidor.

En som gärna ville ge mer pengar kommuner och andra, men som bara har indirekt tillgång till statskassan, som väl  är, var LO:s Karl-Petter Thorwaldsson, en riktig pamp. Han talade om att investera så att de lågutbildade skulle kunna utbilda sig mer och få bättre betalt än att de skulle ta jobb till lägre löner. Låna upp pengar och sätta fart på hjulen igen – samma keynesianska visa som inte har fungerat sedan 1970 var hans budskap. Möjligen fanns en liten realistisk gnutta i hans tal om att välfärden måste fungera, annars kunde folk tappa tilltron till staten och de partier som vill ta in fler invandrare.

Hans fackliga kollega, numera statsminister Stefan Löfven, gjorde stor sak av att fem storföretag lovat att anställa 100 personer under tre år . En ”särskild ingång” till Arbetsförmedlingen ska dessa invandrare få, vilket Ylva Johansson omtalade som ”snabbspår”. Fem bolag som tar in 100 personer på tre är 500 personer, vilket är samma antal som kom till Sverige igår på  sex timmar.

Samma orealistiska förväntningar visade sig på det seminarium om bostadsförsörjning där Västerviks kommun stolt presenterade sina fyra hus som ska stå inflyttningsklara om ett par veckor. Fyra hus för fyra familjer, säg 5 personer/familj = bostäder för 20 personer. Det är samma antal som kommer på en kvart till Sverige (80 personer/timme).

Ni kan läsa vidare på Johan Westerholms blogg LedarsidornaFredrik Antonssons 6:e mannen och HexanMexan.

Kalaset för att anordna dagens event Sverige tillsammans kan räknas i mer än 10 miljoner. 800 personer ditresta med hotell och mat, förlorad arbetstid, traktamente och så hela regeringskansliets personal, hyra och produktion, säkerhet och övriga kostnader. Å andra sidan är väl dessa tiotals miljoner vad invandringen kostar en dag som denna, eller kanske bara denna förmiddag.

Stefan Löfven, Sverige tillsammans

Foto: Jan Sjunnesson

Statsminister Stefan Löfvens inledningsord får avsluta:

– Det finns ingenting som tyder på en minskning av asylinvandringen i närtid. Vi befinner oss i ett ansträngt läge och Sverige är i en krissituation.

Lunchen var i alla fall god. Mina bordsgäster höll på att sätta i halsen när de förstod att Avpixlats utsände satt bredvid dem. En gick men två satt kvar.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson