Annonsera på Avpixlat

Lögn, förbannad lögn och statistik

insandare_150

INSÄNDARE Dagens Nyheter har som bekant beställt en undersökning av Ipsos, där man frågar om svenskarnas inställning i flyktingfrågan. Detta efter den massiva mediaindoktrinering och flyktingkampanj som pågått under den senaste tiden. Med utgångspunkt från denna undersökning blir vi nu informerade om att svenskarna har svängt i fråga om viljan att ta emot flyktingar i Sverige. Ipsos undersökning som är gjord i september jämförs med undersökningen som gjordes i februari 2015.

Låt oss först slå fast att resultatet av DN/Ipsos undersökning om svenskarnas vilja att ta emot flyktingar faller på att man inte har definierat begreppet flykting. Hur har de tillfrågade uppfattat vad som avses med flykting. Är det personer som flyr för sina liv? Är det personer som söker ett bättre liv? Är det personer som söker ett land där de sociala förmånerna och systemen kan utnyttjas maximalt för egen vinning? Är det anhöriginvandringen som följer med varje permanent uppehållstillstånd?

Det har man inte angivit i frågorna. Begreppet flykting är för de flesta normala människor en person som flyr från våld, krig och förföljelse i sitt eget hemland. Inte någon som lämnar en trygg eller relativt trygg tillvaro i hemlandets närområden, för att söka lyckan i de länder som har de mest generösa ersättningssystemen för ekonomiska migranter.

Vidare kan vi slå fast, om vi okritiskt granskar siffrorna, att det fortsatt är en minoritet bland svenskarna, 44%, som förordar att vi skall ta emot fler flyktingar än tidigare, då med avsaknaden av flyktingdefinitionen i minnet. Man kan undra hur siffran skulle se ut om de tillfrågade hade förstått att frågan inte bara gällde riktiga flyktingar utan även inkluderade anhöriginvandring, ekonomiska migranter och andra lyckosökare.

Som av en händelse har Sverigedemokraterna i sin skuggbudget föreslagit en ökning av antalet kvotflyktingar från 1900 till 4000. Statistiskt sett går alltså SD emot majoriteten av svenskarna, 56%, och vill öka antalet flyktingar till Sverige med mer än det dubbla jämfört med idag. Statistiskt sett alltså.

Man anger vidare att 59% av svenskarna anser att regeringen kan göra mer för att hjälpa flyktingarna från Syrien. Då undrar vän av ordning hur den frågan formulerades? Gäller det flyktingar som är kvar i Syrien. Som har flytt till närliggande länder. Som är på väg genom Europa? Eller som redan befinner sig i Sverige? Där uteblev redovisningen som så ofta när svaren på frågorna ska anpassas till beställarens intentioner. Utan att veta säkert är en kvalificerad gissning att 59% av svenskarna anser att mer hjälp skall ges på plats i Syrien och i dess närområden.

Som av en händelse har Sverigedemokraterna i sin skuggbudget föreslagit att lägga 10,8 miljarder på bistånd till bl. a. UNHCR och Unicef för hjälp i närområdena. Det är 515 miljoner mer än i regeringens budget.

Som en liten parentes anger man också att svenskarnas oro för ett ökat antal flyktingar växer från 30% till 39%. Samt att 7 av 10 svenskar är oroliga för ökad främlingsfientlighet. Varför denna oro om svenskarna så gärna vill öka invandringen som tolkarna av undersökningen vill framhäva?

Media menar alltså att undersökningen visar att svenskarna vill att fler flyktingar skall komma till Sverige, samtidigt som svenskarnas oro för ett ökat antal flyktingar växer från 30% till 39%? Det är vad jag kallar en intellektuell kullerbytta.

Som sagt, lögn, förbannad lögn och statistik.

W. Hatt

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson