Annonsera på Avpixlat

Sweden – A failed state?

insandare_150

INSÄNDARE Vi hör ofta internationella politiker använda uttrycket ”failed State” om Somalia, Nordkorea m. fl. Vad definierar då en fallerad/havererad stat (failed state)? En fallerad/havererad stat uppfattas som att ha misslyckats på några av de grundläggande villkoren och ansvarsområden som en suverän regering har.

Organisationen ”Fund for Peace” har listat följande kännetecken:

1) Förlorat kontroll över sitt territorium eller kontrollen/förmågan att använda legala medel (våldsmonopol) inom det.
2) Urholkad förmåga eller oförmåga av legala makten/sittande parlament/regering att ta beslut.
3) Oförmåga att tillhandahålla publik service (vatten, el, vård mm).
4) Oförmåga att interagera med andra som en fullvärdig medlem av det internationella samfundet.

Kännetecknade egenskaper hos en fallerad/havererad stat omfattar att staten är så svag eller ineffektiv att det har liten praktisk kontroll över en stor del av sitt territorium, samt att den icke kan tillhandahålla offentliga tjänster. När detta händer brukar effekten blir en utbredd korruption och kriminalitet, ingripande av icke-statliga aktörer (kriminella el. NGO), flyktingar och ofrivilliga rörelser av befolkningen samt och/eller en kraftig ekonomisk nedgång.

I Sverige finns som den bildade personen vet 55+ stycken s.k. ”no go-zoner” för polis/ambulans/brandkår samt 185+ stycken s.k. utanförskapsområden, på god väg att bli ”no go-zon”. Att ringa polisen är ingen idé eftersom de inte kommer och alltid har ”andra prioriteringar, om de mot förmodan ändå kommer så löser de ingenting. Kriminella/religiösa/etniska grupperingar styr områden utom kontroll för den svenska statsmakten. Sverige har inte kontroll över sina egna gränser utan kriminella/terrorister som kan röra sig fritt till och från Sverige, vilket gör att vi kan bocka av punkt 1.

Genom den s.k. parlamentariska överenskommelsen DÖ så har man brutit emot en av riksdagens grundläggande förutsättningar, att varje riksdagsman representerar alla väljare i sitt distrikt och har ett grundlagsskydd att agera efter eget bevåg i politiska frågor. Även tidigare har enskilda riksdagsmän ansatts då de har haft en annan uppfattning i en fråga än sitt parti. Då kan vi sätta en bock för punkt 2.

Vi ser mer och mer hur den publika servicen (vård/omsorg/skola) för äldre/handikappade/barn och andra utsatta grupper urholkas. Man låter nyanlända ta del av den service som rättmätiga har slitit ihop under ett helt liv. Nu går detta upp i rök eller så får de så lite i pension/bidrag att de inte kan leva på densamma. Den svenska skolan har blivit totalt dysfunktionell och i vissa områden går elever ut skolan utan att fått godkänt eller ett slutbetyg. Vägar och järnvägar är i så dåligt skick att kommunikationer inte fungerar eller endast bristfälligt samt så är vatten- och el-nät i behov av reparationer. På många håll är dricksvattnet förgiftat av miljögifter och andra kemikalier så det inte kan drickas (t. ex. Ronneby). Punkt 3 kan nu bockas av.

Oförmåga att interagera med andra stater har den här feministiska regeringen visat prov på genom att helt ogenomtänkt erkänna ”sagostaten” Palestina. De är ett folk som aldrig har existerat, de är och förblir araber som kunde om de haft viljan bilda en stat före 1967 på den s.k. Västbanken. Saudiaffären och den feministiska utrikespolitiken med stöd till Ukraina för genuskurser och feminism för att göra den ukrainska staten ”mer demokratisk” och därigenom arbeta för fred, är ytterligare ett exempel på en rad av misslyckanden. Man pratar också om stora ”fredsutspel” i Mellanöstern och resten av världen tittar helt oförstående på varandra och skakar på huvudena. Punkt 4 avbockad.

Till detta kan vi också lägga en hårt styrd media av kulturmarxister som ser till att uppfostra och sprida propaganda om vad det svenska folket skall tycka och tänka. Oliktänkande viftas bort, hängs ut i media till varning och varnagel, hotas eller utsätts för repressalier från AFA/Researchgruppen (vår tids SA).

Räcker detta för att definiera Sverige som en havererad stat? Svaret är onekligen ja. Inkompetenta och korrupta politiker skor sig och bryr sig inte om medborgarna. Man låtsas ge intrycket av det vart fjärde år då det är val. Vi kan bara konstatera att Wilhelm Moberg hade rätt när han beskrev Sverige som en ”demokratur”. Nu är det är dags att sätta stopp för snyltarna i riksdagen, landstingen och kommunerna. Vi måste fråga oss vilket Sverige vi vill ha. Det är dags nu att sälla sig till barrikaderna och sluta knyta näven i byxfickan.

KTH

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson