Annonsera på Avpixlat

Nödställda kristna pakistanier nekas hjälp av muslimska biståndsorganisationer

kors

KRISTNA I NÖD / ISLAM Under sommaren har Pakistan drabbats av svåra översvämningar. Tusentals familjer har förlorat sina hem. Muslimska hjälporganisationer som är verksamma i de drabbade områdena vägrar emellertid hjälpa kristna familjer. För att få nödhjälp tvingas kristna antingen konvertera till islam eller skriva under kontrakt som i praktiken gör dem till slavar hos muslimska jordägare. Detta rapporterar den kristna nyhetssajten Världen idag.

Enligt Pakistans nationella katastrofmyndighet dog minst 166 människor under de svåra översvämningar som drabbade landet i juli. Närmare 3000 byar påverkades och över 8000 hus skadades. En dryg månad efter katastrofen är många människor fortfarande hemlösa och i akut behov av hjälpinsatser.

Det rapporteras nu att de muslimska hjälporganisationer som är verksamma i katastrofområdena endast ger bistånd åt muslimer. Detta uppges bland annat förekomma i regionen Kasur, i västra Pakistan. Muslimska hjälporganisationer ska där ha ställt ultimatum till nödställda kristna familjer. De kristna familjerna får hjälp om de går med på att konvertera till islam. Om de inte konverterar får de ingen hjälp. Detta berättar Wilson Chowdry, ordförande för British Pakistani Christian Association (BPCA), för Pakistan Christian Post, varifrån Världen idag hämtat uppgifterna.

Ordföranden för BPCA, som har besökt de katastrofdrabbade områdena, berättar vidare att en del kristna valt att hålla fast vid sin tro. För att få någon form av ekonomisk hjälp har de då blivit tvungna att skriva under kontrakt som i praktiken gjort dem till slavar hos muslimska landägare.

Situationen för de kristna som bor i fattiga, katastrofdrabbade landsbygdsområden i Pakistan har också uppmärksammats av landets kristna politiska parti Pakistan Christian Congress (PCC). PCC:s ledare Nazir S Bhatti uppges ha sagt:

– Jag vädjar till organisationer och länder som ger bistånd till Pakistans regering för översvämningsoffren att avsätta särskilda medel för kristna offer och överföra dem till Caritas Pakistan eller Bishops Conference of Pakistan.

Världen idag uppmanar sina läsare att skänka pengar till British Pakistani Christian Association, som bedriver hjälparbete i de översvämningsdrabbade områdena i Pakistan. Uppgifter om hur man går till väga för att göra en donation till BPCA:s hjälparbete finns längst ner i Världen idags artikel, HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson