Annonsera på Avpixlat

Säg upp TV-licensen!

sag_upp_tv-licensen_ingen_textTV-LICENSEN För det stora flertalet av Avpixlats läsare uppfattas nog den nu återuppståndna debatten om vänstervridningen på Public Service-bolagen SVT och SR som en debatt om huruvida björnen skiter i skogen eller om påven har en lustig hatt. Många har redan gjort slag i saken och sagt upp TV-licensen. De som ännu inte har gjort det bör göra det snarast och nedan förklaras varför och beskrivs kortfattat hur du går tillväga.

Det är viktigt att rösta med fötterna, att markera det man ogillar genom att välja bort det. I Sverige har du tills helt nyligen inte kunnat fotrösta bort några av de värsta medieaktörerna när det gäller att ägna sig åt propaganda och förmynderi i stället för konsekvensneutral nyhetsförmedling och allsidig återspegling av olika åsiktsriktningar. Medan du kunnat säga nej till att köpa Aftonbladet och Dagens Nyheter har du varit tvungen att betala för att bli behandlad som en idiot eller värre i Public Service-medierna. Idag och i varje fall ännu en tid framöver behöver du inte finna dig i det.

Efter ett uppmärksammat domslut slipper du som tittar på TV eller lyssnar på radio via dator, surfplatta eller mobil betala TV-licens. Du kan med sådan utrustning fritt njuta av allt TV- och radioutbud och bara betala för sådant du själv vill se och höra. Om du mot förmodan skulle vilja, kan du även licensfritt titta respektive lyssna på SVT:s och SR:s program via datorn eller mobilen.

Betalar du TV-licens idag säger du enkelt upp den genom att avanmäla ditt TV-innehav. Du tar kontakt med Radiotjänst kundservice på webben eller telefon och talar om att du gjort dig av med – sålt, gett bort eller skrotat – din TV-apparat och att du numera bara ser på TV och lyssnar på radio via dator, surfplatta och/eller mobil. Se till att du får en skriftlig bekräftelse på din avanmälan. Radiotjänsts handläggare kan vara motsträviga men stå på dig, du har rätten på din sida.

Det är särskilt allvarligt att tvångsfinansierade medier falskflaggar sig som Public Service och uppger sig vara objektiva och sakliga. För oss socialkonservativa och nationalistiska Sverigevänner är situationen särskilt illa. Enligt den undersökning medieforskaren Kent Asp genomförde sympatiserar 80 procent av SVT:s och SR:s journalister med något av de rödgröna partierna. De allmänborgerliga Alliansväljare kan trösta sig med att de åtminstone har 20 procents representation inom Public Service.

Uppemot var fjärde svensk sympatiserar idag fullt ut med Sverigedemokraterna. Ännu fler tycker att SD:s invandringspolitik är den bästa. Kent Asp kunde emellertid inte hitta en enda journalist inom SVT och SR med motsvarande partisympatier. Säkert finns det ändå någon enstaka sådan som inte vågar komma ut ur garderoben eftersom man då rätt snabbt får sparken.

Få journalister på SVT och SR har fasta anställningar. Det är en medveten policy. På så vis kan man nämligen snabbt göra sig av med medarbetare som visar sig ha “fel” åsikter. Det är bara att inte förlänga vikariaten och projektanställningarna. Medan man väntar på att dessa ska löpa ut kan man omplacera misshagliga personer till någon undanskymd plats i TV- och radiohuset med arbetsuppgifter där man inte har någon möjlighet att påverka programutbudet.

I kölvattnet av medierapporteringen kring de asylrelaterade IKEA-morden i Västerås för några veckor sedan kom en undersökning som visade att alternativa medier sprids i lika stor utsträckning i sociala medier som SVT och SR. Nyligen kom också en opinionsundersökning där Sverigedemokraterna blev största parti.

Det råder för närvarande stor desperation inom gammelmedia och inte mist då inom Public Service som anser sig ha ett särskilt uppdrag att fostra medborgarna till den rätta vänsterliberala och postmarxistiska värdegrunden. På SVT mobiliserar man nu stort för att hårdvinkla sig som ännu mer vänster, ännu mer politiskt korrekta, ännu mer innanför den trånga åsiktskorridoren.

Man rekryterar militant postmarxistiska extremister som Behrang Miri, Lina Thomsgård och Gina Derawi till nyckeluppdrag. Man har precis också aviserat en storsatsning på att bevaka de eskalerande migrationsströmmarna från Mellanöstern och Nordafrika till EU ur ett än mer hårdvinklat massinvandringsvänligt perspektiv.

I det läget är det viktigare än någonsin att medborgarna får en motbild, att någon fyller i luckorna, avslöjar lögnerna. SVT och SR säger sig stå för mångfald men det gäller inte mångfald av perspektiv och åsikter – kort sagt. läser alternativmedia i stället för att låta sig sondmatas av Public Service.

Den legendariske biltillverkaren Henry Ford lanserade på sin tid en reklamslogan som lydde: “Du kan få bilen i vilken färg du vill, bara den är svart”. Svensk Public Service har sin egen variant på denna som lyder: “Du får ha vilken åsikt du vill, bara den är politiskt korrekt”.

Sedan länge kan du köpa en bil i en annan färg än svart. Det är hög tid att det också blir tillåtet att ha en åsikt som inte är statligt godkänd som politiskt korrekt. Ett steg i riktning mot ett sådant samhällsklimat är att vända SVT och SR ryggen.

Uppskjut inte till morgondagen det du kan göra idag. Avanmäl ditt TV-innehav nu. Radiotjänsts sida för sådan avanmälan hittar du HÄR.

Avpixlatredaktionen

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson