Annonsera på Avpixlat

Timbro: “Public Service vänstervridning driver medborgarna till Avpixlat”

Johan Ingerö

Johan Ingerö

VÄNSTERMEDIA Diskussionen om SVT:s och SR:s påtagliga vänstervridning har åter blossat upp. Häromkvällen påtalades den politiska obalansen inom förment objektiva Public Service i SVT Aktuellt av Expressen-jornalisten Naomi Abramowicz men möttes av såväl oförstående som arrogans från SVT:s programdirektör Robert Olsson. I en debattartikel i Expressen kommer nu slagkraftig kritik mot SVT:s och SR:s vänstervridning också från Johan Ingerö, tidigare presschef hos KD, numera på tankesmedjan Timbro. Ingerö menar att det är den hårda vänstervinklingen hos public service som driver de alltfler SD-vänliga mediekonsumenterna till alternativa medier som Avpixlat. Ingerö varnar för att motsvarande snart kommer att ske också bland allmänborgerliga tittare och läsare om inte SVT och SR tar frågan på allvar och gör något åt problemet.

“SVT och SR fjärmar sig med sin vänsterinriktning från stora delar av svenska folket”, skriver Ingerö. Framför allt är det det de Sverigevänliga mediekonsumenterna som vänt Public Service ryggen och som upplever att det socialkonservativa perspektivet aldrig tillåts komma fram i rapporteringen utan tvärtom konsekvent demoniseras och kritiseras. Ingerö nämner den undersökning som nyligen gjordes och som SVT själva rapporterade om som visar att Sverigevänlig alternativmedia får lika stor spridning som Public Service i  sociala medier. “Tiden när bloggar bara var irriterande myggor runt mediehusens huvuden känns plötsligt väldigt avlägsen”, konstaterar Ingerö.

Ingerö har själv inte några varmare känslor för Sverigedemokraterna men varnar för att även allmänborgerliga väljare i allt större utsträckning kan komma att vända sig bort från SVT och SR och att alternativa borgerliga medier kan komma att blomma upp och få stor popularitet och spridning på samma sätt som de Sverigevänliga medierna fått de senaste åren. För den som till äventyrs tvekar om SVT:s vänstervridning räknar Ingerö upp ett antal exempel.

På SVT har man helt nyligen anställt vänsterunderhållaren Behrang Miri (som tidigare försökt bannlysa Tintin från Kulturhuset) för att ”arbeta med mångfalden” på SVT. Vi som känner till begreppen vet vad det innebär. Han ska fälla dom över vilka som syns i tv – utifrån hudfärg, inte nyhetsvärde. Han ska agera språkpolis gentemot journalister som uttrycker sig ”fel”.

Kort innan meddelade SVT att identitetsaktivisten Lina Thomsgård, vars skapelse Rättviseförmedlingen nu upphöjts till officiell samarbetspartner, anställs som programledare. En rekrytering i samma anda som orsakade den utskällda granskningen av ”vita bolag”.

När den liberala debattören Johan Norberg gjorde en globaliseringsdokumentär för självaste BBC vägrade SVT visa den. Däremot fick Gina Dirawi, som spridit myter om judar på nätet, nyligen ett eget program om Israel. Även Michael Moore-filmer och insmickrande porträtt av Fidel Castro hamnar i tablån snabbare än någon kan säga ”Granskningsnämnden”.

När SVT granskade den svenska apoteksreformen talade reportern om ”riskkapitalister som flockades kring avregleringsgrytorna” och påstod (felaktigt) att apoteken ”satsar på smink i stället för läkemedel”.

På SR är det likadant. […] Så bekräftas vänsterns perspektiv i vinkel efter vinkel. Inte genom vilka svar som ges, utan genom vilka frågor som ställs.

Ingerö menar att om de borgerliga mediekonsumenterna, “i protest mot statliga mediehus som riggar sina vinklar mot dem”, tar efter de Sverigevänligas exempel, då ökar polariseringen i samhället och den politiska debatten avstannar. Olika grupper “sitter i varsin ekokammare” och bekräftar sig själva och sin verklighetsbild och nås inte av några motargument från meningsmotståndare.

Medierna, särskilt SVT och SR, måste helt enkelt börja skärskåda sig själva. Annars försvinner SD-gänget för evigt ut på nätet och de borgerliga till ett par blå ledarsidor alternativt internationell press, medan SVT och SR uteslutande blir en angelägenhet för Södermalmsvänstern.

Det man möjligen kan lägga till är att vänstervridningen inte inskränker sig till Public Service. I många frågor är den påtaglig även i kommersiell allmänmedia. Även i medier som deklarerar sig som borgerliga är vänsterperspektivet ofta påtagligt eftersom detta numera har ätit sig långt in i den liberala delen av borgerligheten. Även borgerliga medier lierar sig dessutom idag aktivt med vänsterextremister i sitt journalistiska arbete.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson