Annonsera på Avpixlat

Hjälp oss hjälpa Sverige – bli månadsgivare

Avpixlat, symbolREDAKTIONEN HAR ORDET Sverigevänner! Avpixlat ökar. Cirka 250.000 unika läsare besöker oss varje vecka och gör 2,5 miljoner sidvisningar. Vid toppar kan vi tangera en miljon sidvisningar på en enda dag och ha 3,5 miljoner sidvisningar och fler än 350.000 unika besökare per vecka. Undersökningar visar att alternativmedia delas i sociala medier lika ofta som SVT och SR. Detta är glädjande siffror och ett tecken på att vi gör något rätt, även om det fortfarande finns utrymme för utveckling och förbättring. Tyvärr matchar inte våra intäkter vår ökade popularitet och våra ambitioner att ta nya steg i vårt publicistiska koncept.

I dagsläget är vi några få personer som ägnar större delen av vår vakna tid åt att hålla sajten uppdaterad och relevant, och åt administration och annat som inte direkt syns utåt på sajten. Det betyder att det blir rätt få av dygnets timmar kvar för oss att ägna åt lönearbete för att få ihop till mat och hyra och än färre timmar till fritid och vila. Vi har ändå – nätt och jämnt – lyckats överleva tack vare donationer från er läsare.

Några av er har haft större möjligheter att donera och vi har mottagit enstaka högre belopp, vilka vi är enormt tacksamma för. Det stora flertalet donationer är dock på mer blygsamma belopp och även om de är rätt många till antalet och vi förstås är tacksamma även för dessa så blir det tyvärr sammanlagt inga stora summor. De små annonsintäkter vi haft förslår heller inte långt.

För att på allvar kunna utmana ett mediaetablissemang med mångmiljardbelopp i ryggen och tusentals anställda krävs en långsiktigt stabil ekonomi på en nivå som möjliggör en ytterligare professionalisering. Att förlita sig till ideella skrivarkrafter räcker inte om vi vill komma vidare eller ens trygga att den verksamhet vi har idag kan bestå.

Vi behöver kunna anställa personer. Främst handlar det om några fasta redaktionella skribenter, men vi bör också kunna anlita frilansare för kortare projekt och grävreportage om något specifikt ämne. Vi vill även ha råd att köpa in enstaka artikeltexter.

Dessutom har vi på senare tid haft tilltagande tekniska resursproblem, dels till följd av ett snabbt ökande antal läsare men också på grund av allt fler försök att på teknisk väg tysta oss. Även detta kommer kosta en del pengar att åtgärda.

Den enda realistiska möjligheten i dagsläget till förbättrad ekonomi är att ni, våra läsare, bidrar med ytterligare donationer. Som nämnts ovan gör vissa av er redan detta, men tyvärr långt ifrån alla. Om donationsintäkterna slås ut på alla som läser oss så blir det endast några få öre per person och månad. Om vi i stället tittar på hur många det är som donerar så är det bara några få procent av alla läsare.

Det finns två sätt som situationen kan förbättras på just nu:

 • Att den stora majoritet som inte alls donerar börjar donera
 • Att de som donerar börjar göra det genom en fast överföring i slutet på varje månad

Om alla – även du som läser detta just nu – direkt skulle gå in på din Internetbank och ordna en stående överföring på så lite som 10 kronor den 28:e varje månad skulle Avpixlat få ekonomiska muskler att:

 • Överleva (!)
 • Skriva fler nyheter
 • Skriva egna nyheter
 • Ha en bredare bevakning
 • Ha en djupare bevakning av specifika ämnen och händelser

Många av de som redan donerar gör det med en femtiolapp eller en hundring. Om alla läsare donerade den summan varje månad skulle Avpixlat kunna utvecklas till något helt fantastiskt som medieaktör.

Vi är mycket tacksamma över ditt intresse för denna sajt i din egenskap av läsare. Vi är än mer tacksamma mot de av er som under åren gett och fortsätter att ge små donationer. Och vi är självklart också tacksamma för de få men större donationer vi fått.

Men om du är angelägen om att Avpixlat ska överleva och dessutom ännu bättre än idag kunna utmana gammelmedia, gör då följande direkt nu när du sitter framför datorn:

 • Gå in på din Internetbank (eller ditt bankkontor)
 • Gå till överföringar eller betalningar
 • Gör en överföring på 10 kronor (gärna mer om du kan) till bankgiro 502-1001 eller bankkonto SEB 52031008102 (5203 är clearingnr)
 • Gör överföringen stående till den 28:e varje månad
 • Signera!

Om du inte bor i Sverige behöver du följande uppgifter:

IBAN: SE02 5000 0000 0520 3100 8102
BIC/SWIFT: ESSESESS

Du behöver inte ange någon mottagare men kan ange “FSI” som är förkortning för den ideella föreningen “Föreningen för Sverigevänliga Intressen”.

 

För ett bättre Sverige krävs starkare alternativmedia. Du har möjligheten att påverka. Använd den.

Tack på förhand.

Avpixlatredaktionen

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson