Annonsera på Avpixlat

Politisk korrekthet lyckas inte ens identifiera grundproblemen

Björn Norström

KRÖNIKA Den politiskt korrekta svenska sekten är helt oförmögen att på ett korrekt sätt identifiera och beskriva de växande samhällsproblemen i dagens Sverige. Vissa debattörer lyfter fram ”orsaker” som egentligen inte är orsaker och absolut inte roten till problemen. Andra debattörer står helt oförstående till de massiva samhällsproblemen som vuxit fram och undrar var problemen ens kommer ifrån.

Paulina Neuding, chefredaktör för Magasinet Neo, och den liberala debattören Per Petterson i Expressen är båda paradexempel på individer som inte har kurage respektive förståelse att beskriva orsakerna bakom samhällsproblemen dom tar upp.

Paulina Neuding skrev nyligen om hur bibliotekskulturen har förändrats och numera inkluderar trakasserier, aggressioner, hot och våld. I en artikel i Dagens Nyheter kommer Neuding till slutsatsen att trakasserierna, aggressionerna, hoten och våldet på biblioteken egentligen är ”segregationsproblem”. FEL! FEL! FEL!

Dessa nya fenomen i biblioteken har inget med segregation att göra. Problemen i biblioteken är direkt kopplade till ociviliserade och invandrade kulturer som inte kan anpassa sig till civilsamhället. Problemen förstärks även av det svenska samhällets oförmåga, rädsla och inkompetens att sätta ned foten när invandrade kulturproblem uppstår. Kort och gott, biblioteksproblemen är ett invandrat kulturproblem, inte ett segregationsproblem, vilket Neuding antingen inte begriper eller vågar beskriva.

Neuding verkar dock erkänna att det handlar om just ett invandrat problem men klargör även att hon inte har kurage att i klartext nämna just det. Neuding påpekar i en tweet från den 15 juni att ”I över 50 rapporter nämner bibliotekspersonal ’gäng’. Vad skulle jag använt för ord för att slippa insinuation om rasism?” Alltså, Neuding begriper troligen att detta handlar om invandrade kulturer men vågar helt enkelt inte påpeka denna självklarhet och verklighet, utan slinker undan med det betydelselösa, meningslösa och politiskt korrekta begreppet ”segregationsproblem”, ett totalt olösligt problem i slutändan.

Rädslan att bli anklagad för rasism är uppenbarligen så stor att debattörer som Neuding hellre äventyrar personalens liv på bibliotek än att öppet och ärligt förklara att förövarna bakom barbariet är invandrare från MENA-länder där ociviliserad muslimsk kultur och islam ligger som grund.

Det Neuding sannolikt inte förstår är att man faktiskt kan leva segregerat men ändå bete sig civiliserat. Den bakomliggande kulturen, oavsett om man lever i segregerade Husby eller segregerade Lidingö, avgör hur grupper beter sig i samhället, även i bibliotek. I Husby liksom i många bibliotek råder ociviliserad och invandrad MENA-kultur. På Lidingö råder civiliserad och svensk kultur. Vad som händer på gator och torg, men även i bibliotek, avspeglar just den rådande kulturen. I Husby sker upplopp och det bränns skolor och bilar. På Lidingö spelas det golf och seglas.

Kulturskillnaderna är enorma, trots att båda områdena är segregerade. Husby är ett segregerat invandrarområde och Lidingö är ett segregerat svenskt område. Det är inte den segregerade svenska Lidingö-kulturen som härjar i biblioteken naturligtvis, utan den invandrade MENA-kulturen. Segregation ligger alltså inte bakom biblioteksvåldet. Kultur ligger däremot bakom detsamma. Alternativt kanske Neuding inte förstår skillnaden mellan just begreppen kultur och segregation.

Innan massinvandringen från MENA-länder hade svenska bibliotek minimala problem med trakasserier, aggressioner, hot och våld. De problem som uppstod hanterades effektivt inom det svenska regelverket, samma regelverk som nu helt satts ur spel och som inte invandrade MENA-kulturer ens verkar respektera. Inom svensk kultur har det alltid rått en generell respekt för både anställda och biblioteksbesökare. Invandrade kulturer som inte har någon större tradition och respekt för kunskap, läsning, utbildning och bibliotek såsom kulturer från MENA-länder skapar en helt ny norm inom svenska bibliotek som bygger på typiska anti-intellektuella kulturuttryck som är påtagliga inom dessa kulturer. Verkligheten i Mellanöstern i århundraden och i nutid bekräftar just den anti-intellektuella kulturen som etablerar sig i Sverige med stormsteg.

Svenska bibliotek har helt enkelt blivit offer för en aggressiv våldskultur som härstammar från MENA-länder. Svårare än så är det inte att förklara utvecklingen i svenska bibliotek. Kultur är en extremt stark kraft, betydligt starkare än vad den politisk korrekta sekten i Sverige begriper. Det är därför inte förvånande att i ett land där inga gränser dras för vad som är acceptabelt, att invandrade kulturer blir normen i biblioteken där aggressioner, våld och andra invandrade kulturuttryck sedermera kommer som ett brev på posten.

Per Pettersson är en typisk naiv svensk debattör. I en artikel i Expressen beskriver Pettersson att han som ”annorlunda”, homosexuell i detta fall, inte längre kan bo kvar i mångkulturella Husby, en förort som domineras av invandrare från MENA-länder där muslimsk kultur och islam naturligtvis dominerar, alltså precis samma kultur och religionsideologi som ligger bakom problemen i de svenska biblioteken. Att lyfta fram det har Pettersson inte mod att göra såklart. Däremot har Pettersson kurage att förklara att Roy och Håkan i Kinna trakasserades av svenskar.

Ett strukturellt och kulturellt invandrarproblem där Pettersson själv är offret vågar han inte beskriva verkligheten bakom men ett enstaka exempel som pekar ut svenskar som förövarna törs han däremot ta upp. Oavsett om Pettersson själv eller Roy och Håkan utsätts för trakasserier på grund av sexualitet är det lika oacceptabelt. Dock är problemet betydligt allvarligare och borde tas upp som sådant när det handlar om strukturella och kulturbetingade trakasserier och bakomliggande homofobi och intolerans som i Husby än en enstaka homofobisk intolerant granne som i Kinna.

Det strukturella representerar nämligen ett kulturfenomen. Det enstaka exemplet är undantaget från ett helt annat kulturfenomen. Exemplet med Roy och Håkan i Kinna är undantaget i den annars mycket toleranta svenska kulturen. Petterssons Husbyerfarenheter är normen i den invandrade MENA-kulturen samt islam. Pettersson jämför alltså undantaget från regeln med regeln. Han jämför äpplen med tegelstenar. Skillanden mellan dessa är enorm.

Pettersson förklarar vidare att han tvingas flytta från just mångkulturella Husby på grund av intoleransen mot homosexuella som växer fram där. Pettersson är, som sagt, helt oförmögen att identifiera vilka grupper och kulturer samt religionsideologi som ligger bakom homofobin han tvingas fly från. Pettersson påpekar att ”jag vet inte vad som förändrats de senaste åren”. Svaret är naturligtvis enkelt. Invandrad kultur och islam från MENA-länder är grundproblemet samtidigt som grupper som praktiserar detta har blivit alltmer modiga och öppna att agera ut sitt hat mot de som är ”annorlunda”.

Det svenska samhället vågar tyvärr inte sätta ned foten och bekämpa just denna invandrade intolerans som Petterson flyr från. Att vända ryggen till agerandet Pettersson beskriver är självklart en uppmuntran att det får fortsätta. Det svenska samhället sanktionerar alltså beteendet som Pettersson flyr från, vilket Pettersson själv tragiskt nog inte verkar begripa.

Om det hade varit nazister eller Sverigedemokrater som stod för intoleransen i Husby hade detta naturligtvis stått på alla löpsedlar med namn och bilder på förövarna. När det handlar om MENA-kultur och islam mörkläggs det och alla står som stora frågetecken över vad som pågår samtidigt som den rosa elefanten tar upp precis hela rummet bakom ryggen på dom, inklusive Pettersson som är offret.

Precis som i biblioteken har denna växande intolerans mot människor som är ”annorlunda” inte varit något större problem inom traditionell svensk kultur annat än i några få undantag, men inte strukturellt och systematiskt som i dagens Sverige, likt den MENA-invandrade antisemitismen i Malmö. Tvärtom, svenskar anses internationellt som extremt toleranta, till och med övertoleranta. Det som hänt under de åren då Pettersson bott i Husby är att invandrad intolerans har blivit alltmer öppet aggressiv och modig som ett direkt resultat av Sveriges övertolerans mot just intolerans.

Som vi väl vet är homofobin extrem inom MENA-kultur och i länder där islam dominerar. Homosexuella dödas och tvingas fly. Detta växer nu fram i Sverige i takt med att invandringen från MENA-länder fortsätter samtidigt som samhället inte sätter några gränser för vad som accepteras. Vilda västern råder i Sverige. Invandrade negativa fenomen normaliseras och skapar slutligen en helt ny svensk kultur, i detta fall förföljelse av de som är ”annorlunda”.

Den invandrade aggressiva, kvinnofientliga och homofobiska MENA-kulturen under islams flagga har slagit rot i Sverige, i såväl bibliotek som på gator och torg. Representanter från denna kultur och religionsideologi ser naturligtvis hur extremt naiv och övertolerant det svenska samhället är och utnyttjar detta till fullo. Resultaten ser vi i biblioteken och på gator och torg där bibliotekarier är livrädda och människor som är ”annorlunda”, judar som homosexuella, tvingas fly för sina liv.

Nästa steg är att böcker i bibliotek som inte faller islam och muslimsk kultur i smaken kommer att brännas på bål i samma bibliotek samtidigt som de som är ”annorlunda” kommer att hängas och kvinnor stenas till döds på gator och torg även i Sverige. Det som sker i Mellanöstern kommer till Sverige precis som det som sker i USA kommer till Sverige. Med invandring kommer konsekvenser, positiva som negativa. I ett land där allt accepteras och tolereras blir naturligtvis konsekvenserna omedelbara och enorma, vilket bibliotekarier, homosexuella, kvinnor och judar numera upplever i Sverige.

Eftersom varken HBQT-rörelsen eller feminismen öppet och frenetiskt kämpar mot invandrade homofobiska och kvinnofientliga kulturer och islam, eller ens erkänner hoten mot sina medlemmar som kommer med MENA-kulturen och islam, antar jag att HBQT och feminismen därmed känner sig bekväma i en nutid och framtid där deras gruppmedlemmar riskerar livet om dom inte anpassar sig till detta.

Att dessutom det svenska samhället generellt och debattörer som Neuding och Pettersson i synnerhet inte vågar beskriva respektive begriper hur migrationspolitiken och invandrade kulturer och islam direkt skapar dessa nya och massiva samhällsproblem, sänder tydliga signaler att ociviliserade och strukturella ageranden har fritt spelrum i Sverige. Tar inte Sverige krafttag mot detta omgående kommer problemen bara att växa i framtiden.

Som ordspråket säger, ”Ger man någon lillfingret så tar de hela handen”. I detta fall verkar MENA-invandringen ha ryckt av Sverige hela armen samtidigt som fler avryckta lemmar kan förväntas.

Vi hörs i kommentarsfälten!

Björn Norström

Fler krönikor av Björn Norström hittar du HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson