Annonsera på Avpixlat

Livstidsdom för 32-åringen som mördade sambon och försökte sätta eld på hennes familjs hus

Falkenbergsmordet avspärrningMORD OCH MORDBRAND På måndagen föll domen mot den 32-årige man i Finspång som i slutet av februari mördade sin sambo, varpå han försökte sätta eld på hennes föräldrars bostad. Norrköpings tingsrätt dömde 32-åringen till livstids fängelse. 32-åringens advokat meddelade emellertid nästan omgående att domen kommer att överklagas.

Det var natten mellan den 25 och 26 februari i år som den nu dömde 32-åringen berövade sin 20-åriga sambo livet genom att strypa henne. Samma natt uppsökte 32-åringen sambons föräldrars villa, belägen bara några hundra meter bort. Han försökte sätta eld på villan. I villan befann sig vid tillfället flera personer, och branden kunde alltså ha resulterat i flera människors död.

Förhållandet mellan 32-åringen och hans 12 år yngre sambo uppges ha varit konfliktfyllt. 32-åringen ska dessutom ha varit ovän med sambons familj. De hade vid flera tillfällen innan mordet anmält 32-åringen för olaga hot. Detta förklarar förstås varför 32-åringen även försökte skada sambons familj i samband med mordet.

32-åringen har kändisadvokaten och f.d. justitieministern Thomas Bodström som försvarare. Bodström uppgav nästan omedelbart efter att livstidsdomen offentliggjorts att domen kommer att överklagas till hovrätten. Enligt Bodström avslöjade rättegångsförhören med rättsläkare och kriminaltekniker att man inte kunnat fastställa exakt hur mordet på den 20-åriga kvinnan gick till. Möjligen hoppas Thomas Bodström att hovrätten på grund av detta ska välja en mildare brottsrubricering, exempelvis dråp eller vållande till annans död, och att detta ska kunna leda till en mildare dom för hans klient.

Lokala Norrköpings Tidningar har rapporterat utförligt om 32-åringens brott och om den nyss avslutade rättegången. Det man dock låtit bli att nämna är – föga förvånande – att den livstidsdömde 32-åringen är utländsk medborgare. Den dömde är Mersin Bulic, född 1982-07-14 och medborgare i Serbien. Även den mördade kvinnan och hennes familj har – av namnen att döma – ursprung på Balkan.

Enligt Norrköpings Tidningar förekom Mersin Bulic redan innan sin livstidsdom i hela 26 avsnitt av polisens belastningsregister. Han hade dömts till flera fängelsestraff , och bland de brott han gjort sig skyldig till fanns bland annat misshandel, grov fridskränkning, grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och smuggling.

Det är förstås fullständigt absurt och i strid med den allmänna rättsuppfattningen att en utländsk medborgare som gjort sig skyldig till så omfattande och grov brottlighet fått vara kvar i landet. Om sunt förnuft fått råda hade Mersin Bulic redan efter sina första domar utvisats från Sverige och förbjudits från att någonsin återvända. Om detta skett hade en ung kvinna troligen inte mördats, och en familj hade sluppit sörja en förlorad dotter och syster. Men sunt förnuft spelar som bekant inte någon framträdande roll i dagens svenska rättsväsende.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson