Annonsera på Avpixlat

Tobias Hübinette vill förbjuda satir

NileCity - mina koleanska adoptivpälon

HUMORBEFRIAT Det brottsdömde hatrasisten Tobias Hübinette – som bl.a. sagt att den vita rasen borde utplånas genom folkmord och som idag för skattepengar bedriver nyrasistiska s.k. “ras- och vithetsstudier” i Södertörns högskolas regi – ondgör sig i en debattartikel i den vänstervåldsbejakande boulevardtabloiden Expressen över att det i Sverige skämtas med asiatiska personer.

Hübinette, född Sam Dol Lee och adopterad från Korea, tar avstamp i att SVT den 29 maj repriserade en klassisk sketch med Killinggänget där det omvänt skämtas om svenska barn med koreanska adoptivföräldrar och menar att sketchen är ett exempel på “rasstereotypisk transfobisk transrashumor” och “gulinghumor”, vardagsrasism och strukturella kränkningar av personer av asiatisk härkomst.

Det är den smått surrealistiska sketchen “Mina sjungande koleanska adoptivpälon” från TV-serien NileCity 105,6 som Hübinette inte tycker är rolig och därför anser bör förbjudas. Sketchen repriserades den 29 maj i år i SVT:s nya fredagsunderhållning “Roliga timmen” och Hübinette – som själv ofta och gärna ger offentligt utlopp för sin egen grova, våldsbejakande och helt allvarligt menade rasism – saknar varje uns av självdistans och känner sig djupt kränkt av att det understundom skämtas med asiatiska attribut som sneda ögon och oförmåga att uttala bokstaven “r”.

I en lång drapa som även undertecknats av serietecknaren Lisa Wool-Rim Sjöblom, även hon adopterad från Korea och renons på humor och förmåga till självironi, vill Hübinette göra gällande att personer med asiatiskt utseende skulle behöva löpa gatlopp i Sverige för att freda sig från trakasserier från svenskar som tar varje tillfälle i akt att antasta dem på gatan med tillmälen och skämt om deras utseende och härkomst. Enligt Hübinette är radio och tv, tidningar och tidskrifter, reklam- och spelfilmer, digitala medier, Internet, shower och scenkonstföreställningar med mera fullkomligt nedlusade med förlöjligande skämt om asiaters utseenden och beteenden som upprepas om och om igen.

Samtidigt ondgör sig Hübinette över att det är så få personer med asiatisk härkomst i svenska tv-serier, teaterpjäser och spelfilmer. Det framgår inte om Hübinette tycker det är lika konstigt att så få etniska svenskar förekommer i koreansk TV, teater och film.


Sketchen “Mina sjungande koleanska adoptivpälon” från TV-serien NileCity 105,6 med bl.a. Robert Gustavsson och Henrik Schyffert.

Hübinette gör med sitt utspel gemensam sak med muslimer som vill förbjuda att det skämtas med profeten Muhammed och går på direkt kollisionskurs med den yttrandefrihet och konstnärliga frihet som utgör en bärande del av västerländsk demokrati. Hübinette är dessvärre inte ensam om att vilja avskaffa dessa friheter, det är tvärtom en idag populär och politiskt korrekt hållning inom det svenska vänsterliberala åsiktsetablissemanget.

Följaktligen tog SVT ängsligt bort en tweet där man uppmärksammat NileCity-sketchen. Avpixlat har inte kontrollerat huruvida man också klippt bort sketchen från det aktuella “Roliga timmen”-avsnittet på SVT Play.

Tidigare har SVT bland annat pixlat eller helt vägrat att visa satirteckningar av profeten Muhammed ens i nyhetssammanhang som handlat om just sådana och det därmed vore högst relevant att visa dem. När en våg av våld och mord för ett par år sedan bröt ut i den muslimska världen över en satirfilm om profeten Muhammeds liv, låg SVT:s nyhetsfokus på hur kränkande filmen var i stället för på det muslimska våldet och mördandet som reaktion på satir.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson