Annonsera på Avpixlat

Hedersrelaterat knivdåd på öppen gata i Tidaholm

PolisIMPORTERAD VÅLDSBROTTSLIGHET Omkring kl. 08.20 på fredagsmorgonen blev en kvinna knivhuggen i bröst och mage utanför kommunhuset på Torggatan i centrala Tidaholm. Kvinnan fördes till sjukhus med livshotande skador. Dådet skedde på öppen gata och gärningsmannen uppges vara kvinnans make. Motivet tros vara “hedersrelaterat”.

Polisen fick larm om händelsen kl. 08.24. Det uppges dock ha tagit minst 15 – 20 minuter innan polis kom till platsen och kunde gripa gärningsmannen och se till att den skadade kvinnan kom till sjukhus. Närmaste polisstation finns nämligen i Skövde, c:a tre mil från Tidaholm.

Under den tid som förflöt från att polisen larmats tills dess poliser anlände hann åtminstone ett tiotal personer bevittna det våldsamma dramat. Flera personer ska ha försökt ingripa för att hjälpa den skadade kvinnan, men gärningsmannen ska då ha viftat med sin kniv och agerat hotfullt. De poliser som så småningom kom till platsen lyckades dock brotta ner och omhänderta knivmannen. Knivmannen uppges vara född 1978, och tros vara gift med den knivhuggna kvinnan. Paret ska enligt uppgift ha gemensamma barn.

Polisen valde under fredagen att offentligt berätta att dådet tros vara hedersrelaterat. Det är förstås högst ovanligt och anmärkningsvärt att svensk polis offentliggör en sådan uppgift. Därigenom avslöjar man ju indirekt att gärningsmannen, och sannolikt även brottsoffret, har utomvästlig, troligen asylrelaterad, invandrarbakgrund. Den typen av avslöjanden brukar, som bekant, enligt rådande politisk korrekthet ses som uttryck för “rasism”. Björ Blixter, presstalesman för polisen i västra Götaland, gav följande motivering till den ovanliga frispråkigheten:

– Bedömningen vi gör på plats är att det här är ett hedersrelaterat brott. Jag är tvungen att preliminärt gå ut med detta, så folk inte tror att det är slumpen att en kvinna drabbas utomhus och att en vettvilling ger sig på vem som helst.

Förutom upplysningen att brottet var hedersrelaterat har polisen inte gått ut med några närmare detaljer om gärningsmannens motiv. Kvinnans skador uppgavs vid 14-tiden på fredagseftermiddagen fortfarande vara livshotande.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson