Annonsera på Avpixlat

Sakine Madon: “Dra in bidragen till muslimska föreningar”

Sakine Madon

SKATTEFINANSIERAD IS-REKRYTERING I en kolumn i Expressen riktar den liberala debattören Sakine Madon skarp kritik mot de hon kallar “fega makthavare som göder jihadisterna”. Texten är en kommentar till SVT Uppdrag Gransknings reportage den 22 april. I programmet avslöjas bland annat att politiker delar ut frikostiga bidrag till muslimska föreningar som påstår sig syssla med “ungdomsverksamhet”, vilket man förstås med en generös tolkning av begreppet kan kalla det när en förening startar en moské i vilken man låter IS-värvare hålla föreläsningar och rekrytera jihadkrigare till den muslimska terrormilisen i Syrien och Irak.

Den flathet som Madon syftar på är att ansvariga politiker inte sätter ned foten och drar in bidragen till terrorföreningarna. I stället säger man att man ska ha “värdegrundssamtal” med föreningens företrädare. Andra menar rentav att de “inte kan ta ställning mot IS”. Detta trots att den våldsbejakande islamismen av Säkerhetspolisen bedömts utgöra det största terrorhotet mot demokratin, detta trots att  Säpo uppskattar att minst 300 svenskar har rest i väg för att begå massmord i Allahs och profetens namn tillsammans med IS.

I SVT UG berättas om Lövgärdets”kultur- och idrottsförening” i Göteborg som för skattebetalarnas pengar visat sig driva en moské med syfte att rekrytera IS-krigare. En större och mer profilerad skattefinansierad muslimsk förening, Sveriges Förenade Muslimer, kunde beslås med att ha bjudit in våldshyllande islamistprofiler till sin konferens. Detta är i sig förstås oacceptabelt men det Madon finner än mer allvarligt är ansvariga svenska politikers flathet när de ställs inför dessa avslöjanden:

Från idrotts- och föreningsförvaltningen, som gett föreningen 150 000 kronor, säger man efter avslöjandet att man ska kontakta företrädarna ”för att prata med dem om vad de står för”. Skulle dessa islamister plötsligt börja tala sanning? Dra in bidragen bums.

Sven-Johan Dahlstrand, som leder arbetet mot våldsbejakande extremism i Göteborg, säger i programmet att ”vi kan inte ta ställning” mot IS. Hur kan man inte ta ställning? Det är som att inte ta ställning mot nazism.

Hur kommenterar då kommunalrådet Anneli Hulthén (S) avslöjandena? Jo, genom att hävda att kritiken i Uppdrag granskning är orättvis – mot Göteborg. Hennes kommuninvånare åker alltså till Irak och Syrien för att döda, våldta och förslava människor, men Hultén väljer att klaga på ett tv-program.

Något större fördragsamhet har Madon med inrikesminister Anders Ygeman (S), som i programmet i varje fall erkände att det har funnits en naivitet vad gäller förekomsten av radikal islam i Sverige och att samhället förstås måste våga ta ställning mot terrororganisationer som IS. Madon hoppas att ministerkollegan Mehmet Kaplan (MP) lyssnade på vad Ygeman sa. Detta med hänvisning till Kaplans tidigare uttalanden där han liknat IS-terrorister med de frivilliga som deltog i finska vinterkriget.

Här finns anledning att inflika att det som Ygeman kallar “naivitet” snarare borde benämnas konsekvenser av politisk korrekthet, något som även terrorismforskaren Peder Hyllengren bekräftar i SVT UG.s reportage. Man har inte velat se, frågan har varit politiskt känslig, ansvarig politiker har skjutit den ifrån sig, säger Hyllengren i ett tonläge av uppgivenhet över hur samhällets strutsmentalitet beträffande våldsbejakande islam och rekrytering till muslimska terrorgrupper.

Även en annan profilerad terrorforskare, Magnus Ranstorp menar i inslaget att det finns en utbredd politisk rädsla för att ta i dessa frågor. Han berättar också om de konflikter mellan sunni- och shia-muslimer och det muslimska hatet mot kristna som finns i de invandrartäta enklaverna i Sverige, företeelser som Sverigedemokraterna länge försökt påtala men där övriga partier valt att slå dövörat till.

Det svenska maktetablissemanget har varit fullt upptagna med att till medborgarna sälja in muslimsk massinvandring som en välsignelse för Sverige och att försöka stoppa Sverigedemokraternas segertåg över landet. Mer än naiv har man varit beräknande strategisk genom att medvetet sopa alla problem med denna invandring under mattan. Kulturkrocken mellan å ena sidan svenskarnas västerländska humanism och demokrati och å andra sidan invandrarnas våldsbejakande muslimska teokrati är bara en av de “utmaningar” man valt att förtiga.

Madon berättar om ett samtal med riksdagsledamoten och tidigare demokratiministern Birgitta Ohlsson (FP), som under sin tid i regeringen ändå gjorde ett försök att lyfta frågan om våldsbejakande extremism, även muslimsk sådan, men möttes av ett svagt intresse från övriga i Allianspartierna för den handlingsplan hon ville ta fram. Från de muslimska intresseorganisationernas sida var man inte bara ointresserad av självsanering, man protesterade högljutt mot Ohlssons initiativ som man menade var kränkande och islamofobiskt och man drog sig inte ens för att rikta förtäckta hot mot ministern. Madon skriver:

”Det blev mycket revirpink och intresset var ljumt från övriga partier”, säger hon [Birgitta Ohlsson]. Inte nog med det fanns ett tryck som kom utifrån: ”Varenda gång vi skulle presentera nya initiativ mot våldsbejakande extremism, inkluderat extrem islamism och IS-rekrytering, rasade vissa muslimska föreningar innan de ens läst förslagen”.

När Ohlsson på ett seminarium sa att ”alla religioner – också islam – måste ha sin egen Martin Luther, någon som ifrågasätter och moderniserar” väckte det också ilska. En föreningsföreträdare ringde regeringskansliet och meddelade att demokratiministern skulle ”passa sig”.

Madon sammanfattar läget i Sverige: högt uppsatta makthavare, som Mehmet Kaplan (MP), relativiserar IS terror och politiker som försöker arbeta mot den våldsbejakande islamismen möts med ointresse, motstånd och anklagelser om att vara islamofober samtidigt som IS-rekryterarna kan fortsätta värva jihadkrigare med hjälp av skattefinansierade föreningsbidrag. Mot bakgrund av detta tycker Madon inte det är konstigt att samhällets arbete mot extremismen inte kan uppvisa några resultat. Madon nämner det inte men en konsekvens av detta politiska vanstyre är att Sverige har skickat fler jihadkrigare till IS än internationella soldater till fredsbevarande styrkor runtom i världen.

Det sevärda och skrämmande avsnittet av SVT Uppdrag Granskning om den våldsbejakande islamismen och IS-rekryteringen i Sverige kan ses HÄR.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson