Annonsera på Avpixlat

Saudiarabien finansierar ytterligare moskébygge i Sverige

Så här är det tänkt att det av den saudiska muslimska diktaturen finansierade moskékomplexet i Haninge ska se ut.

Så här är det tänkt att det av den saudiska muslimska diktaturen finansierade moskékomplexet i Haninge ska se ut.

ISLAMISERINGEN Sverige får ny ytterligare ett stort moskébygge finansierat av den saudiarabiska regimen. Den här gången är det Brandbergen i Haninge kommun i södra Storstockholm som ska islamiseras och radikaliseras. 

Den muslimska diktaturen Saudiarabien har varit ett hett samtalsämne på senare tid och regeringens försök att förhålla sig till landet utan att låta någon skugga falla över islam har skapat både internationella förvecklingar och dragit ett löjets skimmer över vissa ministrar i deras retoriska krumbuktande. En del av Saudiarabiens muslimska imperialism, med det långsiktiga målet att göra Europa en del av det världsomspännande kalifat under Allah, profeten och Koranen, är att finansiera moskébyggen i europeiska länder, tillhandahålla imamer till dessa och ställa krav på hur islam lärs ut i de moskéer man bekostat.

Saudiarabien har tidigare skjutit till merparten av pengarna för “svenska” moskébyggen. Nu blir landet huvudfinansiär för ytterligare en moské i Sverige, närmare bestämt i invandrartäta Brandbergen i Haninge strax söder om Stockholm. Saudiarabien skänker inte pengar till moskébyggen i Europa av sitt hjärtas godhet. Syftet är i stället att motverka att muslimer som migrerar till Europa ska assimileras. Helst ska de radikaliseras ytterligare till den i Saudiarabien praktiserade fundamentalistiska wahhabistiska grenen av islam så att de bättre ska kunna stå emot det otrogna västerländska samhällets influenser.

Pengarna från Saudiarabien kommer därför med en rad villkor och med personer och material som kan säkerställa att islam predikas i dessa byggnader på det sätt som den saudiska regimen anser är det rätta. Det handlar bland annat om strikt iakttagande av medeltida sharialag där kvinnor saknar eget medborgarvärde, inte har rösträtt, inte får röra sig utomhus utan att ha sin make eller annan nära manlig släkting som förkläde, inte får köra bil, inte får visa sitt ansikte eller någon annan del av huden offentligt, där kroppsdelar huggs av som straff för brott, där piskning och offentlig prygling är ännu vanligare, där dödsstraff genom stening och halshuggning tillämpas och där det är förenat med dödsstraff att ifrågasätta eller lämna islam.

Imam Youssef Kilani bedyrar dock att just deras moské i Haninge inte kommer att dansa efter den saudiska regimens pipa. Han drar också långtgående växlar på vad han anser att religionsfriheten ger honom och muslimer i Sverige för rättigheter. Några skyldigheter för denna grupp nämner han däremot inte:

– Vi kommer aldrig, aldrig att gå med på att de ställer krav. Vi ser inga problem med detta. Våra medlemmar kan inte finansiera detta och vi har ju rätt som svenska medborgare att utöva vår tro.

Marken där moskén ska byggas har redan förvärvats av kommunen för saudiska pengar. Man kan alltså säga att Saudiarabien köpt loss en bit av Sverige med syfte att omvandla det till ett Saudiarabien i miniatyr. Nu för Brandbergens muslimer finansieringssamtal med Abdulrahman Gdaia, som är före detta saudisk ambassadör. Mer konkret är det det saudiska finansministeriet som ska skjuta till pengarna. Det handlar alltså inte om någon rik privat finansiär utan är ett politiskt projekt som den saudiska diktaturregimen direkt står bakom.

Moskén ska enligt uppgift bli på drygt 1 000 kvadratmeter och kostnaden beräknas bli ett antal tiotals miljoner kronor. Till följd av den snabbt växande invandrade bekännande muslimska populationen räcker tidigare lokaler inte till i Haninge. Samma situation råder på många håll runtom i Sverige. Islam är redan idag sannolikt den mest praktiserade religionen och definitivt den som växer i särklass snabbast. Det är också den religion som är mest problematisk globalt, i vars spår följer diktatur, förtryck, krig, nationella sammanbrott och terrorism.

Saudiarabien är heller inte det enda arabland som har muslimskt imperialistiska ambitioner för Europa. Även Libyen, Qatar, Kuwait och Förenade Arabemiraten har bidragit ekonomiskt till “svenska” moskébyggen. Iran är en annan muslimsk diktaturstat som pumpat in pengar i Sverige med syfte att motverka en försvenskning och sekularisering av hitvandrade bekännande muslimer.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson