Annonsera på Avpixlat

Fransk överdomstol häver förbud mot “rasistiska” bakverk

franska bakverk inte rasistiska

FRANKRIKE Överförvaltningsdomstolen i Frankrike hävde på torsdagen det förbud som utfärdats mot en bageributik i Staden Grasse att i sitt skyltfönster visa påstått rasistiska bakverk i form av en chokladdraperad naken man och kvinna. Bakverken har namnen “Gud” och “Gudinna” och har sålts av butiken i femton år men orsakade plötsligt stor uppståndelse efter att en militant “antirasistisk” aktionsgrupp pekat ut butiken som “kränkande mot personer med afrikanskt ursprung”.

Aktionsgruppen drog saken inför domstol efter att stadens borgmästare vägrat beordra butiken att plocka bort bakverken från sitt skyltfönster. Efter moget övervägande kom domstolen fram till att butiken skulle förbjudas skylta med bakverken men att man däremot skulle få fortsätta att baka och sälja dem, detta eftersom bageriets avsikt inte varit att kränka någon. Ansvaret för att se till att bakverken verkligen försvann från butiksfönstret ålades borgmästaren som om så inte skedde skulle tvingas böta 500 euro för varje dag bakverken fanns kvar i skyltningen. Dessutom dömdes staden att betala en bot till den militanta aktionsgruppen på 1.000 euro.

Domstolen motiverade sitt beslut med att bakverken “framställde två färgade personer på ett groteskt och obscent sätt” och att det var “kränkande mot människans värdighet, i synnerhet för personer med afrikanskt ursprung“. Bagare, Yannick Tavolaro, överklagade beslutet och på torsdagen undanröjde Frankrikes högsta förvaltningsdomstol beslutet från den lägre rättsinstansen. Han får nu lov att fortsätta baka, sälja – och ställa ut – sina gudomliga bakverk så som han gjort i femton års tid.

Även om Sverige är skräckexemplet när det gäller att låta politiskt korrekt ängslighet diktera vad glassar och bakverk får heta, hur godispåsar får se ut, censur av seriealbum och barnprogram osv, så är inte andra europeiska länder helt befriade från att drabbas av postmarxistiska absurditeter. Skillnaden mellan Sverige och Frankrike är dock att sådana här stolligheter ofta undanröjs när de granskas av högre myndigheter, medan i Sverige domen mycket väl skulle ha kunnat skärpts ytterligare, bakverken beslagtagits vid en polisräd och bagaren ha kastats i fängelse.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson