Annonsera på Avpixlat

Arbetargrabb i idyll mötte verkligheten

7-sd_ny_3bINSÄNDARE / FRÅN SJUKLÖVERN TILL SD Jag växte upp i en liten bruksort i Småland under 90-talet. Det va en fantastisk ort som blomstrade på många olika sätt. Alla kände alla och vanligt sunt bondförnuft var det som präglade människorna som bodde där.

Vi hade en skola på orten där det fanns elever mellan årskurs 1-6, en skola som jag gick på. Även om det förekom mobbning ibland så var det aldrig någon omfattande och strukturell sådan. Man hade sina dispyter emellanåt, men sedan blev man vänner. Det fanns alltid en gemenskap och det sunda förnuftet gick alltid vinnande ur alla stridigheter som uppstod. En bättre uppväxt kan man nog aldrig få och det är få förunnat att få uppleva detta i dagens Sverige.

Året när jag skulle fylla 13 år så blev det dagliga bussresor in till högstadiet på centralorten. Jag ska erkänna att jag var ganska rädd att börja i den nya skolan, för man hade hört gamla kompisar som var något år äldre prata om ett tufft skolklimat. Verkligheten besannades dessvärre när jag började högstadiet. Den gemenskap och det sunda förnuft som hade präglat min barndom på låg- och mellanstadiet var numera som bortblåst. Elever mobbades, slogs och var allmänt jävliga mot varandra. Svenskar och invandrare hamnade oftast i dispyter. Konflikterna handlade oftast om att invandrare saknade respekt för både lärare och svenska elever. Nu fanns det även svenska elever som betedde sig illa, men inte i lika stor utsträckning som invandrare. Då utgjorde invandrarna dessutom bara en liten klick av skolans alla elever.

Jag fick svårare i skolan och fick inte den hjälp som jag behövde. Ur allt kaos och splittring så tappade jag och många andra bekanta vår identitet. Vi tappade det sunda förnuftet någonstans på vägen. Det här kom att prägla hela tonåren och även delar av vuxenlivet. Resultatet av en havererad skolgång och ett icke-fungerande skyddsnät gjorde att vänner med tiden tog sitt liv och en del blev kåkfarare. Människor som egentligen var godhjärtade och hade potential att bli något bättre.

Man undrar ibland vad som hade hänt om det sunda förnuftet hade fått styra. De värdekonservativa normerna som präglade den idyll som jag växte upp i. Om skolan hade haft resurser för att bedriva en bra skolverksamhet och ett samhälle funnits som kunde stötta de som hamnade snett. Jag vet att skolan och samhället hade kunnat göra mer, men man valde att blunda och rätta sig till de stående medel som fanns.

Är det här då invandrares fel? Nej självklart inte, det är inte det jag vill belysa med min berättelse. Faktum är att jag hade många vänner med olika bakgrund, men samtliga dessa hade valt att leva efter de normer som präglar svenskarna. Där det fanns gemenskap och samhörighet, där fanns också det sunda förnuftet och respekten.

Från att ha varit en vanlig arbetargrabb vars släkt alltid varit politiskt aktiva i Socialdemokraterna i generationer så blev jag redan som 13-åring värdekonservativ. Men det är först under senare år som jag har förstått att den gemenskap som jag eftersträvar inte går att finna i varken i vänster- eller högerblocket idag. Att ställa arbetare mot företagare, fattiga mot rika, rött mot blått, det är mest kontraproduktivt. Vi tillhör alla samma familj under samma tak och bör solidariskt verka tillsammans under värdekonservatismens normer som Sverigevänner. För allt annat vore förödande mot alla inblandade som vill Sverige väl.

Arbetargrabb som växte upp

Övriga insändare i vår serie “Från sjuklövern till SD” hittar du HÄR.

Vill du också dela med dig av din historia om vad som fick dig att byta från ett sjuklöverparti till Sverigedemokraterna? Skicka in din berättelse till oss så publicerar vi den.

– Avpixlatredaktionen

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson