Annonsera på Avpixlat

Det stora hyckleriets tid

nocross

DISPATCH INTL Jag är ganska övertygad om att framtida historiker kommer att döpa vår tidsperiod till Det stora hyckleriets tid. Precis som man så ofta ställt sig frågan hur nazisterna kunde växa sig starka i Tyskland, kommer framtiden att ställa samma fråga om Sverige anno 2015: Hur kunde det gå så fel?

I flera år har vi kunnat läsa om avslitna slöjor, hat mot muslimer, attacker mot moskéer. Antirasister, politiker och opinionsbildare uppmanar till solidaritet och kärlek. Stoppa islamofobin! Man drar paralleller till Nazityskland och få ser vilka stora växlar man dragit på.

De är absolut inget fel i att stå upp mot orättvisor. Det som stör mig är hyckleriet från dessa människor. Samtidigt som allt detta pågår förstörs kyrkor, inte bara i Sverige utan i hela världen. Heliga byggnader och monument sprängs i småbitar. Ni kommer väl alla ihåg Buddhastatyerna som talibanerna sprängde?

IS plundrar och härjar, de förstör alla kulturer de kommer över. Konstskatter, monument, you name it. Om IS kan förstöra något som icke-muslimer håller kärt, kommer de att göra det.

Om detta har den etablerade självutnämnda snällhetseliten inte ett smack att säga.

Vad de dock har mycket att säga något om är de luddiga historier om muslimska kvinnor som talar om all den rasism de säger sig vara utsatta för. Expressen har dragit igång kampanjen #hatetmotslöjan på Twitter.

Där berättar unga kvinnor om män som sliter av dem slöjor, spottar efter dem, skriker saker. Det sker på offentliga platser, som oftast är kameraövervakade. Dock verkar få av dessa händelser fastna på film. I tider som dessa då alla har mobiltelefoner, måste jag säga att det är lite märkligt att ingen kunnat fånga ett sådant här överfall. Det är lite  Snömannen över det hela.

Jag förnekar inte att sådana här saker sker, men att det skulle vara av den magnituden att det går att jämföra med förföljelsen av judarna under Nazityskland är en stor, fet lögn.  Muslimer, precis som alla andra i Sverige, har rätt till skola, vård och omsorg. De har precis som alla andra rätt att söka sig till universitet och söka vilka jobb de vill.

”Men jag får inget jobb för jag heter Muhammed”, säger de. Må vara så, men jag får inget jobb för att jag heter Roger Sahlström. Poängen är? Människor kommer alltid att vara utsatta för någon annans idioti. I Sverige är det en bedrift att få vara ett offer, att vara en ”utsatt”. Det känns nästan som om människor numera med hjälp av identitetspolitik vill vara i utanförskap – eftersom det gynnar karriären. Ärligt talat, detta är ett hån mot de människor som är utsatta för verkliga orättvisor. Fråga någon som stirrar in i pipan på en Kalasjnikov vad de tycker om din upplevda orättvisa.

För ett tag sedan fick jag höra talas om en tolkförmedling som uttryckte sig så här:

det stora hyckleriets tid

Efter klagomål får tolkarna inte längre bära kors. Ta nu ett djupt andetag. Vilket raseri tror ni att det hade blivit om det hade stått att efter klagomål från våra klienter får ni inte längre bära slöja?

Den självutnämnda eliten hade startat drev på sociala medier, kvällspressen hade inte kunnat hålla band på sig själva utan släppt lös hundarna. Antirasisterna och vänstern hade inte gett sig förrän någon fått sparken. De hade samlats på torg, med ljus och skyltar, för att gå på led med sina meningslösa ramsor.

Nu är det i stället knäpptyst, precis som när kyrkor utsätts för skadegörelse.

Här uttalar sig inga ministrar, inga godhetsfanatiker sitter på Twitter och drar referenser till Hitler. De rasifierade är plötsligt borta med vindan.

Det är lika tyst som inför en revolverduell i en spagettivästern.

Det har varit lite raseri kring Studio Ett i Sveriges Radio och deras märkliga fråga till den judiska ambassadören.

Har judarna själva ett ansvar för den växande antisemitismen som vi ser nu

Men hur tror ni drevet hade sett ut om hon frågat: ”Vilken skuld har muslimer för den växande islamofobin?”

Sveriges samlade krönikörselit hade laddat från höften.

Själv sitter jag mitt i allting, skakar på huvudet och känner sorg med alla de människor som flytt islamism. Som nu igen packar sina väskor, för Sverige är inte längre säkert. Hur kunde det gå så här fel? Vi lever sannerligen i Det stora hyckleriets tid.

Roger Sahlström


Artikeln publicerad med benäget tillstånd av Dispatch International.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson