Annonsera på Avpixlat

Hur mycket jihadism tål Sverige? (del 1)

Björn Norström

KRÖNIKA Sverige, liksom många andra västländer, brottas allt mer öppet med jihadister och terrorister och att invandrade muslimer reser till Mellanöstern och Somalia för att delta i krig som allierade med terrororganisationer. Olika länder har prövat olika metoder för att förebygga detta fenomen. Allt misslyckas uppenbarligen. I Sverige gör man dock ingenting för att förhindra jihadism. Tvärtom tycks vissa snarare vilja uppmuntra just jihadism. Enligt en centerpartist i Örebro är jihadism en merit som ska belönas med förtur till arbete. Grundproblemet bakom jihadism är dock inte arbetslöshet utan att vi i västvärlden helt enkelt inte förstår jihadism som den övertygelse och kallelse den faktiskt är.

Australien beslagtar systematiskt passen för de individer som anses vara blivande jihadister, vilket förebygger att dessa individer reser till Mellanöstern. Istället för att resa till Mellanöstern för att terrorisera slutar det istället med att vissa av dessa individer terroriserar på ”hemmaplan”. En sådan historia utspelades nyligen i Kanada, där en terrorist som fått passet indraget på grund av en planerad jihadresa istället begick terrorism i Kanada. Damned if you do. Damned if you don’t!

Frankrike är också inne på linjen att stoppa jihadister från att resa till Mellanöstern, men efter Parisdåden och med tanke på resultaten av sådana beslut i Australien och Kanada nyligen kanske Frankrike borde tänka till ett par gånger innan landet behåller jihadisterna på ”hemmaplan” istället för att låta dom resa.

I Sverige har Mona Sahlin upprättat en ”heta linjen” dit man ska ringa om man är en jihadist eller är en på spåren. Huruvida denna strategi lyckats stoppa någon jihadist är dock oklart. I stadsdelen Vivalla har de tydligen inte haft telefonnumret till Sahlin behändigt tillgängligt iallafall. Vivalla är numera känd som en jihadistfabrik, med flera förmågor som stupat för IS i Mellanöstern, och man tävlar med somaliska Cedar-Riverside i svenskbygden Minneapolis om att ha flest jihadister per capita i ett och samma bostadsområde i västvärlden.

Örebropolitikern Rasmus Persson (C) har nu föresatt sig att lösa detta och har presenterat ett ogenomtänkt och desperat förslag – att belöna återvändande jihadister med jobb och terapi. Även Mona Sahlin verkar nu sugen på det vansinniga förslaget att belöna blodtörstiga terrorister genom förtur till arbetsmarknaden. Persson och Sahlin anser alltså att jihadism numera är en merit som ska belönas med förtur till arbete. Flera frågor uppkommer dock som jag uppmanar Persson och Sahlin att omedelbart besvara:

  • Vilka typer av jobb och arbetsgivare anses vara lämpliga för en återvändande jihadist med terror, mord, tortyr, våldtäkter, allmänna grova brott mot mänskliga rättigheter och annat ”smått och gott” på sin CV?
  • Varför ska återvändande jihadister ha företräde till jobb när laglydiga personer (svenskar som invandrare) finns tillgängliga till arbetsmarknadens förfogande och i många fall även är betydligt mer kvalificerade än jihadisten?
  • Exakt vilka erfarenheter kommer jihadister tillbaka med som arbetsgivare helt plötsligt är i behov av, erfarenheter som samma arbetsgivare inte hade behov av innan jihadisten reste?

Grunden till dilemmat kring den jihadism som vi står inför är att vi egentligen inte begriper ett dugg om jihadism som övertygelse och som kallelse. Att inbilla sig att utanförskap och ett liv i fattigdom är anledningen till jihadism och terrorism är en mycket naiv inställning. Kanske gäller det för några men absolut inte för alla. Sverige har fler jihadister per capita än USA trots att Sverige har betydligt fler sociala skyddsnät än USA och betydligt mindre fattigdom.

Att det kryllar av jihadister i Vivalla och inte på Lidingö har andra skäl än utanförskap och fattigdom – nämligen islam. Jihadism är kopplat till islam och är dessutom en skyldighet för vissa muslimer att delta i. Lojaliteten ligger hos terrorgrupperna, inte hos det svenska samhället, familjen eller arbetsgivaren. När terrorgruppen ringer svarar jihadisten helt enkelt. Sedan lyder man order, oavsett hur tillgängligt telefonnumret till Mona Sahlins ”heta linje” är.

Nyligen fälldes tre muslimer i Kanada för terrorism, trots att alla tre hade familjer och barn och ansågs vara väl integrerade och etablerade i det kanadensiska samhället och var omtyckta av omgivningen. En av dem hade dessutom ett mycket högavlönat jobb med en årsinkomst på motsvarande en och en halv miljon svenska kronor och hög utbildning i bagaget. Alltså, välintegrerade muslimer med fruar, barn och gott om pengar valde alltså terrorism som sin kallelse, inte ett fortsatt tryggt och fredligt familjeliv i västvärlden.

Är man beredd att delta i jihadism och terrorism trots fru, barn och högavlönat jobb har jag svårt att tro att Rasmus Persson och Mona Sahlin ska kunna locka återvändande jihadister från att förbli jihadister genom att erbjuda ett jobb såsom att vända hamburgare på en snabbrestaurang eller som sekreterare för kommunen. Eller menar Persson att jihadisterna ska rädda vården genom att ta hand om sjuka och pensionärer? Jag skulle nog bli mer än en smula orolig om en blodtörstig jihadist hade det yttersta ansvaret för mina sjuka och pensionerade släktingar inom den svenska vården eller arbetade på Arlanda med ansvar för flygplans säkerhet som mina barn ska flyga med.

Fortsättning följer…

Vi hörs i kommentarsfälten!

Björn Norström

Fler krönikor av Björn Norström hittar du HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson