Annonsera på Avpixlat

Villa i bostadsområde olagligt ombyggd till asylboende

Villa asylboende Kullagatan HöganäsASYLBOENDEINDUSTRIN De boende i ett villaområde med många barnfamiljer på Kullagatan i Höganäs är oroliga sedan de upptäckt att en villa i området i smyg byggts om till asylboende. Detta har skett utan att villaägarna i området fått någon information och dessutom bakom ryggen på kommunen. Det visar sig nu att ombyggnationen skett utan bygglov. Enligt gällande detaljplan är det heller inte tillåtet att använda en villa avsedd som bostad för en familj till asylboendeverksamhet. Brandskyddet har dessutom dömts ut som undermåligt.

Bakom initiativet står företaget Sportbaren Arena i Halmstad AB som i likhet med många andra aktörer, vid sidan av sin ordinarie restaurangverksamhet, insett att stora pengar finns att tjäna i asylboendebranschen. Företaget har tidigare omvandlat ett vandrarhem i närheten till asylförläggning för 80 personer.

När villan på Kullagatan lades ut till försäljning beslöt man att utöka asylverksamheten och köpte huset. Tanken var att bygga om enfamiljsvillan för att inrymma 27 asylanter. För detta sökte man bygglov men fick avslag. Trots detta har man alltså gått vidare med ombyggnationen.

Det var först när grannar i området började undra varför det bars in så många våningssängar i huset som ansvariga på kommunen fick klart för sig att Sportsbaren Arena struntat i avslagsbeslutet från bygglovsavdelningen som alltså grundar sig på detaljplanen i vilken slås fast att området är ett bostadsområde där verksamhet av sådant slag som asylboende inte får bedrivas.

Asylboendeverksamhet har också redan börjat bedrivas i villan, något som oroar många barnfamiljer i området då denna typ av verksamhet ofta kantas av oroligheter, brott, våld och polisutryckningar. På kommunen är man också upprörd över att Sportsbaren Arena brutit mot alla regler och beslut, vad gäller vilken verksamhet som är tillåten i det aktuella området, ombyggnad utan bygglov samt stora brister i brandskydd.

Det bristfälliga brandskyddet är särskilt allvarligt mot bakgrund av att utagerande missnöjda asylsökare ofta tänder eld på inventarier på asylboenden, något som i värsta fall skulle kunna utlösa en storbrand som även spred sig till intilliggande villor.

Kommunen skicka i mitten av december ett föreläggande i form av ett rekommenderat brev till Sportsbaren Arena om de inom fyra veckor måste upphöra med att bedriva asylboendeverksamhet i villan och dessutom återställa byggnaden i ursprungligt skick. Företaget hämtade inte ut föreläggandet och verksamheten fortsätter.

Kommunen har nu anmält saken till polisen. Om verksamheten inte upphör inom de föreskrivna fyra veckorna och den olagliga ombyggnationen inte återställs blir det troligen avhysning och rättsligt efterspel.

Från Migrationsverkets sida, som beviljat tillstånd för Sportsbaren Arena att bedriva asylverksamhet i området, slår man ifrån sig och menar att det är företaget ensamt som har ansvar för att verksamheten bedrivs i enlighet med lagar och regler.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson